Što su ovime postigli?

Jesmo li u prvim epizodama dokumentarca o Harryju i Meghan uopće saznali nešto novo o njima, osim što su podijelili neviđene privatne fotografije i snimke?

Princ Harry, Meghan Markle Princ Harry, Meghan Markle Profimedia 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry, Meghan Markle Meghan i Harry - 4 Meghan i Harry - 3 Meghan i Harry - 2 Meghan i Harry - 1 Princ Harry i Meghan Markle - 11 Princ Harry i Meghan Markle - 10 Princ Harry i Meghan Markle - 7 Princ Harry i Meghan Markle - 8 Princ Harry i Meghan Markle - 9 +17 Meghan Markle i Harry - 6 Galerija

Izašao je prvi dio od tri epizode dokumentarca o Princu Harryju i Meghan Markle. Ako iole pratite vijesti, znate dobro tko su oni, koje su ih vijesti pratile i znate da više nisu dio kraljevske obitelji. Za kraljevsku obitelj ovaj dokumentarac neće biti lijepo božićno iznenađenje, ali za nas obične smrtnike on je čisti reality.

Netflixov dokumentarac reklamirao se kao priča koju nismo čuli, jedina istinita priča i uvid u privatni život vojvode i vojvotkinje od Sussexa. S obzirom na to da je u ljudskoj prirodi da nas intrigiraju privatni tuđi životi, ovaj dokumentarac činio se idealnim za bindžanje, dok bismo u isto vrijeme zaista saznali zbog čega su Harry i Meghan napustili kraljevsku obitelj.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle Iznenađeni? Evo kako su i kada Meghan Markle i princ Harry saznali da je Kate Middleton bolesna: "Nekoliko izvora potvrđuje da..."

U prve tri epizode saznali smo malo više o tome kako su se Harry i Meghan upoznali. Budući da smo o njegovu djetinjstvu većinom sve znali iz medija, prvi dio dokumentarca više se fokusira na Meghanino odrastanje u Americi. Njezina mama Doria također je podijelila svoje mišljenje o paparazzima, Harryju, ali i o tome kako je upozorila Meghan da će njezina rasa postati sve veća tema razgovora i napada.

Prvi dio dokumentarca sastoji se od arhivskih snimki princeze Diane, kraljevske obitelji i nekoliko privatnih fotografija i videa Harryja i Meghan. Ostatak je napravljen kao klasični intervju njih dvoje, ali i ostalih sugovornika. Moram priznati da me razočarao sam koncept, s obzirom na to da je dokumentarac reklamiran kao intimna priča u kojoj ćemo saznati sve ono što nam tabloidi i društvene mreže nisu rekli. Osim nekoliko kratkih videa u kojima vidimo kako se šetaju s djecom, zaista ništa novo nećete saznati niti vidjeti iz prve tri epizode. Naum kreatora bio je da ovaj dokumentarac o životu Harryja i Meghan probudi našu empatiju i razumijevanje, ali mislim da su u ovom dijelu dosta zakazali. Više možemo naučiti o mračnoj povijesti Ujedinjenog Kraljevstva nego o samim protagonistima, zbog kojih smo i upalili Netflix.

Rasizam se provlači kroz prve tri epizode u više navrata i iako to zaista jest problematična i važna tema, u ovom dokumentarcu više se čini kao neki drugi film nego kao da doprinosi cjelini priče. Harry se užasava svojeg perioda u dvadesetim godinama kada je za jedan party obukao nacistički kostim te podcrtava kako ga je upravo Meghan naučila o različitostima i prihvaćanju jer navodno do svoje dvadesete godine nije imao što naučiti o svijetu te onome što je ispravno, a što ne. Harry u ovim epizodama djeluje kao potpuno sporedni lik koji više priča o tome koliko je zaljubljen u svoju ženu nego o problemima unutar zastarjele kraljevske monarhije, zbog koje je i otišao iz zemlje. Meghan je protagonistica koja vodi priču te vrlo vješto i oprezno odgovara na postavljena pitanja. Bitno je napomenuti da u ovom prvom dijelu zaista nisu blatili nikoga iz Harryjeve obitelji te su na pristojan način zagrebali problematiku unutar toga čitavog sustava.

Kao običnom gledatelju koji pomalo voajeristički želi saznati više, ovaj dio dokumentarca bio je razočaravajući. Isto tako, pitala sam se zbog čega su željeli napraviti dokumentarac kada je razlog zbog kojeg su otišli iz Ujedinjenog Kraljevstva konstantna medijska izloženost, izmišljene priče u tabloidima i pritisak paparazza.

Mislila sam da je dosta licemjerno snimati dokumentarac o sebi, sklopiti višemilijunski ugovor s najvećom streaming platformom na svijetu i prikazivati svoje privatne videe i fotke, a onda govoriti o tome kako ne žele biti medijski eksponirani.

Nisam sigurna da će im gledatelji zaista povjerovati u to kada pogledaju ovaj dokumentarac. Ostaje nam samo da se nadamo da će drugi dio, koji izlazi 15. prosinca, biti iskreniji i otvoreniji od ovog dijela, koji više nalikuje na obični reality.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Doria Ragland - 1 Doria Ragland - 2 Doria Ragland i Meghan Markle Meghan i Harry - 4 +19 Meghan Markle sa sinom Archiejem i majkom Dorijom Ragland Celebrity Majka Meghan Markle iznenadila javnim istupom: "Spremna sam da se nakon pet izazovnih godina čuje i moj glas"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan i Harry - 1 Meghan i Harry - 3 Meghan i Harry - 4 Meghan Markle i princ Harry - 3 +25 Meghan Markle i princ Harry - 1 Preporuke Prve epizode dokumentarca od kojeg strahuje kraljevski dvor: Prinčeva bolna sjećanja na majku, optužbe za rasizam i rijetke snimke Archieja i Lilibet

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene