Dio pop kulture

Sjećate se prve epizode? Emitirana je prije točno 19 godina!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Oni su najomiljenija skupina prijatelja kojih se nikako ne možemo zasititi! Upravo je na današnji dan emitirana prva epizoda 'Prijatelja' i to prije 19 godina!

Na današnji dan, 22. rujna 1994. emitirana je prva epizoda TV serije 'Prijatelji' koja je promijenila živote šest glumaca koji do tada nisu imali neke velike uspjehe u karijeri. 'Prijatelji' kakve ih danas znamo možda i ne bi bili takvi da su se zvali 'Across the Hall', 'Insomnia Café', 'Six of One' ili 'Friends Like Us', koji su bili u prijedlogu imena za novi show.

Pogledaj i ovo Jennifer Aniston i Matthew Perry - 4 potpuno shrvana Smrt Matthewa Perryja najteže je pala ovoj Prijateljici, drugi je to veliki gubitak za nju u kratkom razdoblju!

>> Emocije, suze, plač: Trenuci koji se ne zaboravljaju tako lako!

A sjećate se sadržaja prve epizode? Pa, nakon što je Rachel ostavila zaručnika pred oltarom, pobjegla je u New York i još uvijek u vjenčanici banula u kafić 'Central Perk'. Na kraju se useli k Monici, no doznaje da nije lako biti neovisan posebice bez tatinih kreditnih kartica.

Osim toga, upoznajemo i druge glavne likove; Monicin brat Ross u prvoj se epizodi seli u novi stan u njihovoj blizini nakon što se rastao od supruge Carol Willick koja je nakon 7 godina braka otkrila da joj se više sviđaju žene. Tu je i luckasta Phoebe, zatim sarkastični Chandler koji se pokušava odviknuti od ovisnosti o cigaretama, te zgodni Talijan Joeya koji ima veliki uspjehe kod žena.

Za vrijeme druge sezone gledanost je naglo porasla, a najveću pozornost privlačili su Ross i Rachel sa svojom romantičnom vezom.

Tijekom godina serija je postigla iznimnu popularnost diljem svijeta, tako da je zadnja epizoda, emitirana 2004. godine, u Americi postigla gledanost od 51,1 milijun gledatelja.

Večeras su i Emmy televizijske nagrade, a popularni 'Prijatelji' osvojili su šest Emmyja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene