Preminula u 73. godini

Zbogom "Lolita": Bila je velika zvijezda 1960-ih, a onda su joj propali karijera i čak četiri braka

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Preminula je velika zvijezda 1960-ih, Sue Lyon.

Glumica Sue Lyon bila je velika zvijezda 1960-ih, a najpoznatija je po kultnoj ulozi u filmu "Lolita" iz 1962. godine. Nažalost, svijet je obišla vijest da je Sue preminula u 73. godini života, nakon kraće, ali vrlo teške bolesti. 

Pogledaj i ovo showbuzz tužna vijest Glumac poznat po sapunici koju je obožavala i domaća publika preminuo u 89. godini, imao je karijeru dužu od pola stoljeća

Zvjezdani put ove slavne dame bio je strelovit. Naime, uloga Lolite plavokosoj Sue donijela je slavu preko noći, a za tu je ulogu osvojila i Zlatni globus za najbolju mladu glumačku nadu. Lijepa, vitka i plavokosa, Sue je bila miljenica Hollywooda, a ostat će upamćena kao ikona jednog od najkontroverznijih filmova svih vremena. 

Kada je odglumila ulogu svog života, onu Dolores Haze u "Loliti" Stanleyja Kubricka, Sue je imala tek 14 godina. Iako se u slavnoj knjizi po kojoj je film i snimljen radi o 12-godišnjoj djevojčici, Sue je dobila ulogu zato što je zakonski bilo nedopustivo da 12-godišnjakinja glumi toliko senzualnu ulogu. 

Sue je odmah na početku svoje karijere zablistala i pokazala koliki glumački talent posjeduje. Naime, nisu je uspjeli zasjeniti ni James Mson, Shelly Winters i Peter Sellers, već je neočekivano, upravo ona bila ta koju je publika zapamtila za sva vremena. 

Iako je profesionalno imala mnogo uspjeha, Sue je proživjela poprilično nesretan privatan život. 1964. se udala za Hamptona Fanchera III, ali brak je trajao kratko.

Drugi suprug bio joj je Roland Harrison, fotograf i nogometni trener zbog kojeg se preselila u Španjolsku zbog pritiska javnosti i stalnog praćenja medija, što joj je izazivalo stres. Unatoč naporu da se udalje od svijeta slavnih i bogatih te žive u miru, Roland i Sue razveli su se. 

1973. Sue se udala po treći puta, a u toj fazi života više ni nije bila zvijezda. Nakon "Lolite" pojavila se u nizu filmova, no nikada nije uspjela ponoviti svoj inicijalan uspjeh, pa se iz inata povukla iz Hollywooda i postala konobarica. Tako je dok je konobarila upoznala svog trećeg supruga, Garyja Adamsona koji je već bio odslužio zatvorsku kaznu za pljačku i ubojstvo. Sreća ni ovaj put nije potrajala te se par rastao nakon što je Gary počinio još jednu pljačku.

Njezin četvrti suprug je bio Richard Rudman, radijski injžinjer, s kojim se glumica odselila u Los Angeles, no i od njega se rastala. Ipak, u Los Angelesu je ostala, pa je tamo i preminula u svom domu. Na kraju je Sue ostala zapamćena samo po svojoj ulozi Lolite, a današnja publika za ostatak njezinih filmova vjerojatno nije ni čula. Tako je od velike zvijezde završila kao pomalo zaboravljena glumica na čije ime će malo tko reagirati, ali će se zato njezinih scena u badiću iz "Lolite" svi sjetiti. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene