Nikad prežaljena

Od smrti Ene Begović prošle su 23 godine, sa strahom koji je nosila tragično je i skončala, a mnogima sve do danas nije jasno kako!

Ena Begović Ena Begović Damjan Tadic/Cropix 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Ena Begović - 3 Ena Begović - 2 Ena Begović - 1 Edita Majić i Ena Begović - 8 Edita Majić i Ena Begović - 7 Edita Majić i Ena Begović - 6 Edita Majić i Ena Begović - 5 Edita Majić i Ena Begović - 4 Edita Majić i Ena Begović - 3 Edita Majić i Ena Begović - 2 +7 Edita Majić i Ena Begović - 1 Galerija

Ena Begović bila je jedna od najljepših Hrvatica i glumica, a život je skončala u tragičnoj prometnoj nesreći prije koje je i sama imala strah od vožnje.

Od tragične smrti jedne od naljepših hrvatskih glumica Ene Begović prošle su već 23 godine. Na današnji dan 2000. godine, Ena je izgubila život na otoku Braču nakon što je automobil u kojem je bila jedna od putnica sletio u provaliju. Ozljede koje je zadobila bile su preteške i njezin je život nažalost bio izgubljen. Osim nje u automobilu su bili i Josip Radeljak Dikan, njihova kćer Lana, Enina majka Tereza, a upravljao je Radeljakov sin Leo.

Leo Radeljak oslobođen je krivnje, a za nesreću je bio kriv neispravan mijenjač na džipu. Mnogima do danas nije jasno kako su u automobilu svi preživjeli, ali lijepa glumica nije. 

Svima je poznato da je Ena život izgubila na najgori mogući način, u vožnji od koje je imala veliki strah.

Bila je to smrt koja je šokirala hrvatsku javnost jer je samo nekoliko tjedana prije, glumačka diva ponosno pozirala s tek rođenom kćerkicom Lanom za jedan časopis, ne skrivajući sreću zbog udaje za Josipa Dikana Radeljaka te rođenja kćeri koju je toliko dugo priželjkivala.

Naime, krajem 90-ih godina Ena je bila osuđena na uvjetnu kaznu zatvore zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubio motociklist, a tada 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica završio je u komi i teškom stanju od kojeg se teško oporavio. Nakon toga njezin život više nije bio isti, a strah od prometnih nesreća i vožnje automobilom nikada nije svladala.

Nažalost, strah je proživjela još jednom i to posljednji put.

Ena je slovila kao jedna od najtalentiranijih i najljepših domaćih glumica te miljenica publike. Karijeru je započela u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika" koji joj je osigurao put ka slavi. Za nju u svijetu glume nisu postajale nikakve prepreke ili prezahtjevne uloge, a ni snimanje razgolićenih scena nije joj predstavljalo nikakav problem.

Bila je prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a po ulozi barunice Castelli u "Gospodi Glembajevima" ostat će zauvijek zapamćena.

Njezin život obilježila je romansa s Josipom Radeljakom Dikanom, a njezina lijepa kći danas ima 23 godine te je imala svega mjesec dana kad je ostala bez svoje majke.

Ena je imala mlađu sestru Miju koja se s njezinom smrću ni danas nije pomirila.
"Ena mi nedostaje do boli i natrag. Strašno. Kao kažu da će biti lakše s vremenom. To su uistinu smislili oni koji nisu prošli kroz nešto takvo", naglasila je.

"Svađale smo se jer sam se ja uvijek htjela igrati sa starijima, s njezinom ekipom. Uvijek sam htjela biti s njom, a stalno sam im svima smetala. Jednom me malo gurnula slučajno te sam glavom udarila o zid, još uvijek imam tu dva šava", ispričala je jednom za In magazin.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Roberto Cavalli - 11 Roberto Cavalli - 9 Roberto Cavalli - 7 Roberto Cavalli - 10 +7 Roberto Cavalli - 8 Celebrity Ni 46 godina razlike nije ih spriječilo da ustraju u ljubavi, a ona je zauzvrat na poklon dobila cijeli otok!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Antonella Roccuzzo i Lionel Messi 2006. godine - 5 Antonella Roccuzzo i Lionel Messi 2006. godine - 4 Antonella Roccuzzo i Lionel Messi 2006. godine - 2 Antonella Roccuzzo i Lionel Messi 2006. godine - 1 +27 Antonella Roccuzzo i Lionel Messi 2006. godine - 6 Nekad i sad Pojavile se fotografije lijepe Messijeve supruge od prije 15 godina, evo kako je tada izgledala, a jedna stvar odmah je jasna!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene