Pokupili se i otišli

Hollywood je u štrajku, a neke od najvećih zvijezda posljednjim potezom jasno su dale do znanja što misle o tome

Ekipa filma Oppenheimer Ekipa filma Oppenheimer Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ekipa filma Oppenheimer +0 Oppenheimer, Cillian Murphy Galerija

Glumci u novom filmu redatelja Christophera Nolana "Oppenheimer" napustili su premijeru u četvrtak iz solidarnosti s netom pokrenutim štrajkom holivudskog sindikata glumaca.

Christopher Nolan je potvrdio njihov odlazak prije početka prikazivanja filma na londonskom trgu Leicester Square, prema američkom časopisu Variety.

Glumci, koji uključuju Cilliana Murphyja koji tumači glavnog lika Roberta Oppenheimera odgovornog za Projekt Manhattan, Matta Damona, Emily Blunt i Florence Pugh, namjeravali su napustiti prikazivanje ako sindikat glumaca SAG-AFTRA pozove na štrajk usred događaja.

"Razgovarali smo o tome. Gledajte, ako se pozove (na štrajk), svi će otići doma očito iz solidarnosti. Jednom kad se službeno pozove na štrajk, (mi idemo)", rekao je Damon za Variety.

"Ima mnogo ljudi ovdje koje nismo htjeli razočarati, no također smo u potpunosti solidarni s našim kolegama i onime što rade", kazao je Kenneth Branagh, koji također glumi u filmu.

"Znam da su marljivo radili kako bi postigli sporazum koji se odvija u kritičnom trenutku u našoj industriji. Važno je da smo spremni biti rame uz rame s njima dok se situacija razvija", dodao je.

Početak premijere je pomaknut sat vremena ranije kako bi glumci stigli prošetati tepihom prije objave odluke odbora SAG-a, izvijestila je agencija Associated Press. Premijera je počela nešto prije 17 sati, objavio je Variety, a publicisti i šefovi marketinga su nervozno gledali svoje telefone i satove.

Nacionalni odbor upravitelja SAG-AFTRA-e je u četvrtak jednoglasno odobrio štrajk za 160.000 glumaca koji čine njihovo članstvo.

Potez je unio dodatan nemir u industriju, koja se već suočava sa štrajkom scenarista.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Komemoracija za glumca Mirsada Tuku, Tatjana Šojić Komemoracija za glumca Mirsada Tuku, Gordana Boban Komemoracija za glumca Mirsada Tuku, Gordana Boban Tatjana Šojić +18 Gordana Boban u seriji Lud, zbunjen, normalan Celebrity Zvijezde serije Lud, zbunjen, normalan snimljene u teškim trenucima, dugo ih nismo vidjeli, a jednu više nije lako prepoznati

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Matteo Berrettini i Melissa Satta - 1 Matteo Berrettini i Melissa Satta - 2 Matteo Berrettini i Melissa Satta - 3 Matteo Berrettini i Melissa Satta - 4 +26 Matteo Berrettini i Melissa Satta - 5 Celebrity Njemu tepaju da je najzgodniji na svijetu, no potpuno ga je zasjenila 10 godina starija djevojka, koja je nekoć ljubila slavnog nogometaša!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene