nije potrebno mnogo kuhanja!

Pobjednica MasterChefa samo za gledatelje In magazina pripremila je idealan ljetni obrok!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Food Truck Festival - 1 Food Truck Festival - 2 Food Truck Festival - 3 Food Truck Festival - 4 +0 Food Truck Festival - 5 Galerija

Kako izgleda jedna od najvećih gastro manifestacija te što se na njoj može pronaći? Ekipa In magazina zaputila se do Pule i posjetila Maju Šabić, pobjednicu MasterChefa, koja je samo za naše gledatelje pripremila idealan ljetni obrok.

Jedinstvena manifestacija na kotačima našla je svoje mjesto na plaži nedaleko od Pule. Čak 30 različitih autorskih jela predstavilo se svim ljubiteljima ukusnih ali i pomalo neobičnih okusa. Upravo je Food truck festival već prvi dan pokazao zašto je za mnoge nezaobilazna lokacija u Istri.

''Hrana nema jezične barijere, vole ju svi i oni strani i domaći posjetitelji'', govori Vedran Babić, organizator festivala. 

Jedna od predvodnica ovog kulinarsko-uličnog koncepta jest i Maja Šabić. Iako još uvijek drži titulu najbolje amaterske kuharice, pobjednica MasterChefa, zahvalna je na svim lekcijama koje je u showu iskusila.

''Pa puno naučiš u stvari sam o sebi kroz show naravno i kuhanje, upoznaš nekakve nove ljude, od njih jako puno naučiš. Mi smo u stvari jako puno naučili jedni od drugih'', objasnila je Maja. 

Kuhanje u MasterChefu ili na otvorenom itekako se razlikuje. Za razliku od opremljene kuhinje, skučeni prostor zahtjeva bolju pripremu i organizaciju. Upravo zbog toga, Maja je odlučila sve pripremiti na vrijeme kako bi izbjegla nepotrebnu paniku.

''Kao što i doma, svatko svoju pećnicu najbolje zna. Tako da kad se promijeni ambijent odma je to nekakav šok i stres'', kaže Maja. 

Osim hamburgera, na festivalu se mogu pronaći i druga jela. Upravo zbog toga zamolili smo Maju da pripremi savršen ljetni rižoto s povrćem, piletinom ali i ukusnom crnom rižom.

''I idealna je za ljetne-hladne salatice jer je onako zadržava zrno dosta bude čvrsto, ne raskuha se'', objasnila je Maja. 

Osim što je pripremljen rižoto savršen obrok za ljetne vrućine, za njega nije potrebno mnogo pripreme niti kuhanja.

Uz ljetne i laganijie delicije, na festivalu su se pronašla i autentična jela. Hamburgeri s istarskim potpisom nisu razočarali iako su za neke njihovi nazivi možda malo previše komplicirani.

''Velik dio njih ne može niti izgovoriti na primjer žgvacet ili kapra pa im je to malo, malo čudno ali reakcije su jako dobre, zadovoljni su ljudi s hranom'', govori kuhar Luka Gašparac. 

Svako jelo sastavljeno je od isključivo kvalitetnih sastojaka, a dodatna kreativnost svakog kuhara čini ga posebnim. Upravo zbog toga pitali smo se koja je tajna vrhunskog hamburgera?

''Prava tajna je u u kuharu samome ali i u sastojcima, jer najbolji sastojci koje mi dobivamo idu u taj burger'', objasnio je kuhar Fabijan Vučetić.

Čini se kako Istra s pravom nosi titulu hedonističkog odredišta. Zbog ukusnih delicija ali i festivala poput ovog, u Istri svatko može pronaći nešto za sebe. Uz obalu mora očekuje vas tako najveća street food manifestacija na kojoj sigurni smo, nećete ostati gladni.

  IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene