datum se približava

Provjerili smo kako teku pripreme za 62. Splitski festival, a evo po čemu će ovogodišnje izdanje biti posebno!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Što nas čeka na Splitskom festivalu? In Magazin: Što nas čeka na Splitskom festivalu? In Magazin: Što nas čeka na Splitskom festivalu? In Magazin: Što nas čeka na Splitskom festivalu? In Magazin: Što nas čeka na Splitskom festivalu? In Magazin: Što nas čeka na Splitskom festivalu? In Magazin: Tomislav Mrduljaš Tomislav Mrduljaš Tomislav Mrduljaš (Foto: IN Magazin) +0 Tomislav Mrduljaš Galerija

Dok se glazbena industrija, pogođena pandemijom, polako vraća na scenu, na događaju ljeta u Splitu se užurbano radi. Splitski festival će i ove godine zasjati u punom sjaju. Po čemu će ovogodišnje izdanje biti posebno, tko će se sve naći na pozornici, ali i tko svoje glazbene početke veže upravo za Splitski festival.

Prvi vikend mjeseca srpnja rezerviran je za glazbenu poslasticu koja cijeli Split digne na noge. Na 62. izdanju Splitskog festivala, užurbano se radi.

Pogledaj i ovo Izabela Martinović je li zadovoljna? Sestra Danijele Martinović prokomentirala je njezinog novog dečka koji je javnosti posebno zanimljiv zbog svog izgleda i zanimanja!

"Stvarno ove godine imam dobar predosjećaj i vidim po prijavama koje su već pristigle da bi stvarno festival trebao biti baš onaj pravi, onaj iz zlatnih vremena. Nadam se da će ove godine past situacija s koronom, nadam se i miru u svitu. Pa da ćemo festival napravit u najboljem mogućem obliku, s tribinama sa puno svita", priča Tomislav Mrduljaš, organizator Splitskog Festivala.

A koliko nedostaju glazbenicima ovakva druženja dokaz je i rekordan broj prijava koje su pristigle na adresu Splitskog festivala. Sad je sve na slatkom mukama stručnog žirija da odaberu koje će pjesme biti predstavljene na Prokurativama.

"Mogu vam samo garantirat da će bit stvarno vrlo zanimljiva imena, naša značajna imena hrvatske glazbene scene. Bit će imena koja su stvarno legende, bit će i mladih jer mi s ovom pozornicom Splitskog festivala želimo u svakom slučaju dat priliku mladim izvođačima jer smatramo da oni to trebaju nastaviti i na njima počiva budućnost ovog festivala", kaže Mrduljaš.

Kroz bogatu povijest Splitskog festivala provlače se sva imena koja imaju doticaj s glazbenom industrijom. Pozornica na Prokurativama mnogima je služila kao odskočna daska za uspjeh u glazbi.

"Ja sam isto počeo svoje prve pjesme pisati za Splitski festival, pa Zdenko Runjić, Stipica, Nikica Kalogjera, Đorđe Novković, Tonči Huljić, Gibonnia kao autora. Od Izvođača: Olivera, Mišu, Terezu, Vicu Vukova... to su jednostavno imena koja su nezaobilazna i danas u toj našoj hrvatskoj glazbi", ističe organizator.

Glazbeni šušur će po cijelom gradu i ove godine trajati 10tak dana. Dok središnji dio festivala bit će posljednja tri dana na Prokurativama. Koncertna večer, Retrospektiva i Finalna večer. A upravo proširena glazbena priča pokazala se kao dobitna kombinacija od prošle godine.

"Ove godine ćemo isto dat da bude tih desetak dana po gradu. Mi ćemo jednostavno izaći s Prokurativa i otić ćemo na najatraktivnije gradske lokacije da ljudima damo dodatni program za ovaj naš glazbeni mjesec, odnosno tjedan Splitskog festivala", kaže Tomislav.

Splitski festival polako vraća svoj puni kapacitet koji je imao i prije pandemije, a u nadi da će se tako i zadržati - odbrojavamo dane do događaja ljeta.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene