svakako stavite na popis!

Serija koju definitivno trebate staviti na svoj popis onih koje trebate pogledati!

Kristen Wiig, Palm Royale Kristen Wiig, Palm Royale Foto: Profimedia

Kad sam vidjela glavnu glumačku postavu nove serije Palm Royale, jedva sam čekala da napokon izađe. Moram priznati da me najviše privukla sjajna komičarka Kristen Wiig, ali i zanimljiva priča koja se vrti oko misterioznog kluba Palm Royalea.

Palm Royale je dramska mini serija koja je bazirana na romanu Juliet McDaniel pod naslovom Mr. & Mrs. American Pie. Kreatoru Abeu Sylvia, pridružile su se redateljice Stephanie Lang i Claire Scanlon, kao i redatelj Tate Taylor.

Serija vas od samog početka kupi svojom estetikom iz šezdesetih godina, te imate osjećaj kao da gledate mix serija u isto vrijeme. Već u prvoj epizodi imala sam dojam kao da gledam reality show pomiješan sa serijom Mad Men, samo što u Palm Royaleu dominiraju žene.

Narativno je priča posve jasna, iako se većina mističnosti krije u samim likovima, što je odlično za zaplete koji se protežu iz epizode u epizodu. Ono što u prve tri epizode koje su izašle iskreno fali, jeste da vam ti silni zapleti ne zadrže u potpunosti pozornost. Priča je iznimno zanimljiva i relevantna jer nas podsjećaj na sadašnje vrijeme kada svi žele pripadati negdje, te su načini na koji će doći do svog komada kolača poprilično beskrupulozni. Palm Royale ima toliko toga (priča, zapleti, likovi), ali se čini kako od svega toga ne ostane baš puno u želji redatelja i kreatora da učine seriju zabavnom. Ona to doista i jeste, ali obzirom na toliko kvalitetnu glumačku postavu, te intrigantnu priču, Palm Royale je mogla biti dosta više napeta nego što jeste. Žanrovski je serija drama, ali u nekim trenutcima se čini kako prerasta u neukusnu komediju.

Naravno, obzirom da je glavna glumica Kristen Wiig, već u tri epizode ima i par trenutaka gdje vidimo njezin prepoznatljivi šarmantni humor koji doprinosi liku Maxine, kao i čitavoj priči. Nadam se da će u nadolazećim epizodama biti više takav trenutaka, a manje loše napisanih scena gdje kvalitetan humor prerasta u lakrdiju. Za sve ljubitelje kostimografije Palm Royale će biti čisti pogodak jer su kostimi zaista besprijekorni.

Kristen Wiig je napokon dobila ulogu u kojoj može pokazati sve ono što ona kao glumica može. Osobno mislim da je ovo prva uloga u kojoj nije dobila standardnu tipsku ulogu u kakvim smo je navikli gledati, nego pravu dramsku ulogu sa dozom prepoznatljivog Wiigovskog humora.

Za sada sjajno i dosljedno igra ulogu Maxine, te u njezinom liku vidim puno osoba koje i dan danas pokušavaju biti nešto što nisu. Wiig je šarmantna, neodoljiva, i ono najbitnije, uvjerljiva. Iako u seriji igraju sjajni glumci poput Allison Janney, Josha Lucasa, Laure Dern i Carol Burnett, meni je drugi najzabavniji lik onaj kojeg igra neponovljivi Ricky Martin. Moram priznati da nisam očekivala ništa od Martina, ali njegov lik Roberta je dosta dobro kreiran, a Ricky Martin se u njemu snalazi mnogo bolje nego što sam mislila.

Iako su izašle samo prve tri epizode, Palm Royale je definitivno serija koju trebate staviti na svoj popis serija koje trebate pogledati. Zanimljiva priča, odlična glumačka postava, i estetika zbog koje ćete gledati svaki detalj, odlični su razlozi za pogledate prvi tri epizode ove dramske mini serije.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene