analiza gabrijele kišiček

Što je govor tijela otkrio o kraljevskom paru: Princ Harry je zbog ovih znakova sličio na svoga oca

Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Afp 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Galerija

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček analizirala je neverbalnu komunikaciju Meghan Markle i princa Harryja tijekom ceremonije vjenčanja.

"Meghan je bila smirenija, ležernija i bila je svojevrsna utjeha princu Harryju. On je tijekom cijelog vjenčanja pokazivao znakove nervoze i očitog uzbuđenja“, kaže Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju, koja je u posebnoj emisiji Nove TV o kraljevskom vjenčanju analizirala govor tijela kraljevskog bračnog para.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry evo ih opet Meghan i Harry vraćaju se na Netflix nakon bombastičnog dokumentarca, potvrdili su čak dvije nove serije!

Meghan je bilo lakše i zbog toga što je glumica, a Kišiček naglašava da treba uzeti u obzir i da je ona Amerikanka.

"Amerikanci su malo ležerniji u cjelokupnom nastupu. Njezina majka je bila ta koja je pustila suzu i pokazala iskrene emocije i dirnutost, kaže Kišiček, kojoj je najzanimljiviji bio Harry.

"Mogli smo vidjeti odmah na početku plitko disanje i, vrlo često, samododirivanje, što je znak pružanja utjehe samome sebi. Bio je dirnut, uzbuđen, nervozan, čak bih rekla i mrvicu tjeskoban. Ti neverbalni znakovi anksioznosti bili su vrlo često bili prisutni u govoru tijela njegovog oca, princa Charlesa koji je vrlo često bio predmet istraživanja stručnjaka za neverbalnu komunikaciju", kaže Kišiček, dodajući da mu je Harry u nekim dijelovima malo sličio. 

Dok je princ Charles pratio Meghan do oltara ona nije pokazivala bilo kakvu zabrinutost. "Bila je potpuno smirena, ponosna, osjećala se vrlo ugodno, rekla bih čak i spokojno. Njezin govor tijela i izraz lica pokazivali su smirenost i staloženost, kao da govori: "Ja sam ovdje, ja ovdje pripadam i ovdje trebam biti"", kaže Kišiček, dodajući da je princ Harry bio onaj koji je bio malo nervozan.

"U nekim trenucima ga je ona dodirivala i pružala mu svojevrsnu utjehu, kao da ga je hrabrila. Ali vrlo diskretno, samo ga je malo rukom dodirivala. Mislim da su oni divan par koji se mogu osloniti jedno na drugo. U ovim trenucima je to bilo jasno", kaže Kišiček.

Iako je kraljica djelovala pomalo pospano, Kišiček kaže da ona zapravo cijelo vrijeme tako izgleda. "Ta se opuštenost u neverbalnoj komunikaciji mijenjala s godinama i generacijama kraljevske obitelji. Ona je još uvijek stara škola u kojoj su suzdržane emocije ono što kraljica treba pokazivati. Dolaskom princeze Diane to se malo opuštalo i nove generacije se žele sve više približiti narodu i time više pokazati spontanost, opuštenost i pristupačnost", kaže Kišiček, dodajući da je princ Harry u javnosti bio najpoznatiji po svojoj spontanosti i ležernosti, što su mu u nekim trenucima i zamjerali.

Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Foto: Afp

"Zanimljiv trenutak je bio onaj kad joj je dizao veo. Bio je vrlo ozbiljan, tome je pristupio vrlo studiozno. On je to shvatio kao prijeloman trenutak u svom životu. Što je, naravno, istina", kaže Kišiček.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene