Prve ljubavi, igre, školski dani

Poznati Hrvati prisjetili su se najdražih uspomena iz djetinjstva, evo kome je Houdek pisao prvo ljubavno pismo!

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Zvijezde u mladosti - 13 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 14 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 15 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 16 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 11 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 12 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 8 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 9 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 10 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 6 +5 In Magazin: Zvijezde u mladosti - 5 Galerija

Djetinjstvo je, kažu, najbezbrižnije životno doba. Radosne trenutke iz vremena kad smo bili djeca pamtimo cijeli život. Izuzetak nisu ni poznati koji rado zavire u riznicu sjećanja. U koga je kao mali bio zaljubljen Jacques Houdek, kako se zvala prva ljubav Željka Bebeka, tko je OPjevao kvart iz djetinjstva te koje su im igre bile omiljene OTkriva naša Anja Beneta.

Gotovo je nemoguće iz sjećanja izbrisati lik i ime prve simpatije iz djetinjstva. No, ni na kraj pameti sigurno vam nije u koju je poznatu damu kao mali bio zaljubljen Jacques Houdek.

''Prva uspomena je ustvari pismo koje sam pisao Tajčici, s osam godina. Svi smo joj pisali, svi smo bili zaljubljeni u Tajči i Tajči je bila centar našeg svijeta, i ostala. I nekakvih 25, 30 godina kasnije mi se upoznajemo, pismo biva pronađeno i krug se nekako zatvorio.", ispričao je Houdek. 

Da prva ljubav zaborava nema, dobro zna i Željko Bebek.

"Zvala se Milena, u prvom gimnazije. ali je ta veza vrlo kratko trajala obzirom da je ona odselila iz Sarajeva nakon mjeseca dana od početka škole i tako daleko od očiju, daleko od srca.", prisjetio se Bebek. 

Možda su im danas daleko od očiju, no iz srca poznatih Hrvatica nikad nisu izašle omiljene igračke iz djetinjstva.

''Imale smo sestra i ja punu košaru barbika, svaka je imala svoje ime , imale su maltene hijerarhiju međusobno, koja je s kojom bila najbolja prijateljica i sestra, i tako dalje...Imale smo i punu sobu plišanih igračaka, većinu još uvijek imamo i još uvijek znam koja se kako zove'', otkrila je Mia Dimšić jednom prilikom. 

"Evo samo da znaš da sam ja od malih nogu krenula s uređivanjima, moja mama je bila frizerka i tu sam imala dvije godine i u stanu gdje smo živjeli smo imali frizerski salon i onda sam ja s tim ženama stalno što su one radile to sam i ja, tad je hauba još bila in, nije bilo ovih grijača kao danas, pa sam si uvijek stavljala te mrežice i kako si je neka baka frizirala, tak sam se i ja. ", priča Maja Šuput. 

"Prvo mi padnu napamet role. Dakle, bila sam na biciklu i rolama od jutra do mraka ispred kuće. Obožavala sam ići u školu, obožavala sam se igrati graničara ispred škole, i da, na rolama.", ispričala je Sanja Doležal. 

Od kolijevke pa do groba najljepše je, kažu, đačko doba. Možda ga se baš zato rado prisjeća i popularni Jole.

"Prvi dan škole, u Njemačkoj je taj običaj, ovo se kupi i onda ti to napuniš nekim sltkišiama, gumenim bombonima.Vidi frizurice! Ošišan na teću. Ovo je prva pričest u Zagvozdu, tada smo se već vratili, ja sam išao tu treći osnovne.", ispričao je Jole. 

Miroslavu Škori osmijeh na lice odmah razvuče sjećanje na bezbrižne dane dugih ljetnih praznika. Poznati glazbenik provodio ih je podno Biokova u konobi svojeg djeda.

"Nije bilo nikakvog štednjaka, jedan bronzion u kojem se varila rašćika, kada bi se ušlo u tu kužinu jedan amper kako bi mi rekli, kanta, sa kaciolom i onda si tako mogao piti vodu iz čatrnje, nije bilo bunara, nije bilo ničega, svako večer bi morali izmoliti krunicu prije nego što bi išli jest, a mirisi mog djetinjstva su i u principu ta kujundžuša, i taj duvan koji se sušio doli i nešto malo gudina što je on isto tako ima.", otkrio je Miroslav Škoro. 

Mirisi djetinjstva Nedu Ukraden vežu pak uz rodni Imotski.

"Prve slike djetinjstva, prve uspomene, prve boje, prva sjećanja, prvi mirisi zaista su vezani za tu našu kuću u Glavini Donjoj kod Imotskog, za moju baku i to su čini se najljepše uspomene koje ja nosim.", otkrila je Neda. 

I Željko Samardžić zauvijek u srcu nosi uspomene iz jednog hrvatskog grada.

"Zadar mi je poseban jer sam živio u Zadru u vrijeme prvih poljubaca, puberteta, osnovne škole, prvih simpatija, puno mi znači Zadar da prošetam Kalelargom, prođem Reljom, da odem do Arbanasa , do Borika, sve pješke, jer mi to puno znači.", otkrio je. 

Zadarskoj cetvrti, u kojoj je odrastao, Jure Brkljača posvetio je i pjesmu.

"Na Donatu sam odrastao, to je odmah ispred moje kuće. I mi smo igrali nogomet na Donatu i golovi bi nam bili dva kamena, onda bi po ljeti dolazilo jako puno gostiju, pa bi došli iz Libije i svuda, i onda bi mi igrali sa njima nogomet, tako da je to bilo na svjetskoj razini'', prisjetio se Jure Brkljača. 

Mirisi i okusi djetinjstva pamte se cijeli život. I kad nam starost na licu iscrta bore, slike iz djetinjstva vraćaju osmijeh na lice.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene