Kakvi su vaši dojmovi?

Serija za koju navijate da vam se beskrajno svidi, ali potencijalno odlična priča pada u drugi plan zbog naivne glume

Sofia Vergara Sofia Vergara Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Griselda Blanco Griselda Blanco Griselda Blanco +0 Sofia Vergara Galerija

Prije nekoliko je dana na Netflix stigla najnovija biografska kriminalistička drama u obliku miniserije pod nazivom Griselda.

Ono što me privuklo da gledam seriju jest činjenica da su seriju napravili tvorci odličnih Narcosa, ali i jer Sofia Vergara napokon ima veoma ozbiljnu ulogu kao ozloglašena kolumbijska narkošefica, Griselda Blanco. Nažalost, već nakon druge epizode moj entuzijazam je splasnuo, jer je ono što sam gledala bilo naivno, nekvalitetno, i neuvjerljivo.

Scenaristi serije su Doug Miro i Ingrid Escajeda, dok je redatelj Griselde Andres Baiz. Kao i u Narcosima, serija je estetski ugodna za gledati, posebno jer se radnja većinski odvija sedamdesetih i osamdesetih godina, pa kadrovima dominiraju toplije boje, odlična moda, kao i melodična muzička podloga.

Serija je:

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Od Narcosa se razlikuje po kvaliteti scenarija. Kada guglate tko je bila Griselda Blanco, zaista je jasno da se radi o beskrupuloznoj narkošefici koja je iza sebe ostavila na stotine mrtvih tijela. U scenariju koji su pisali Miro i Escajede dobijemo površno napisan glavni lik do kojeg nam na koncu nikako nije stalo. Narativno priča jest jasna, ali u nekoliko sam navrata mislila kako sam preskočila nekoliko epizoda jer mi nisu jasne drastične promjene u Griseldinu liku koje su potpuno neprirodne.

Čini se kao da je scenarij zbrzan, bez previše detalja o tome kako će se zapleti rasplesti te s naivnim redateljsko-scenarističkim rješenjima koja nažalost prate seriju od samog početka. Ono što me posebno iznenadilo u ovako velikoj i skupoj produkciji jesu početničke greške u kontinuitetu koje su nedopustive na ovakvoj produkcijskoj razini. Iako je isti tim radio na Narcosima, kvaliteta je nedvojbeno lošija u slučaju Griselde.

Priča ima potencijala, posebno jer je rijetkost vidjeti ženu u ulogama velikih narkošefova, ali s obzirom na nejasne skokove u priči, tempo koji je teško pratiti, te zbog neuvjerljive glumačke igre gotovo pa svih likova, više vam nije stalo gledate li priču o stvarnoj ženi ili je sve apsolutno izmišljeno samo da se snimi još jedna epizoda.

Sofia Vergara napokon je dobila ozbiljnu ulogu koju već dugo vremena zaslužuje. Dobila je ulogu Griselde Blanco, narkošefice koja sa svojim istančanim nagonom za preživljavanjem uradi doslovno sve da preživi, te dođe na tron na koji misli da zaslužuje. Vergara je po meni odlična glumica u serijama i filmovima u kojima sam ju imala priliku gledati do sada.

Posebno je prepoznatljiva i fantastična u ulozi Glorije u sitcomu Moderna obitelj. Iako se na prvu čini kako igra tipičan lik sponzoruše, Glorijin je lik ozbiljno dobro napisan lik koji je Vergara ozbiljno dobro odigrala. Međutim, kao Griselda Blanco nije se najbolje snašla, usprkos tomu što sam žestoko navijala za nju. Njezina mimika je isforsirana, glumačka je igra dosta naivna, a skokovi u promjeni lika izuzetno su neprirodni. Vidi se da je Vergara imala silnu želju dokazati svima da nije samo tipska glumica, ali u ovom projektu to se nikako ne vidi. Ostatak glumačke postave, po meni, jednako naivno igra svoje likove, što u tom slučaju doprinosi i površan scenarij, kao i evidentno loše raspisani likovi. Neke su veze među likovima nejasne, a dijalozi postaju ili suhoparni ili predramatični, nalik na telenovele.

Griselda je serija za koju navijate da vam se beskrajno svidi, ali nažalost svega onoga što treba biti izvrsno kako bi cjelokupni projekt bio izvrstan, manjka. Potencijalno odlična priča pada u drugi plan zbog naivne glume i površnih scenarija. Predlažem da ipak pogledate seriju ako želite vidjeti što je ozloglašena narkošefica Griselda Blanco činila da se domogne moći, ali ako imate viška šest sati, preporučujem da ponovno pogledate Narcose ili bilo što drugo.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene