Sasvim osobno

Baby Dooks: 'Ja se inače svaki dan oblačim u ženu'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svake nedjelje u zabavnom showu Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato', publiku oduševljava svojim transformacijama.

Devedesetih kada je Baby Dooks, odnosno David Vurdelja, uz Bizzu osnovao hip-hop bend Bolesna braća, autograme je potpisivao mlađim generacijama. Danas ih potpisuje i majkama i bakama. Svake nedjelje u zabavnom showu Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato', publiku oduševljava svojim transformacijama. U razgovoru za In Magazin David je otkrio kako se osjeća u ulozi žena i zašto se na zimovanju treba uvijek prvo sprijateljiti s tetama iz kuhinje!

Pogledaj i ovo Faris Pinjo - 1 Oduševio žiri! Nastup s Gazdama donio mu je prvu pobjedu u domaćem showu, a priznaje da mu ovo nije prvi susret s tamburicom: ''Nije dugo trajalo, ali svirao sam...''

Svi znaju barem jednu rimu Bolesne braće. Baby Dooks i Bizzo od sredine 90-ih, kada su počeli djelovati, bili su najpopularniji hip-hop bend u Hrvatskoj. Tada su im, prisjeća se Baby Dooks, tražeći autograme prilazili samo klinci, a danas neprimijećen više ne prolazi ni na tržnici kod kumica:

'Malo mi je smiješno kada me tete starije, u dućanu, od 60tak godina, žicaju za djecu i unuke, a svi znamo da je za njih', kaže David.

Halid Bešlić ima dvojnika u Baby Dooksu!

A sve to zbog glazbenog spektakla 'Tvoje lice zvuči poznato', koji obara sve rekorde gledanosti. Transformacije natjecatelja, iz emisije u emisiju, oduševljavaju. Zagrebačkom glazbeniku Davidu Vurdelji, prelazak iz uloge u ulogu, nije nikakav problem, pa čak i kada su žene u pitanju:

'Ja se inače svaki dan oblačim u ženu pa mi je to poznato. U biti kada dođem s posla u ženu se obučem, i odem u vrtić, po dijete odem kao žena', kaže u šali.

I dok se u showu s lakoćom pretvara u različite likove svjetske i domaće glazbene scene, pa će tako večeras postati Halid Bešlić, i u privatnom je životu doživio neke životne transformacije. Naime, David se prije glazbene karijere školovao i radio kao medicinski tehničar:

'Ja sam i radio i u bolnici na Jordanovcu, ali nije mi put to bio uopće, ali svaka čast, skidam kapu medicinskim sestrama, to je stvarno krvav posao', kaže David.

Tada je čak želio otvoriti agenciju s patronažnim sestrama, ali glazba je ipak prevagnula. S 25 godina otvorio je svoj studio za produkciju. U proteklih 15 godina surađivao je s mnogim domaćim izvođačima, od Nine Badrić do Dine Merlina, kojem je producirao posljednje dvije pjesme ''Školjka'' i ''Hotel Nacional''. Proširio se i na srbijansku, njemačku, ali i japansku scenu. Iako nije glazbeno obrazovan, svira gitaru i klavir:

Najveća transformacija, kaže David, je ona iz divljeg dečka u uzornog oca. Danas najviše pozornosti posvećuje šestogodišnjem sinu Maksu. Iako su Maksova majka Lidija i on ljubavnu vezu zamijenili prijateljskom, dječak koji ga razoruža samo jednim pogledom, razlog je zbog kojeg se David primirio s izlascima i porocima:

'Očinstvo promjeni jer onog trenutka kada se dijete rodi prestaneš biti sam sebi najbitniji, ego ti padne na nulu, jer rodio se princ, znači on je sad centar svemira. Ti si u drugom planu ipak, tako da ne da te promjeni nego se izokrene potpuno, kao ništa u životu', kaže David.

Uskoro će, najavljuje, izaći novi album Bolesne braće. Dečki su se, kaže, davno dogovorili da će albume izdavati tradicionalno - svakih 7 godina. David radi i na novoj grupi, imena Yogurt. On, Bizzo, Mario Petreković i radijska voditeljica Jana Fabijanić, koketiraju s funkom osamedestih.

Mnogo je ideja, kaže David, a sad je ponovno došao pravi trenutak za sve velike stvari koje je čuvao u ladici!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene