Opa!

Procurio sadržaj tajne bilježnice s kraljevskog dvora, najtužniju princezu na svijetu ipak nešto usrećuje: "Nisam to mogao kontrolirati!"

Princeza Charlene od Monaka Princeza Charlene od Monaka Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Charlene od Monaka Princeza Charlene od Monaka i princ Albert - 1 Princeza Charlene od Monaka i princ Albert - 6 Princeza Charlene od Monaka i princ Albert - 5 Princeza Charlene od Monaka i princ Albert - 4 Princeza Charlene od Monaka i princ Albert - 4 Princeza Charlene od Monaka i princ Albert - 3 Princeza Charlene od Monaka i princ Albert - 2 Princ Albert i princeza Charlene - 1 Princ Albert i princeza Charlene - 2 +19 Princ Albert i princeza Charlene - 3 Galerija

Francuski su mediji objavili sve detalje rasipnog trošenja novca princeze Charlene i princa Alberta, a koje je otkrio njima nekad blizak suradnik.

Princeza Charlene od Monaka zapošljavala je ilegalne imigrante i plaćala im manje od 90 funti dnevno, dok je njezina osobna potrošnja prelazila više od milijun funti godišnje, najnoviji su i dosad tajni podaci koje je otkrio bivši računovođa princa Alberta.

67-godišnji Claude Palmero bio je zadužen za financije palače u Monaku više od dva desetljeća, ali je odstupio u srpnju prošle godine nakon što se našao na meti jedne antikorupcijske web stranice. Njegove "tajne bilježnice" s detaljima potrošnje monaške kraljevske obitelji objavljene su u francuskim novinama Le Monde, a upravo su ilegalni migranti koji su činili veliki dio Charleneinog osmeročlanog osobnog osoblja ono zbog čega je on bio posebno zabrinut.

"Njezino Visočanstvo princeza tjera ljude da rade za nju koji nisu poslušni", upozorio je Palmero princa Alberta, misleći na Filipinku koja je vezala pse pod tušem. U pismu napisanom u siječnju 2017. godine rekao je da je još jedan zaposlenik s Filipina bio ilegalac pet godina, unatoč tome što je imao samo jednomjesečnu turističku vizu.

"Plaćen je 100 eura dnevno što je van ljestvice", napisao je Palmero.

Pogledaji ovo Princeza Charlene od Monaka i princ Albert Zanimljivosti Najtužnija princeza na svijetu iznenadila istupom o glasinama koje kolaju o njezinu braku: "Ne mogu shvatiti odakle to..."

U prosincu 2014. godine Charlene je rodila blizance, princa Jacquesa i princezu Gabriellu, te ih je odmah dala na čuvanje dadiljama koje su također bile ilegalne useljenice u kraljevini.

"Novosti o zapošljavanju dadilja... Potpuno smo ilegalni (čak im je i turistička viza istekla 7. siječnja)", napisao je Palmero 15. siječnja te godine. "Ne samo da su u ilegalnoj situaciji, već imaju lažne putovnice" , dodao je.

No, Palmero je princezi dao gotovo 600 tisuća funti za organizaciju proslavu rođenja i krštenja djece. Bivši glavni upravitelj kraljevskog bogatstva u mediteranskoj poreznoj oazi tvrdi da je očajnički pokušavao obuzdati Charleneino opasno trošenje, te tvrdi da ju je u jednom trenutku spriječio da zaposli novo osoblje.

U njegovim tajnim spisima također se navodi da je Albert svake godine trošio milijune s tajnog francuskog bankovnog računa kako bi ih uplatio svojim bivšim ljubavnicama i djeci, i to džeparce od 344 tisuće funti godišnje. Charlene je pak uložila 826 tisuća funti u preuređenje svoje vile za odmor u Calviju, na otoku Korzici, a potrošila je i 860 tisuća funti za uređenje svog ureda u Monte Carlu.
Svom osobnom kuharu plaća je iznos od 250 funti dnevno, dok je njezina obitelj u Južnoj Africi primala stotine tisuća funti.

Pogledaji ovo Princ Albert i princeza Charlene Zanimljivosti Misterij medenog mjeseca nakon njihova kraljevskog vjenčanja i danas sve zbunjuje i ostao je pravi misterij!

U veljači 2017. godine, računovođa je također oslobodio ekvivalent od više od pola milijuna funti kako bi platio princezino prekoračenje. Dvije godine kasnije primijetio je da je Charlene potrošila oko 13 milijuna funti i to tijekom razdoblja od osam godina, unatoč tome što je njezin džeparac iznosio 6,4 milijuna funti.

"Ludo je! Nemam kontrolu nad princezinom potrošnjom", zapisao je Palmero u svoju bilježnicu.

Četiri godine kasnije stavio je veto na nova zapošljavanja koje je tražila Charlene, koja je tada imala već osmero zaposlenih ljudi, s time da ih ranije nikada nije bilo toliko. Novac se navodno i dalje slijevao u Južnoafričku Republiku, uključujući i na račun Charleneina brata, Seana Wittsocka.

"256 tisuća funti treba platiti Seanu Wittstocku za njegovu kuću", zapisao je Palmero 14. prosinca 2022. godine.

Bombastične tvrdnje sadržane su u dokumentima koji bacaju novo svjetlo na tajnovitu sredozemnu poreznu oazu. Oni pokazuju kako je Charlene prošle godine dobila osnovnih 1,28 milijuna funti za trošenje, uz brojne druge pogodnosti. Za usporedbu, sestre njezina supruga, 67-godišnja princeza Caroline i 58-godišnja princeza Stephanice dobile su "samo" 770, odnosno 685 tisuća. U izvješću se također navodi da Caroline i Stephanie nose krunske dragulje kao privatne modne dodatke.

Palmero je nekoć povjerljive bilježnice dostavio nizu francuskih medija, uključujući vrlo utjecajni Le Monde, koji ih je sada objavio, a s s dvora u Monaku o toj se temi zasad nisu oglasili.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Demi Moore - 3 Demi Moore - 2 Demi Moore - 1 Demi Moore - 4 +23 Demi Moore - 10 Nekad i sad S lica bivše seks-bombe i prirodne ljepotice ni bujni dekolte nije odvukao pažnju, evo zašto joj nitko ne bi dao stvarne godine!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Severina Severina Severina - 1 Severina +26 Severina Celebrity Severinino pismo Vrhovnom sudu: "Poštovani dobri gospodine predsjedniče Dobroniću…"

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene