neostvarena ljubav

Holivudski seks-simbol nikada ju nije prebolio, govorila je da ima težak karakter: "Voljeli smo se, ali bio sam kreten"

Burt Reynolds Sally Field (Foto: Profimedia) Burt Reynolds Sally Field (Foto: Profimedia) Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Burt Reynolds Sally Field (Foto: Profimedia) Galerija

Sally Field je neprežaljena ljubav Burta Reynoldsa, a ova holivudska glumica pojavila se u brojnim serijama i filmova tijekom impresivne karijere.

Američka glumica i redateljica Sally Field tijekom svoje bogate karijere je osvojila dva Oscara, dva Zlatna globusa te brojne druge nagrade, a svijet je najviše pamti po ulozi majke Forresta Gumpa.

Sally, koja ovih dana slavi 75. rođendan, karijeru je započela u televizijskim serijama i vesternima, a svijet ju je otkrio nakon što je pokorila sve ulogom u televizijskom filmu "Sybil" 1976. godine. 70-ih i 80-ih godina je ostvarila svoje najbolje uloge, a osim u "Forrest Gumpu", pojavila se i u "Čeličnim magnolijama".

90-ih godina se nakon brojnih filmskih uloga vratila svojoj prvoj ljubavi, serijama, a za ulogu u seriji "Hitna služba", dobila je nagradu Emmy za najbolju gostujuću ulogu. Godine 2014. dobila je i svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

Slavna glumica odrasla je u Pasadeni, a nakon što su se njezini roditelji rastali, majka joj se udala za Jocka Mahoneyja. Prije nekoliko godina Sally je u memoarima napisala kako ju je očuh seksualno zlostavljao čitavo djetinjstvo. Za glumu se počela zanimati vrlo rano, a njezinu karijeru podržavala je i njezina majka.

Field je vodila i zanimljiv privatni život. Za Stevena Craiga udala se 1968. godine, no njihov brak je potrajao do 1973. Zajedno su dobili sva sina, Petera i Elija, a obojica se danas bave sličnim poslovima kao i njihova majka.

Njezina najpoznatija veza bila je ona s holivudskom ikonom Burtom Reynoldsom, u kojeg se zaljubila tijekom snimanja zajedničkih filmova. Četiri puta su se zajedno pojavili na velikom platnu, a hodali su dvije godine. Burt je kasnije govorio kako ju nikada nije prebolio. "Voljeli smo se najviše na svijetu, ali ja sam bio kreten i sve uništio. Dva desetljeća nismo razgovarali, iako sam ja svaki dan razmišljao o njoj. Nisam je nikada prežalio", iskreno je priznao glumac u jednom intervjuu. Sally je pak jednom prilikom izjavila kako je "Burt bio važan, ali ne i presudan dio njezinog života te kako je imao jako težak karakter".

Za drugog supruga, Alana Gresmana udala se 1984. godine. U braku koji je potrajao deset godina dobili su sina Sama.

Slavna glumica je 1988. godine bila u zrakoplovnoj nesreći skupa s tri člana svoje obitelji, no srećom sve je prošlo dobro. Bila je u gostima kod medijskog mogula Merva Griffina u Coloradu, a avion kojim su poletili bio je pokvaren te je prilikom uzlijetanja pao na parkirani avion. Svi su se izvukli s manjim ozljedama.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene