varaždin je gorio!

Zdravko Čolić otkrio što misli o statusu miljenika žena: ''To je tako, rodiš se tako i onda ne možeš nikamo pobjeći''

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Zdravko Čolić - 1 In Magazin: Zdravko Čolić - 2 In Magazin: Zdravko Čolić - 3 In Magazin: Zdravko Čolić - 4 In Magazin: Zdravko Čolić - 5 Zdravko Čolić u Varaždinu - 8 Zdravko Čolić u Varaždinu - 9 Zdravko Čolić u Varaždinu - 2 Zdravko Čolić u Varaždinu - 6 Zdravko Čolić - 2 +3 Zdravko Čolić Galerija

Zdravko Čolić oduševio je publiku i zapalio atmosferu u Varaždinu čak dva dana zaredom. Jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika otpjevao im je neke od svojih najljepših pjesama. Našoj je ekipi IN magazina otkrio što kaže na titulu miljenika žena, što novo priprema te što je nedavno radio u Dubaiju.

Više od tri i pol sata Čolićevih hitova nije bilo dovoljno za njegove obožavatelje u varaždinskoj Areni. Za Dan žena, kao i dan kasnije, pjevale su se novije pjesme, ali i nezaboravni Čolini evergreeni s početka karijere.

''Uvijek je za Dan žena lijepo jer su žene radosne, vesele se, a i mi smo onda u pratnji. Praksa je posljednjih godina da se rade koncerti'', govori Čolić. 

Status Zdravka Čolića, kao jednog od najvećih regionalnih izvođača, ne blijedi već 50 godina. Oduvijek ga prati i glas najvećeg džentlmena među glazbenicima u regiji, ali i titula miljenika žena.

''To je tako, rodiš se tako i onda ne možeš nikamo pobjeći. Pjevamo i ljubavne pjesme, žene su te koje su više vezane za muškarce, za muške bendove, za ženske više muškarci, ali lijepo je, sigurno laska. Nemam ništa protiv toga da je većinska publika ženska, mada je jako puno muške raje. To je već godinama tako, kako ja stasam i kako starim. Onda ima malo neki muški respekt'', priča Čolić. 

Prvi koncert u Varaždinu rasprodan je za samo pet dana. Duga je ljubav između Čolića i sjeverne Hrvatske.

''Datira još iz 70-ih, ondašnjih jugoslovenskih turneja u suradnji s Lirom Čakovec. I onda nekako dolazak Čakovec, Varaždin, cijeli taj dio. Onda smo imali neke male svirke, onda je to išlo k Sloveniji'', priča Čolić. 

Put ga je nedavno odveo i u Dubai, gdje je imao koncert. Iako glazbenici češće nastupaju u primjerice Sjevernoj Americi i Australiji, zbog sve većeg interesa pjeva se i u tom pustinjskom dragulju.

''Bilo je zanimljivo, ja sam pjevao tamo prije devet godina. Sve je više naših ljudi koji onako žive svoj život. Ali lijepo je, čini mi se nekako kad je kod nas hladnije, tamo je lijepo, onda odemo koji dan. Ovaj put bio je jako lijep koncert'', kaže Čolić. 

Najviši hotel, najveće zgrade, najbolje skijalište u pustinji. U Dubaiju je sve naj, no Čolu je ipak najviše osvojio pustinjski mir.

''Išli smo jedan dan u pustinju i to izgleda čarobno za nas koji smo ovdje u nekom građevinskom ludilu. To je smiraj, lijepo raspoloženje ako čovjek hoće biti sam sa sobom i s nekim dragim ljudima oko sebe, želi nešto lijepo pročitati ili da mu malo odlutaju misli, onda je to dobra opcija'', kaže. 

Uskoro mu izlaze i nove pjesme.

''Za desetak dana izaći će singl koji je uvertira za sljedeće pjesme koje dolaze, nadam se u ovoj godini da ćemo imati desetak, dvanaest pjesama'', otkrio je.

Među njima će se naći i one koje je za njega napisao Dino Merlin.

''Imamo dvije-tri zajedničke pjesme, ima tu i nekih novih starih ljudi'', otkrio je. 

Surađivao je tijekom karijere i s Arsenom Dedićem. Jedna od antologijskih pjesama Zdravka Čolića, "Zagrli me", objavljena je davne 1977. godine. Više od četiri desetljeća nakon toga pjesma živi i među novim generacijama zahvaljujući društvenim mrežama.

''Dva puta nismo snimili, to je bilo kad je sama pjesma bila u nastajanju, a onda je kasnije u sklopu dokumentarnog filma koji smo radili kao jednogodišnja turneja, u sklopu tih mojih scena bio i taj moj dolazak kod Arsena, recimo rekapitulacija toga kako je nastala sama pjesma. Onda je on negdje povrijedio ruku pa ima ona scena za klavirom. 

I tako je stvorena čarolija te pjesma, kojoj ni nakon više od 40 godina ne blijedi sjaj.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene