Zanimljiva simbolika

Otkriveno kako izgleda pozivnica za krunidbu kralja Charlesa, jedan podatak posebno je sve iznenadio!

Kralj Charles i Camilla Parker Bowles Kralj Charles i Camilla Parker Bowles The Royal Family/Instagram 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Pozivnica za krunidbu kralja Charlesa Kralj Charles i Camilla Parker Bowles Kralj Charles III. - 1 Kralj Charles III. I Camilla Kralj Charles Kralj Charles III. i kraljica Camilla Kralj Charles Kralj Charles Kralj Charles - 1 Kralj Charles +21 Kraljevska obitelj - 3 Galerija

Buckinghamska palača objavila je pozivnicu za krunidbu kralja Charlesa koja će biti poslana na adrese dvije tisuće uzvanika za povijesni događaj u Westminsterskoj opatiji 6. svibnja.

Pozivnicu za krunidbu kralja Charlesa sa šarenim cvjetnim uzorkom dizajnirao je umjetnik Andrew Jamieson, a ručno oslikana ilustracija u akvarelu i gvašu bit će tiskana i distribuirana na recikliranom papiru, čime Charles želi pokazati brigu o održivosti.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. Otkrio kako se osjeća Kralj Charles vratio se kraljevskim dužnostima pa obišao mjesto koje za njega sada ima drugo značenje, susret s jednom osobom dirnuo je javnost

"Krunidba Njihovih Veličanstava Kralja Charlesa III. i Kraljice Camille. Po zapovijedi kralja Earl Marshal dobio je naredbu da pozove (ime uzvanika) da bude prisutan u crkvi Westminsterske opatije 6. svibnja 2023.", piše u pozivnici, koja je objavljena i na službenom profilu Charlesa i Camille na Instagramu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

Cvjetni obrub pozivnice simbolizira britansku livadu divljeg cvijeća s đurđicama, različcima, šumskim jagodama i zvončićima, a tu je i grančica ružmarina koja simbolizira uspomenu. Flora susreće faunu s crtežima leptira i pčela, lava, jednoroga i vepra, koji se inače nalaze na grbu kraljevskog para. Cvjetovi se slijevaju u ilustraciju Zelenog čovjeka - drevne figure iz britanskog folklora, simbola proljeća i ponovnog rođenja, za proslavu nove vladavine", priopćila je palača.

Pozivnica za krunidbu kralja Charlesa i kraljice Camille mnoge je podsjetila na onu izdanu za ceremoniju krunidbe kraljice Elizabete 1953. godine. Charles je tada, sa samo četiri godine, prisustvovao krunidbi svoje majke, pa je čak dobio i vlastitu pozivnicu, ukrašenu trubom grenadira i garde, crtežom lava i jednoroga s kraljevskog grba.

Osim pozivnice objavljena je i nova fotografija kralja i njegove supruge, koju je snimio Hugo Burnand u plavom salonu Buckinghamske palače u ožujku. Charles i Camilla prethodno su naručili Burnanda da snima njihovo vjenčanje 2005. godine, a navodno će on snimati i službene portrete na krunidbi.

Palača je također objavila kakvu će ulogu devetogodišnji princ George igrati na uzbudljivom događaju. On će, naime, sudjelovati u povorci časti, zajedno s unucima kraljice Camille, koji će se zajedno prošetati kroz Westminstersku opatiju.

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Andrea Šušnjara - 1 Andrea Šušnjara - 1 Andrea Šušnjara - 1 Andrea Šušnjara - 1 +21 Andrea Šušnjara - 2 Celebrity Šušnjara u kratkoj haljini istaknula transformaciju o kojoj se priča već neko vrijeme i zbog koje prima komplimente!

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Iris Livaja - 1 Iris Livaja - 3 Marko Livaja i Iris Rajčić Marko Livaja i Iris Rajčić - 6 +22 Marko Livaja i Iris Rajčić - 5 Celebrity Supruga Marka Livaje pokazala malo gole kože i ukrala sve poglede, a hrabar je bio i njezin odabir obuće

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene