Izvukao se

'RECITE DAVIDU da ćemo ga ubiti'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vođa scijentološke crkve David Miscavige česta je meta onih koji se ne slažu s njegovom filozofijom i učenjem.

Kada je film Alexa Gibneyja 'Going Clear' premijerno prikazan mnogo je onih koji su ostali otvorenih ustiju, što od šoka, što od nevjerice. Ipak 119 minuta koliko film traje, nije bilo ni približno dovoljno da bi se obuhvatili svi skandali koji se vežu uz kontroverznu scijentološku crkvu.

Pogledaj i ovo Tom Cruise - 6 Hrabrost ili ludost? Možete li pogoditi koji se glumac usudio ovakvo nešto napraviti? Ima 61 godinu, ali od ovakvih vratolomija ne odustaje!

Iako se o samoj crkvi zna puno, većina podataka koja u javnosti kruže mogu se svesti na nagađanja, senzacionalizam ili čiste laži. Ipak, sama crkva toliko je tajnovita da neprestano izazviva pozornost javnosti tim više što su njezini članovi neki od najpoznatijih ljudi na svijetu. Svakako jedno od najpoznatijih imena je Tom Cruise koji je već puno puta bio na meti kritika zbog svoje lojalnosti crkvi.

Prije nekog vremena, Andre Barkanov počeo je slati i telefonskim putem ostavljati prijeteće poruke vođi crkve Davidu Miscavigeu. Jednom prilikom pozvao je centralu crkvi i ostavio poruku za Davida, 'Recite Davidu da ćemo ga ubiti', druga poruka je glasila, 'Smaknut ćemo gospodina Miscavigeu i po jednog od vas svaki dan'.

Barkanov je za prijetnje osuđen na godinu dana zatvora, ali zbog vremena kojeg je proveo zatvore u vrijeme istrage, on više neće morati odslužiti ni jedan jedini dan. Biti će zanimljivo vidjeti reakciju vođe crkve na ovakvu odluku suda.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene