napeto snimanje

Umro je nekoliko tjedana nakon izlaska filma, a glavni glumac je umalo stradao zbog neiskusnog pilota

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U filmu "Iz Rusije s ljubavlju", koji večeras možete pogledati na Domi TV u 22:10, Sean Connery je imao ljubavnu scenu s Danielom Bianchi koju su u Velikoj Britaniji cenzurirali.

Film "Iz Rusije s ljubavlju" je drugi iz popularne franšize o tajnom agentu Jamesu Bondu kojeg je vrhunski odigrao oskarovac Sean Connery. 

Pogledaj i ovo Aaron Taylor-Johnson posjetio naš otok Ovi vrući prozori novog Jamesa Bonda snimljeni su u Hrvatskoj, a obišli su cijeli svijet!

Međunarodna zločinačka organizacija Spectre želi se osvetiti najboljem britanskom agentu 007. Okrutna Rosa Klebb dobiva zadatak da se riješi Bonda, a u isto vrijeme Britanci se žele doći do stroja za dešifriranje tajnih poruka zvanog "Lektor". Rosa to iskorištava kako bi namamila agenta 007 u stupicu. 

Connery je glumio u pet od 27 filmova o James Bondu, a istaknuo je kako mu je omiljeni baš ovaj. Rossu, koja želi ubiti agenta 007, utjelovila je Lotte Lenya, a njen lik koristi nož u cipeli koji je zaista koristio KGB, tajna služba Ruske Federacije.  

Redatelju Terenceu Youngu se nisu sviđale noge Daniele Bianchi, pa njenu scenu zamijenio onom u kojoj Bond špijunira rusku ambasadu kroz periskop. 

Tijekom sekvence pri kraju filma neiskusni pilot je ugrozio Seanov život. Naime, letio mu je preblizu s helikopterom. 

Glumac Pedro Armendáriz, koji se u akcijskom trileru pojavljuje kao Kerim Bey, bio je u terminalnoj fazi karcinoma. Pedro je, prema pisanju stranih medija, dobio rak dok je snimao film "Osvajač Džingis Kan" u blizini mjesta u Americi gdje se obavljalo nuklearno testiranje. Prihvatio je ulogu kako bi pružio veću financijsku sigurnost supruzi i redatelj je posložio raspored njegovih scena da ih stigne snimiti dok je još fizički sposoban. Ipak, u nekim dužim scenama morao je koristiti njegovog dvojnika. Počinio je samoubojstvo nekoliko tjedana nakon što je film "Iz Rusije s ljubavlju" objavljen. Imao je 51 godinu. 

Connery je kao agent 007 imao osam sašivenih odijela po mjeri brenda Saville Row. Svako je koštalo oko 2.000 dolara. 

Daniela Bianci je u filmu utjelovila Bondovu djevojku kada je imala 21 godinu i najmlađa je glumica u toj ulozi. Inače, ljubavna scena koju su Sean i Daniela snimili bila je cenzurirana u Velikoj Britaniji. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene