sve duža lista

Prednosti i mane očinstva u zrelim godinama: ''Kad u 50-ima dobiješ djecu, kad si prošao sve, puno sigurnije gledaš na to što imaš''

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Željko Bebek - 1 In Magazin: Željko Bebek - 2 In Magazin: Željko Bebek - 3 In Magazin: Miraj Grbić - 3 In Magazin: Miraj Grbić - 2 In Magazin: Miraj Grbić - 1 In Magazin: Miraj Grbić - 4 +0 In Magazin: Miraj Grbić - 5 Galerija

Sve je duža lista slavnih muškaraca koji su očevi postali u kasnijim godinama. Posljednji koji je postao tata, i to u prosincu prošle godine, 47-godišnji je glumac Miraj Grbić. Trend je to već godinama u Hollywoodu, ali i u Hrvatskoj, pa je lista sve duža.

Sretna vijest s kraja prošle godine zasigurno je ona da su Marija Omaljev i Miraj Grbić dobili svoje druge dijete. Glumci koji već godinama žive u Los Angelesu na roditeljstvu su dugo čekali. Pa je tako kćerkica Billie glumcu stigla s 45,a sinčić River s 47 godina.

Koji god razlog kasnijeg roditeljstva bio, svakako je individualan i privatan. A lista slavnih očeva u poodmaklim godinama, iako privlači pozornost, više nije neobična. Glazbenik Jurica Pađen obitelj je zasnovao u 53. godini života. Kako je postati roditelj u 50tima, zna i Dejan Aćimović. Sina je dobio u 52., a kćerkicu u 55 godini. I svjedoči brojne prednosti kasnog roditeljstva poput bogatog životnog iskustva.

''Kad u 50-ima dobiješ djecu, kad si prošao sve, kad znaš toga jako puno sigurno na drugačiji način gledaš ono što imaš. Ja želim učestvovati u odrastanju svoje djece na bilo koji način, kad snimam pet, sedam dana dogovaram s producentima i u ugovoru čak imam da oni dođu kod mene, kad sam van zagreba, legnem s njima i probudim se s njima, da provodim što više s njima'', govori Dejan Aćimović. 

I Vlado Kalember svoje je prvo dijete dobio u 52. godini. Jedan od najpoželjnijih hrvatskih neženja, tada se skrasio s Anom Rucner, koja mu je rodila sina Darijana.

''Tipično dijete današnjeg vremena, vrlo živ i onda mu pokušavamo dat ovako nekakvih zanimacija, možda se pronađe u nečemu ali nitko nije, ni Ana ni ja...neka bude čestit, dobar i pošten i to je već dovoljno'', rekao je Vlado Kalember. 

Glazbenik Željko Bebek sa suprugom Ružicom dobio je sina u kasnim pedesetima, a kći mu je stigla u 61. godini. Katarina i Zvonimir imena dobili prema Željkovim roditeljima upravo zato jer ih nikada nisu upoznali:

''Našli smo zajedničko rješenje, Ružica i ja. Sigurno je da bi moji roditelji koji su umrli '96 godine, Zvone se rodio 6 godina iza Katarine, ona 8 godina nakon... Da je nekako drugačije bilo, bili bi jako sretni da su doživjeli vidjet Zvonu i Katarinu'', priča Željko Bebek. 

Frontmen grupe Detour Nenad Borgudan s 49 godina postao je otac drugi put. Njegova starija kći iz prvog braka ima 23 godine, a mlađa nepune 2 godine. Mijenjati pelene nekad i sad, kaže, velika je razlika.

''To je nešto najljepše što se može dogoditi čovjeku barem po mom sudu, ali naravno da s 50 godina nije isto kao kad sam prvu kćer dobio s 28, drugačije je, teže je, drugačije su mi obaveze, život je 20 godina imao jedan raspored sad se taj raspored promjenio. Bilo je u jednom trenu malo i šokantno, ali brzo sam se naviknuo. Treba malo više energije uložiti u ovoj životnoj dobi nego kad sam bio malo mlađi, nije bez razloga da je lakše imati djecu kao mlađi ali uvijek je lijepo'', rekao je Nenad. 

Vječni miljenik žena Zdravko Čolić u ulogzi roditelja prvi put se našao također s 50 godina, kad mu se rodila kćer Lara, dok je druga, Una, stigla pet godina kasnije.

''Pa svi očevi, pogotovo koji imaju žensku djecu, oni su uvijek tu slabiji, majka je tu jedina koja je strogoća, očevi su uvijek tu slabiji, popuštaju'', kaže Zdravko Čolić. 

I poznati glazbenik Petar Grašo upisao se na listu očeva u zrelijim godinama, ali je i među mlađima u tome krugu. Kćerkicu Albu dobio je u 45.

''Mislim da je prirodan put čovjeka da stremi da bude sretan. Ja sam sretan sa svim u životu što sam prošao jer sve to što sam prošao u životu dovelo me da budem i sada sretan'', kaže Grašo.

U 50-te je zakoračio i glumac Rade Šerbedžija kada je dobio peto dijete, kćer Milicu. Ipak, domaći očevi ne mogu nadmašiti holivudske poznate očeve poput Roberta DeNira koji je sedmo dijete dobio u 79., Al Pacina kojeg je osmijeh njegova četvrtog djeteta obradovalo u 83. Ili pak Bernija Eclestona kojemu se četvrto dijete rodilo s njegovih 90 godina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene