Prava profesionalka!

Posebna vožnja zagrebačkim tramvajem s posebnom vozačicom: Upoznajte Ivu o kojoj priča cijeli grad!

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Iva Pandžić - 1 Iva Pandžić - 3 Iva Pandžić - 2 Iva Pandžić - 4 Iva Pandžić - 5 Iva Pandžić - 6 Iva Pandžić - 7 Iva Pandžić - 8 Iva Pandžić - 9 Iva Pandžić - 10 +15 Iva Pandžić - 11 Galerija

Iako žene za upravljačem autobusa ili tramvaja nisu neka novost, jedna vozačica osvojila je javnost i putnike. Nose joj čokoladu i na njezin osmijeh uvijek jednako odgovaraju. Njezino je ime Iva Pandžić, a ekipa IN magazina provozala se s njom tramvajem broj 11.

Plava kosa, atraktivno i mlado lice, dugi nokti, no vozačica tramvaja Iva Pandžić mnogo je više od svoje vanjštine - prava profesionalka, vedra djevojka koja uživa u svakodnevici i jednostavno zrači pozitivno.

''Vesela sam, takva sam u životu, privatno. Živim svoj život. Drago mi je što sam ispunjena i to prenosim na druge.  Nekome jesam lijepa, nekome nisam, kao i svi ljudi na ovom planetu. Mislim da je to svejedno. Bitno je da se lijepo upravlja tramvajem i da nema nikakvih problema'', kaže Iva. 

Iako je nekima neobjašnjivo zašto bi Iva bila vijest u toliko medija, više je onih koji joj jednako nasmiješeni i pozitivni prilaze.

''Kucaju mi na kabinu, žele se uslikati, donose mi puno slatkiša. Jako je to lijepo, to je bit ovog posla'', kaže Iva. 

I možda baš zato ovu priču ne treba shvatiti tek kao onu - lijepa žena koja upravlja tramvajem. I to još u 21. stoljeću. Iva nije očekivala ovakvu pozornost, a sve je počelo od jedne objave na društvenoj mreži.

Nisam sad neki fan da ću objavljivati nešto svaki dan. Kako kažu, bit će influencer, neću bit influencer, neće biti ništa od toga.

''To kad se dogodilo, mislila sam da će biti jedan-dva članka, ali se proširilo i na Srbiju, Bosnu, Sloveniju. Drago mi je s jedne strane, ali imamo mi još mladih, lijepih vozačica i žao mi je što nisu ovdje sa mnom'', kaže. 

Zagrebački električni tramvaj danas ima točno 171 vozačicu tramvaja i 23 one za upravljačem autobusa. I taj broj raste. 

''Mislim da je odavno izašlo iz mode da se to tako dijeli. Ako muškarci mogu raditi neki posao, mogu i žene'', priča. 

Itekako mogu, a to svakodnevno i dokazuju.

''Smirena sam, opuštena. Moramo cijelo vrijeme biti fokusirani. Ja i da žmirećki vozim, znam napamet rutu, ušlo mi je u rutinu'', rekla je. 

Omiljena linija joj je dobra stara jedinica.

''Tamo se vozi tramvaj kt4 ili Katica, upravlja se nogom, ima gas i kočnicu, najbolje mi ide. Kružim puno oko trga pa se svega novoga nagledam. Pogotovo kad pada kiša ili snijeg, kad vidim da netko trči, ne bih imala duše ostaviti ga. Jedino kad vidim one kojima se ne žuri, njima odem'' priča. 

O ovom poslu maštala je još kao djevojčica. Često bi promatrala vozače i vozačice na putu do škole, a danas svjedoči tomu kako nju znatiželjno gledaju. Kroz smijeh kaže da su jedan od razloga i njezini nesvakidašnji nokti.

''Baš je velika hajka oko mojih noktiju, ali ja to volim. Meni nokti samo još pomognu jer imaju jačinu pa lakše stisnem gumbe. Mogu ih skratiti, možda se i to dogodi, ali ne smetaju mi i to je najbitnije'', kaže. 

Za upravljačem je tek nešto više od godine, a tko zna, kaže, možda baš tu dočeka i svoju mirovinu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene