''Jedna Domovina''

Zaprešić Boysi novu pjesmu posvetili hrvatskoj dijaspori i otkrili što spremaju za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo!

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Zaprešić Boys - 4 Zaprešić Boys - 3 Zaprešić Boys - 2 Zaprešić Boys - 1 Zaprešić Boys Zaprešić Boysi Opća opasnost i Zaprešić Boysi Opća opasnost i Zaprešić Boysi Opća opasnost i Zaprešić Boysi Opća opasnost i Zaprešić Boysi +14 Opća opasnost i Zaprešić Boysi Galerija

Zaprešić Boysi novu pjesmu "Jedna Domovina" posvetili su hrvatskoj dijaspori. S iseljenom Hrvatskom s kojom su se družili na svojim turnejama udružili su snage i u videospotu. Što smatraju svojom najvećom nagradom, ali i kakvu nam glazbenu poslasticu spremaju za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo, tvorci nezaboravnih hitova "Neopisivo", "Igraj moja Hrvatska " ili pak "Samo je jedno", otkrili su za In magazin!

Nakon velikog uspjeha pjesme "8 slova" koju su prošle godine snimili s Općom Opasnosti, Zaprešić Boysi još jednom dokazuju da im osim navijačkih, odlično leže i domoljubne strofe. Novi singl "Jedna domovina" posveta je onima koji su tijelom daleko , ali dušom i srcem uvijek blizu domovine.

Pogledaj i ovo showbuzz POSLUŠAJTE ODMAH Nova navijačka himna zarazila naciju!

"Jedna domovina" je pjesma potaknuta, odnosno pjesma motivirana s turnejama koje su obilježile grupu Zaprešić Boys 2018. i 2019. godine. Znači, radi se o Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i Americi gdje smo upoznali stvarno prekrasne ljude i gdje smo se osjećali kao kod svoje kuće. Ljudi su nas stvarno ugostili, doslovno udomili, ta ideja je bila u nama cijelo to vrijeme, ali sad konačno smo realizirali taj projekt, tu jednu pjesmu koju smo posvetili hrvatskoj dijaspori tj. hrvatskoj emigraciji. ", govori Marko Novosel. 

"Hrvati izvan Hrvatske stvarno vole Hrvatsku. Znaš kako se veli, čim si dalje od doma, ljubav je veća.Ta njihova ljubav prema domovini zaista se osjeti na svakom koraku'', dodao je Ivan Novosel. 

"Pjesma na jedan specifičan način dočarava Hrvata koji u zadnjim trenucima svojeg života, zadnja želja mu je da vidi još jedanput svoju domovinu i domovinu svojih predaka. I taj crni oblak ima to preneseno značenje, presonificira u biti zadnje trenutke njegovog života.", govori Marko Novosel. 

Iseljenu Hrvatsku ugostili su i u videospotu. Hrvati iz Windsora, New Yorka, Sydneya, Pertha, Beča te mnogih drugih gradova diljem zemaljske kugle poslali su videopozdrave jednoj domovini.

Upravo hrvatsko iseljeništvo Zaprešić Boysima odalo je i možda najveće priznaje u njihovoj karijeri.

''Kad smo nastupali u jednoj hrvatskoj zajednici u Kanadi, i sad čovjek, ima troje, četvero djece, i najmlađi sin koji je onda imao sedam, osam godina, samo engleski, neće hrvatski. I mi kako imamo tu situaciju da na našim koncertima pozovemo klince na stage, to je bila pjesma Neopisivo baš, i čovjek je prvi put vidio da mu izlazi hrvatska riječ, pjevao je Neopisivo, sav u suzama poslije - je l' vi znate šta sam ja sad doživio, dijete svoje prvi put vidim. Ja godinama borbe s njim vodim, molim ga da da izusti nešto hrvatsko. To su stvarno neki trenuci koji te dirnu'', pričaju. 

"Žena u Americi u New Yorku kad smo bili kaže - jeste vi svjesni da vi odgajate cijelu jednu generaciju Hrvata sa svojim pjesmama, na način da pričaju hrvatski ta djeca. ", kažu. 

Nakon američko-kanadske i australsko-novozelandske turneje 2018. i 2019., Zaprešić Boysi planiraju se možda već ove godine družiti i s Hrvatima u Južnoj Americi. No, jedno je sigurno. Hrvate u domovini i inozemstvu oduševit će novim navijačkim hitom za nadolazeće Svjetsko nogometstvo prvenstvo.

"Ono što možemo otkriti da je tematski malo drugačija. Mi uvijek volimo ići na tu emociju, na ljubav prema Hrvatskoj, bilo reprezenatciji, bilo domovini, naravno i nova pjesma će imati te komponente, ali bit će drugačija, bit će opićena, poco loco, ja to volim reći. Bit će zanimljiva svakako. Malo drugačije od Zaprešić Boysa'' poručuju. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene