Na najbolji mogući način

Energična proslava 20 godina karijere: Dubioza kolektiv obilježila veliki jubilej u svom prepoznatljivom stilu, a jednom se ni sami nisu nadali!

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Dubioza Kolektiv - 1 In Magazin: Dubioza Kolektiv - 2 In Magazin: Dubioza Kolektiv - 3 In Magazin: Dubioza Kolektiv - 4 In Magazin: Dubioza Kolektiv - 5 +0 In Magazin: Dubioza Kolektiv - 6 Galerija

Prepuna pulska Arena bila je dovoljan razlog da se na najbolji mogući način proslavi 20 godina karijere. Legendarni bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv, održao je koncert za pamćenje, a publika je s njima uglas pjevala sve hitove. Kako je bilo na koncertu te što o prvih 20 godina kaže Dubioza, otkriva Darija Walter u prilogu IN Magazina.

Od prvog nastupa Dubioze kolektiv pa do danas, prošlo je točno dvadeset godina. Iako su snimili desetak albuma i održali tisuće koncerata u više od 40 zemalja, čini se kako im je prvih 20 godina jednostavno proletjelo.

“Pa proletjelo je, ali eto nešto se u međuvremenu malo i radilo, nešto se naučilo. Recimo naučio sam da se kad daješ intervju ne gleda ovako u kameru nego se gleda u tebe. Eto, to je nešto sam naučio", našalio se sampler i pjevač gruper Brano Jakubović.

Svojim jedinstvenim stilom i prepoznatljivim humorom, Dubioza kolektiv se vrlo brzo nametnula kao balkanski fenomen. Nastupali su diljem svijeta, a svojim su se jasnim stavovima i energičnim nastupima istaknuli kao predvodnici nekih novih, mladih generacija.

"Kako bih rekao, mi ustvari ovo sve radimo da bi putovali i da bi svirali ljudima uživo. To nam je ono glavna misija i sve radimo ustvari zbog toga i snimamo albume i pišemo pjesme jer nam je cilj nekako obići svijet i upoznati različite ljude", otkrio je Brano.

Premda se svakom koncertu vesele kao da im je prvi, pulska Arena zauzima posebno mjesto u njihovim srcima. Priznaju kako nisu ni sanjali da će jednog dana održavati koncerte upravo na ovom mjestu.

"To možda pripada nekim, kako da kažem, možda pop bandovima, narodnijim bandovima od nas, a nekako se to desilo i sad se kotrlja evo već treći put i ja se nadam da će još biti 33 puta”, priznao je Brano.

Svaki album ovog benda ima svoju priču, pa tako i novi, deseti album po redu Agrikultura. Osim ekološkog omota, album naglašava važnost očuvanja prirode te nosi jasnu poruku.

"Shvatiš da sva djeca hoće biti IT-evci, a nitko ne bi da uzme, ne znam, motiku pa da kopa krompir, a ne znam što ćemo jesti kad svi budu IT-evci", pita se Brano.

Pjesme Dubioze kolektiv odavno su postale dio svakodnevne rutine. Upravo zbog toga, njihovi se hitovi često izvode na svim mogućim proslavama, a nerijetko se dogodi da određene pjesme pjevaju sve generacije.

"I to mi je najdraže, naljepše je nekako kad pjesma koju si pisao iz Bog zna kojeg razloga nađe svoj nekakav put, siđe negdje u narodu, u tu neku svakodnevnu upotrebu", zaključio je.

Prije nastupa u prepunoj pulskoj Areni, ekipa iz Dubioze održala je uspješnu europsku turneju, a uskoro će objaviti i jedno posebno vinil izdanje. Iako je ljeto radno, vrijeme za odmor ipak će se pronaći, ali tek u rujnu.

"Naš je posao takav da se radi ljeti, mi ono sezonci je li, mi smo kao konobari na moru i oni što prave pizze. I jednostavno znaš da je to tako, ja sam sa svojima recimo tradicionalno uvijek išao sredinom rujna na more", kaže Brano.

Dubioza kolektiv prošla je dug put od klupskih koncerata do pozornica najvećih svjetskih festivala na svim kontinentima. Svojom energijom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a prepoznatljivim smislom za humor samo ističu ono u što vjeruju. Ljubav prema publici, u slučaju Dubioze kolektiv je očito uzajamna, jer ih upravo publika potiče da budu ono što jesu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Mick Schumacher - 3 Mick Schumacher - 5 Mick Schumacher - 2 Laila Hasanović - 4 +17 Laila Hasanović Zanimljivosti Evo kako danas izgleda sin Michaela Schumachera, jako mu nalikuje, a ljubi ljepoticu s naših prostora!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Roberto Cavalli - 11 Roberto Cavalli - 9 Roberto Cavalli - 7 Roberto Cavalli - 10 +7 Roberto Cavalli - 8 Celebrity Ni 46 godina razlike nije ih spriječilo da ustraju u ljubavi, a ona je zauzvrat na poklon dobila cijeli otok!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene