prije je bilo teže

Naša glazbena diva prisjetila se svojih početaka pa iskreno zaključila: "U moje vrijeme uživo ste trebali zapravo zvučat kao pjevač"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Zorica Kondža - 5 In Magazin: Zorica Kondža - 4 In Magazin: Zorica Kondža - 3 In Magazin: Zorica Kondža - 2 In Magazin: Zorica Kondža - 1 +0 Zorica Kondža Galerija

U prekrasnom ambijentu pulskog Kaštela, Zorica Kondža je sa svojim bendom priuštila koncert za pamćenje. U In Magazinu je Dariji Walter otkrila tajne svojeg glasa, zašto je nekad bilo teže uspjeti te koja joj se velika želja nedavno ostvarila.

Pjevačica svjetskog kalibra, koja se može pohvaliti bogatom glazbenom karijerom, ali i skladnim obiteljskim životom. Ona je Zorica Kondža. Premda je u solo vodama više od 35 godina, i dalje je prisutna lagana trema prije svakog izlaska pred publiku.

"Glazba vas oplemenjuje jednostavno i drži ja obožavam glazbu obožavam. Kad dođem na binu najprije svi umiremo od straha, to lažu koji ne umiru, koji nemaju tremu" ,kaže Zorica Kondža.

Da je glazba njezin život, govore brojni uspjesi u karijeri. Od legendarne grupe Stijene, čiji se velik hit "Ima jedan svijet" i dalje pjeva uglas do brojnih nastupa, osobito onih na Splitskom festivalu. Ipak, priznaje kako je prije bilo teže započeti s glazbenom karijerom nego danas.

"U moje vrijeme se trebalo puno uživo svirat i uživo ste trebali zapravo zvučat kao pjevač jer ako niste onda su vam se rugali", prisjetila se.

Poseban odnos s publikom dio je njezina identiteta. Uz hitove, publika na svakom koncertu uživa u neposrednosti i dobroj atmosferi za koju se pobrine Zorica Kondža.

"Opet smo nekako vezani za živoga čovjeka ne za kompjuter, ne za tehnologiju nego ljudi, publika, živi ljudi odlučuju koliko ćete vi bit na sceni", ističe Kondža.

Za koncert na pulskom Kaštelu tražila se karta više. Iako se navikla na nastupe na starim i povijesnim lokacijama, svaki put je poseban osjećaj zapjevati na takvim mjestima.

"Možete zamislit u takvom jednom baroknom ambijentu, je li tako, dođete i pjevate i vaš glas odzvanja u takvim zidinama u toj jednoj prošlosti, možete se zamislit, možete se vratit", priča.

Premda je poznata po svojim vokalnim sposobnostima i visokom rasponu glasa, ova legendarna pjevačica priznaje da ne postoji trik za čuvanje glasnica. Ipak, mnogi smatraju kako je upravo njezin glas - najbolje sačuvana tajna hrvatske pop glazbe.

"Ne vikat, ne trošit glas na deranje iako ja, morala sam šta ću sa 4 muška, morala sam povisit ton", priznaje.

Ovoj glazbenoj divi prije nekoliko se mjeseci ostvarila velika želja. Postala je baka malenoj unučici. Priznaje kako svaki slobodni trenutak provodi sa svojom mezimicom koja joj se odmah uvukla pod kožu.

"Imate ljubavi prema i stvarima i ljudima, dečkima, muževima, sinovima, djeci ali takva ljubav se tek dogodi kad se to, kad dobijete takvu malu bebu", kaže sretna baka.

Iako je za mnoge već odavno postala pojam hrvatske glazbene scene, ovo je svakako godina Zorice Kondže. Nakon brojnih uspješnih koncerata, gdje publika uglas pjeva sve pjesme, tu je i nova te medijska nagrada za najbolju pjevačicu. Čini se kako Zorica Kondža zna kako uživati u životu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene