Profesionalci filmske industrije!

Oskarovci Frances McDormand i Joel Coen stižu na drugi Ponta Lopud festival!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Višestruki dobitnici Oscara Frances McDormand i Joel Coen podijelit će svoja profesionalna i osobna iskustva s dvadesetak sudionika njihovih masterclass radionica u jedinstvenoj atmosferi otoka Lopuda.

Drugo izdanje Ponta Lopud festivala u lipnju će otok Lopud po drugi put pretvoriti u kreativno kulturno središte profesionalaca filmske industrije, mjesto susreta, razmjene ideja i uživanja u umjetnosti.

Pogledaj i ovo Frances McDormand (FOTO: Getty) Drugačija od drugih Prošlogodišnja dobitnica Oscara ima zanimljivu ljubavnu priču, a poznata je i po tome što ne nosi šminku

Grupa talentiranih regionalnih filmskih djelatnika nove generacije dobit će priliku upoznati se s profesionalnim i osobnim iskustvima umjetnika koji se ubrajaju u sam vrh svjetske kinematografije, višestrukih dobitnika Oscara, glumice i producentice Frances McDormand i redatelja, producenta i scenarista Joela Coena.

 

Tijekom festivala, Joel Coen i Frances McDormand održat će zajedničke i pojedinačne radionice na kojima će govoriti o svojim karijerama, o iskustvu zajedničkog rada te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima u procesu nastanka filma.

 

Frances McDormand već dugo vremena smatra se jednom od najznačajnijih živućih glumica. Svojim karakternim ulogama i brojnim izvanrednim glumačkim ostvarenjima više od tri desetljeća oduševljava i kritiku i publiku.

Uloge u filmovima kao što su ''Fargo'', ''Tri plakata izvan grada'', ''Zemlja nomada'', ''Spaliti nakon čitanja'' i brojne druge, stalno podižu standarde onog što smatramo glumačkom vještinom.

Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti. McDormand je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film ''Zemlja nomada", a članica je prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

 

Američki redatelj, scenarist i producent Joel Coen četiri je puta ovjenčan prestižnom nagradom Američke akademije, ali i Zlatnom palmom u Cannesu. Zajedno s bratom Ethanom već četiri desetljeća stvara nezaboravna autorska ostvarenja, stojeći iza filmova kao što su ''Nema zemlje za starce'', ''Fargo'', ''Barton Fink'', ''Veliki Lebowski'', neizostavnim naslovima filmskih antologija.

 

''Frances McDormand i Joel Coen svojim su radom i postignućima trajno obilježili i obogatili filmsku umjetnost. Svoja neprocjenjiva iskustva o kreativnim procesima i filmu kao umjetnosti podijelit će s mladim talentima u inspirativnoj atmosferi otoka Lopuda. Uspješno prvo izdanje Ponta Lopud festivala ohrabrilo nas je da letvicu podignemo još više u svim segmentima programiranja i organizacije ovog događaja, u koje spadaju program za mastere i mlade talente, te posebno odabran izbor filmova za ljubitelje sedme umjetnosti'', istaknuo je Miro Purivatra, jedan od osnivača Ponta Lopud festivala.

 

Ove godine program Ponta Lopuda je proširen: uz niz susreta i razgovora s masterima za glumu i režiju, planirani su i stručni programi za snimateljice. Dvadesetak sudionika masterclassova uživat će rijetku privilegiju učenja od vrhunskih profesionalaca koji u svom poslu potpuno uživaju i uvijek su u potrazi za novom inspiracijom.

 

U šest festivalskih dana, sudionici i publika moći će uživati i u večernjim filmskim projekcijama na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama, izuzetnom ambijentu tvrđave Franjevačkog samostana Lopud 1483, i plaže RMH Lafodia Sea Resorta.

 

Drugi Ponta Lopud festival održava se od 22. do 27. lipnja 2022.

 

O Ponta Lopud festivalu:

Ponta Lopud festival kreativni je hub, mjesto susreta filmskih talenata iz regije, značajnih autora iz svijeta filma i zaljubljenika u filmsku umjetnost. Talenti u razvoju i već etablirani profesionalci sedme umjetnosti u inspirativnom okruženju otoka Lopuda imaju priliku steći nova iskustva i stvarati dugoročne profesionalne i prijateljske odnose. Istovremeno, Ponta Lopud festival, koji u fokus stavlja kreativne procese i film kao umjetnost, pruža uvid u recentne tokove regionalne kinematografije okupljajući na elafitskom otoku nove generacije filmskih kreativaca. Ponta Lopud festival osnovali su Tilda Grossel Bogdanović i Mirsad Purivatra 2021. godine, s misijom promocije i profesionalnog razvoja nove generacije filmskih talenata.

 

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Ponta Lopud festivala dostupne su na službenoj mrežnoj stranici festivala www.pontalopud.hr te putem društvenih mreža Ponta Lopud festivala.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene