Što Psy radi?

PRIKUPIO MILIJUNE I NESTAO Gdje se skriva tvorac hita Gangnam Style?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U godinama nakon Gangnam Stylea Psy, čije je pravo ime Park Jae, nastavio je producirati glazbu, pomaže razvoju turizma Južne Koreje i bori se s ovisnosti.

Nakon što je 2012. godine do tad relativno nepoznati Psy objavio pjesmu Gangnam Style svijet više nije isti. Cijeli svijet obuzela je groznica zaraznog ritma i svi su pred kompjuterima učili neobične pokrete Korejskog pjevača. Upravo je tada Psy, čije je pravo ime Park Jae, doživio vrhunac karijere - njegov Gangnam Style postao je najgledaniji video u povijesti.

Pogledaj i ovo showbuzz prokletstvo YouTubea Prije 9 godina objavila je video koji joj je uništio život kad su ju zbog njega počeli zlostavljati vršnjaci

 

Nakon velikog uspjeha Gangnam Styla Južna Koreja je stavljena u središte pozornosti zahvaljujući upravo Psyju te 2013. godine postaje ambasador turizma zamijenivši dotadašnjeg ambasadora Kenny G-a. Psy je odbio pozamašnu svotu, te je za taj posao prihvatio minimalnu isplatu. Njegovo imenovanje otvorilo je vrata za druge poslovne ponude od kojih je najpoznatija ambasadorska uloga za Asian Airlines za 2013.

Gangam style zaradio je Psyju bezbroj priznanja. Do danas spot je pregledan preko 2,6 milijardi puta te se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda. Ubrzo nakon toga izbacio je još jedan singl 'Gentleman'. Taj video je također ušao u Guinnessovu knjigu rekorda s 38 milijuna pregleda u samo 24 sata. Psy je tako postao dio povijesti pop kulture i s razlogom nosi nadimak 'Youtube senzacija'.

 

 

 U 2012. godini, nedugo nakon Psyjevog uspona pojavio se video iz 2004. u kojem Psy poziva na smrt američkih vojnika, izvijestio je CNN. Kontroverzni tekst dio je pjesme 'Dear America' koji je napisao Južnokorejski rock band N.E.X.T. U priopćenju, Psy se ispričao za svoj jezik, tvrdeći kako je to emocionalni odgovor na rat u Iraku i smrti dvije mlade korejske djevojke ubijene od strane američke vojske.

'Dok sam zahvalan za slobodu izražavanja samog sebe, naučio sam kako postoji ograničenje i duboko mi je žao kako su ti stihovi protumačeni. Ja ću zauvijek žaliti za bol koju sam uzrokovao tim riječima. Iako je važno izraziti svoje mišljenje, osobno duboko žalim zbog neprimjernog rječnika koji sam koristio kako bi to učinio.'

Sa velikom slavom dolazi i veliki teret pod kojim je Psy pokleknuo te je 2013. godine za Sunday Times priznao kako je ovisan o alkoholu. Njegov stav o piću pokazao se šokantnim.

'Ako sam sretan, pijem, ako sam tužan pijem' priznao je Psy. 'Ako pada kiša, pijem, ako sija sunce, pijem.' Nije osjećao potrebu za alkoholom jedino kada je bio toliko mamuran da jednostavno nije mogao više. Ostaje nejasno je li ikada zatražio profesionalnu pomoć za liječenje svoje ovisnosti.

U prosincu 2015. godine, Psy je objavio svoj dugo očekivani sedmi studijski album, Chiljip PSY-Da. Svjestan da će biti gotovo nemoguće nadmašiti svoj prethodni rekord, Psy je osjećao pritisak i pao u depresiju.

'Nisam Adele', rekqao je za Entertainment Weekly. 'Nakon Gangam Styla bio sam jako sretan jer je ta pjesma moje najveće životne ostvarenje, ali ponekad se pitam kako se mogu vratiti u sam vrh te srušiti taj rekord. Želio sam biti ja, ne 'Gangnamm' čovjek ili bilo što drugo. Fokusirao sam se na pronalaženje sebe i svog smisla'
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene