Startaj Hrvatska!

Upoznajte brata i sestru koji stoje iza hrvatske tjestenine bez glutena, do svega je došlo spletom raznih životnih okolnosti

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Startaj Hrvatska: Druid fusilli - 1 Startaj Hrvatska: Druid fusilli - 2 Startaj Hrvatska: Druid fusilli - 3 Startaj Hrvatska: Druid fusilli - 4 +0 Startaj Hrvatska: Druid fusilli - 5 Galerija

Danas je sve više ljudi intolerantno na gluten i boluje od celijakije. Spletom životnih okolnosti brat i sestra Antolić počeli su razmišljati o drugačijem načinu prehrane, što ih je kasnije dovelo do početka njihove poduzetničke priče. Osmislili su recept za tjesteninu bez glutena, koja može biti baš za sve, a sada je predstavljaju u projektu Startaj Hrvatska. Njihovom bezglutenskom pričom vodi vas naša Matea Slogar za In magazin.

Marko i Ana žive u Zagrebu. Ovi brat i sesta jedno su drugom najveći oslonac. Odrasli su u poduzetničkoj obitelji koju život nije mazio, a najveći udarac bila im je majčina dijagnoza 2010. Zbog otkrivenog karcinoma morali su promijeniti način života.

''Nekako je to sve krenulo s maminom dijagnozom, onda smo se svi počeli zdravije hraniti i razmišljati o zdravijoj prehrani. Poslije sam ja otišao u Kanadu, tamo sam bio godinu dana, i tamo je taj asortiman prehrane tad prije 10 godina bio puno veći nego što je danas tu.'', priča Marko. 

Marko se ondje prvi put upoznao s bezglutenskom tjesteninom. U Kanadu je otišao kako bi financijski pomogao obitelji, a njihova majka bitku za život izgubila je 2014. Marko se vraća u Hrvatsku i sa sestrom razmišlja o pokretanju vlastitog biznisa. Odlučuju spojiti sve ono što su o prehrani naučili tijekom majčine bolesti.

''Poslije kad sam se vratio smo počeli razmišljati o vlastitoj proizvodnji i nekako kroz razgovor smo došli do toga da bi to mogla bit tjestenina bez glutena'', priča Marko. 

Dodatni plus bila je činjenica da takva tjestenina proizvedena u Hrvatskoj dotad nije postojala.

''Tu smo tražili recepte, pokušavali svašta, to nije išlo dok nismo došli do pravog tehnologa koji je u suradnji s nama napravio tjesteninu koju danas prodajemo'', kaže Marko. 

I tako je nastala bezglutenska tjestenina Druid. Financiranje, nabava strojeva - prepreka na njihovu putu bilo je mnogo, ali Marko i Ana bili su sigurni u ono što su naumili.

''Jer smo mislimo jedinstven proizvod na tržištu. Mi smo zapravo prva hrvatska certificirana bezglutenska tjestenina proizvedena u Hrvatskoj'', kaže Ana. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Startaj Hrvatska - 1 Startaj Hrvatska Upoznajte Martinu koja proizvodi nutritivno bogate grickalice za prste polizati!

U kojoj mogu uživati baš svi, uključujući osobe intolerantne na gluten, one koje imaju celijakiju i vegani.

''Imamo jednu vrstu okusa odnosno jedna kombinacija brašna. To je rižino brašno, kukuruzno bijelo brašno i žuto kukuruzno brašno. U ponudi imamo dvije vrste - penne i fusile'', objasnila je Ana. 

Kao zaštitni znak njihova proizvoda poslužili su im keltski svećenici - druidi, koji su bili izuzetno povezani s prirodom. Imali su proizvod kojim su bili zadovoljni, ali problemi su i dalje bili prisutni.

''Mi bi proizveli u jednom danu ono što bi prodali u mjesec dana'', kaže Marko. 

''Da nažalost. Taj plasman kasnije nismo nikada ostvarili kako treba'', kaže Ana. 

Njihova tjestenina bez glutena čekala je trenutak da zablista punim sjajem, a on je došao upravo sada.

''Prijatelj od tate je rekao pa zašto se ne prijavite na Startaj Hrvatska. Onda smo se išli malo raspitat oko toga i prijavili se'', kaže Marko. 

''Znamo što nam ovo znači. Ovo znači jako puno za naš proizvod i za nas. Mi na tržištu postojimo 3 godine tako da taj marketing i plasman na veliko tržište dobivamo ovim projektom Startaj Hrvatska'', kaže Ana. 

Koliko im je projekt Nove TV i Spara Hrvatska pomogao kada su se ovi poduzetnici našli pred zidom, ne propustite pogledati ove nedjelje u emisiji Startaj Hrvatska na Novoj TV.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Klingor Mihić Lana Klingor Mihić - 3 Lana Klingor Mihić - 2 Lana Klingor Mihić - 7 +7 Lana Klingor Mihić - 5 Celebrity Lanu Klingor Mihić visoke cijene izbacile iz takta: "Ljudi, saberite se, ja sam kuću izgradila za te pare!"

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Bellucci - 1 Monica Bellucci - 2 Monica Bellucci - 3 Monica Bellucci +16 Monica Bellucci Celebrity U 59. godini slovi kao jedna od najljepših žena svijeta, a snimka izbliza otkrila je kako zapravo izgleda!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene