Domaćini u stranoj državi

Ukrajina zbog nemilosrdnosti čovječanstva ove godine nije ugostila Eurosong, ali njihov trag nalazi se u svakom dijelu Liverpoola

Tvorchi - 7 Tvorchi - 7 Profimedia 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Kalush Orchestra Tvorchi - 3 Tvorchi - 2 Tvorchi - 1 Tvorchi Tvorchi - 7 Tvorchi - 6 Tvorchi - 5 Tvorchi - 4 Tvorchi - 3 +17 Tvorchi - 2 Galerija

Ukrajina je ove godine domaćin natjecanja, ali zbog strašnih događanja koja se trenutno zbivaju u ovoj državi, Eurosong je organiziran u Velikoj Britaniji.

Nakon što je ukrajinski Kalush Orchestra s pjesmom ''Stefania'' prošle godine pobijedio na Euroviziji, ovo se veliko glazbeno natjecanje ipak nije moglo održati u Ukrajini.

Pogledaj i ovo Pripreme za Eurosong - 1 odradio prvu probu Eurosong groznica je službeno počela: Baby Lasagna javio se iz Malmöa u Dnevniku Nove TV!

Zbog nemilosrdnog rata koji sada u Ukrajini traje već više od godinu i pol, organizatori su odlučili kako će se natjecanje održati u Velikoj Britaniji u Liverpoolu.

"Žao mi što zbog kontinuiranog krvoprolića koje provodi Rusija nije moguće održati događaj u Ukrajini, gdje bi se trebao održati", rekla je tada ministrica kulture Nadine Dorries za BBC.

"Kao domaćin, Ujedinjeno Kraljevstvo će poštovati duh i raznolikost natjecanja, a najvažnije, pobrinut će se da natjecanje odrazi nedavnu ukrajinsku pobjedu na Euroviziji i ukrajinsku kreativnost."

A tako i je. Gdje god da dođete u Liverpoolu, organizirani su posebni pultovi koji odišu ukrajinskom kulturom i svime onime što bi oni ponudili da se natjecanje ipak održalo na njihovom terenu. Britanske i ukrajinske zastavice obješene su diljem ovog grada, a svi jedva čekaju vidjeti i ovogodišnje ukrajinske predstavnike koji će pokušati ponoviti uspjeh Kalush Ochestre.

Radi se o glazbenoj skupini Tvorchi koja će se predstaviti s pjesmom ''Heart Of Steel''. Kladionice im zasad predviđaju visoko treće mjesto, a ispred njih se nalaze samo Finska i Švedska koja također želi ponoviti uspjeh od prije 11 godine kada je s pjesmom ''Euphoria'' dovela Eurosong u svoju državu.

Kalush Oschestra otvorili su finalnu večer s izvedbom svoje pobjedničke pjesme u suradnji s drugim svjetskim izvođačima, masom plesača te nastupom koji je sve ostavio bez daha, a u predstavljanju svih država koje su se plasirale u finale pjevali su i svi bivši predstavnici Ukrajine na Euroviziji koji su ostvarili veliki uspjeh, Go_A, Jamala, Tina Karol i Verka Serduchka.

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Marco Cuccurin - 1 Marco Cuccurin - 2 Marco Cuccurin - 4 Marco Cuccurin i Paula Tonković - 3 +30 Marco Cuccurin i Paula Tonković - 4 Celebrity Marco Cuccurin nakon zabrinjavajućih objava na Instagramu otkrio hoće li se moći natjecati u polufinalu ''Plesa sa zvijezdama''!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Sin Franke Batelić Viktor Sin Franke Batelić Viktor Franka Batelić i Sara Jo - 3 Franka Batelić i Sara Jo - 1 +27 Franka Batelić - 3 Celebrity Pogledajte kako je sin Franke i Ćorluke reagirao na nastup Leta 3 na Eurosongu, pjevačica je objavila urnebesan video mališana!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene