Sjećate se nje?

Sa samo 20 godina postala je velika i najljepša glumica naših prostora, a onda je stravična nesreća sve promijenila u sekundi!

Merima Isaković Merima Isaković Screenshot/Youtube 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Merima Isaković Merima Isaković Merima Isaković - 2 Merima Isaković - 1 +0 Merima Isaković - 3 Galerija

Merima Isaković dan živi i radi na Novom Zelandu, a nekad je bila jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije.

Merima Isaković slovila je kao jedna od natalentiranijih i najljepših glumica Jugoslavije, no na vrhuncu karijere doživjela je prometnu nesreću koja je prekinula njezin glumački san i zbog kojeg danas mora biti u kolicima.

Naime, Merima je sa samo 20 godina bila žrtva prometne nesreće u kojoj su sudjelovali i njezin brat i prijatelj, kada je na njihovo vozilo naletjelo drugo usred čega je zadobila ozljede kralježnice i život joj je bio ugrožen.

"Nesreća se dogodila u Beogradu, dan poslije završetka snimanja filma "Neka druga žena". Bila sam u automobilu zajedno s mojim bratom, kao i s našim prijateljem Nedimom, koji je tada bio na odsluženju vojnog roka. Nesreću je izazvao pijani policajac Predrag Milojević, koji se vraćao s pijanke iz hotela "Jugoslavija". Kada je na lice mjesta došla policija, on je, kao njihov šef, praktično sam napravio uviđaj. Bio je toliko pijan da uopćte nije mogao izaći iz automobila. Tek kada je, zbog Nedima, na uviđaj došla vojna policija, Milojević je morao da puše u balon, pa je ušao u zapisnik kao krivac. Moj brat je zadobio kontuziju bubrega, Nedim je prebačen u bolnicu s teškim povredama glave, a meni je dijagnostcirana teška ozljeda kralježnice s najtrajnijim posljedicama", izjavila je Merima jednom prilikom, prenosi Kurir.

Prvotno je bila operirana u beogradskoj Ortopedskoj klinici, a na operaciji je došlo do liječničke pogreške zbog koje više nije mogla hodati. Nakon toga je išla na terapije u Rusiju, Ukrajinu i Kinu, da bi se vratila u Srbiju odakle se preselila na Novi Zeland gdje i danas živi.

Na liječenju u Kini je upoznala svoju veliku ljubav, trgovca Vladimira Mijuškovića s kojim je dobila sina Mida.

"Jedne divne jeseni osvojio me je zaljubljenošću. Godinu kasnije, kao plod naše velike ljubavi, dobili smo Mida, kome sam dala ime po nadimku mog svekra. Zvuči vrlo lepo, a kratko je i elegantno - rekla je Merima.

No s Vladimirom se razvela nakon raspada Jugoslavije koji joj je teško pao jer nije mogla otići kod obitelji u Sarajevo zbog zdravstvenog stanja.

"Nismo se razumjeli u toj situaciji. Da smo znali zašto vjerojatno bismo našli način da se razumijemo. Doživjela sam naš razvod kao pucanje i rast u različitim smjerovima. Veoma smo se voljeli i u vrijeme razvoda, ali nismo se mogli razumjeti", pojasnila je.

Merima se nakon preseljenja na Novi Zeland preporodila i tamo je stekla diplomu kliničkog psihologa.

"Otišla sam najdalje što sam mogla, potpuno sama, odvodeći svog devetogodišnjeg sina iz zemlje koju volimo i kojoj pripadamo, ali u čiju razornu politiku i mogućnost dobre i sigurne budućnosti više nisam vjerovala. Uslijedile su duge godine emigracije. Tijekom prve četiri godine, spavala sam u prosjeku samo 10 sati tjedno, jer mi u jednom danu nikako nije bilo dovoljno sati. Bila sam prvenstveno majka koja ima vremena za svoje dijete svakog dana, da se igramo, učimo, kuhamo, popravljamo po kući, igramo se s našim psom. Uvijek smo imali psa kao dio naše male obitelji u kojoj bezuvjetna ljubav odiše radošću. Ništa mi nije bilo teško. Studirala sam na dva fakulteta i radila. Puno radno vrijeme. Pitali su me: “Kako uspijevaš raditi tri puna radna vremena?” “Ne znam”, govorila bih uz iskren osmeh, “sada tako treba pa tako i mogu, a i volim sve što radim”. Valjda zato nisam imala vremena za spavanje. Ali se nikada nisam osjećala umornom", otkrila je.

Merima je kasnije doktorirala i danas radi kao profesorica na sveučilištu i kao klinički psiholog u dvije privatne klinike, a ljubav je pronašla s jednim Novozelanđaninom.

Osim u filmu "Neka druga žena" iz 1980. godine, zapažene uloge ostvarila je i u filmovima "Ljubav i bijes" iz 1978. godine i "Jovana Lukina" iz 1979. godine. 

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Bridget Fonda - 3 Bridget Fonda - 2 Bridget Fonda - 1 Bridget Fonda - 4 +6 Bridget Fonda - 4 Nekad i sad Nekad vitka plavokosa ljepotica danas ne nalikuje na sebe, evo koliko se promijenila otkako se počela skrivati od svih!

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Sara Sampaio - 5 Sara Sampaio - 4 Sara Sampaio - 2 Sara Sampaio - 3 +21 Sara Sampaio - 1 Celebrity Nekad svoje tijelo baš i nije voljela, a sada je sama objavila fotografije zbog kojih ju je gledala cijela plaža

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene