Za svaku pohvalu

Doznajte koja dama hrvatskog glumišta zna obaviti i najteže kućne popravke: "Od gletanja do farbanja čak i parketa"

Predstava Majstori Predstava Majstori In Magazin 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Predstava Majstori Predstava Majstori Predstava Majstori Predstava Majstori Predstava Majstori Predstava Majstori Predstava Majstori +0 Predstava Majstori Galerija

Uskoro će u obnovu Zagreba krenuti neobični majstori. Glumačka družina sprema se grad obnoviti- humorom. Doznajte o čemu se točno radi te koja dama hrvatskog glumišta zna odraditi i najteže kućne popravke.

I dok pomisao na majstore većini zadaje glavobolje, uskoro bi prva asocijacija na njih mogao biti smijeh. Naime upravo dogodovštinama s obnovom stanova bavi se predstava "Majstori" kazališta Moruzgva ravnateljice Ecije Ojdanić.

"Malo suza i puno smijeha, mislim da je smijeh najbolji lijek u ovako izazovnim vremenima. Jedan psihijatar je rekao da ako se možemo smijati vlastitoj nevolji da je to odličan pokazatelj da smo zdrave glave tako da je ovo dobar test za sve nas", objasnila je Ecija.

"Ja mislim da je smijeh uvijek najbolji lijek, možda ne trajno, ali makar privremeni način za odvlačenje pozornosti i svima nam je porebno što više smijeha u životu", dodao je glumac Slavko Sobin.

Inače slavko već neko vrijeme izaziva pozornost plavom kosom.

"Moram izdržati još jedno 14 dana s ovom kosom, makar meni ne smeta, ali vidim da su drugi malo u šoku. Za ulogu je koju jako volim pa onda nije problem", priznao je Slavko.

U predstavi majstori glumi dvije uloge.

"U jednoj ulozi sam opet sirijski izbjeglica, to mi je već ne znam koji put da igram Arapa. Mislim da je potpuno jasno zašto, ali uloge su pomaknute i mislim da je u tome humor ove predstave jer dosta su onako osobnosti, da čovjek gleda i pita se što se događa", objasnio nam je.

Radnja se događa u vrijeme svjetske pandemije korona virusa i stravičnog potresa koji je pogodio zagreb.

"Ja sam bogu hvala dobro prošla jer živim u Novom Zagrebu gdje su zgrade protupotresno građene. Jesam deveti kat pa je dosta ljuljalo, ali nije bilo štete, Bogu hvala", izjavila je glumica Petra Dugandžić.

Autorica predstave koja prati sudbine stanara u zgradi pod zaštitom je Ana Tonković Dolenčić.

"Ta tema čuči meni u glavi od moje druge adaptacije jer sam paralelno s time adaptirala jedan roman za kazalište Komedija i adaptirala stan. Naravno da je predstava već izašla, premijera, a da stan još nije bio gotov, tako da majstori me prate i to mi je zapravo uvijek svježa tema", ispričala nam je Ana.

I dok nas je većina makar jednom u životu izgubila živce zbog nekog kućnog popravka nekima majstori nisu potrebni, a drugi pak ni žarulju ne znaju promijeniti sami.

"Ja moram priznati da moje kompetencije nisu tako velike, dakle ja ovisim o majstorima", priznaje Ecija.

"Znam jako puno toga, a i što ne znam ja se usudim pa probam", pohvalila se Jasna Palić-Picukarić.

"Ne znam ništa, sve ovo što zahtijeva vrijeme. Ja nisam uredan, jasno mi je kako se farbaju zidovi, ali nemam tu vrstu preciznosti da se obavi posao do kraja pa ne obavim ništa po kući", priznao je Slavko.

"Od gletanja do farbanja čak i parkete, ovaj kozmetički dio, dosta dobro njime farbam. Imam bušilicu borer i ovako te stvari, mogu da", pohvalila se Ana.

"Na male instrukcije ću ići kod nje, trebat će mi sad haha! Uvijek kažem, ja ne radim stvari po kući da drugima dam posao haha", našalio se Slavko.

"Mi žene imamo više strpljenja i pedancije rekla bih, tako da nakon mojih zadnjih majstora došla je moja kćer i gledala je zidove i vidjela neravnine i rekla neke stvari jednostavno moraju obaviti žene", otkrila nam je Jasna.

Premijera predstave majstori je održati će se 25. rujna u Rijeci, a nakon toga slijede Karlovac i Zagreb.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

  1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Sanja Musić Milanović - 5 Sanja Musić Milanović - 6 Sanja Musić Milanović - 4 Sanja Musić Milanović - 3 +1 Sanja Musić Milanović - 2 inMagazin Supruga našeg predsjednika otkrila što kod kuće nemaju, a neće ni imati: "To je naučeno ponašanje, to treba promijeniti"  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene