Samo nek' je veselo!

Vatreni ritam sambe na sarajevski način: Dirljiva priča o nastanku benda čija pozitiva liječi ratne rane

Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Nova TV 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) +0 Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Galerija

Bubnjari Sarajevo Drum Orchestra oduševili su i žiri i publiku svojim zaraznim ritmovima i vedrom vibrom.

Oni spajaju kazalište, glazbu, scensku umjetnost i zaraznu energiju, a sada su se iz Sarajeva došli predstaviti i hrvatskoj publici i žiriju Supertalenta.

Pogledaj i ovo Chriztel Renae Aceveda Zvijezda je rođena Pobjednica Supertalenta ganula je Tajči do suza, a naš zgodni glumac nije mogao sakriti ponos zbog nje!

Sarajevo Drum Orchestra vedra je skupina glazbenika koji svojim ludim ritmovima donose pozitivu gdje god dođu, a samo minuta slušanja njihove glazbe - garantirano će vas razbuditi. 

Postoje već 20-ak godina, sve je počelo tek s jednom gitarom, a s vremenom i stjecajem različitih okolnosti polako su počeli eksperimentirati i s drugim zanimljivim instrumentima, od kojih su im srce zarobili - karnevalski bubnjevi. 

Na tim specifičnim bubnjevima veseli Sarajlije donose brazilske ritmove sambe koji pozivaju na ples, a nisu ravnodušnima ostavili ni naš četveročlani žiri.

Priča Sarajevo Drum Orchestra započela je na dirljiv način. 

"Afričke instrumente je donio neki Britanac koji je trebao podučavati muzikoterapiju i njemu se svidjelo kako smo mi to prihvatili, pa smo mi nastavili s djecom i mladima. Naučili smo svirati afričke bubnjeve, pa samba bubnjeve koji su ubrzo potom stigli. Sve je to bilo u periodu kad nismo bili svi složni, pa je to sve dobro došlo djeci da sazriju u nekom boljem glazbenom svijetu, a ne u onom konfliktnom'', objasnili su članovi benda referirajući se na posljedice ratnih vremena na ovim prostorima.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jajačja utrka 2019 Izvrsna utrka, organizacija i učesnici @sarajevo_drum_orchestra #sarajevodrumorchestra #sarajevo #jajce #polumaraton #jajackautrka2019 #samba #percussion #bubnjari #marchingdrums #music #artist #musician #musicians #drums #drummer #drumming #drummers #drumlife

Objavu dijeli Sarajevo Drum Orchestra (@sarajevo_drum_orchestra)

Danas ovaj šesteročlani bend radi kao prepoznatljivi sarajevski tim za animaciju djece. Organiziraju glazbene radionice koje naglasak stavljaju na izgradnju mira i suživota, a posvećeni su i muzikoterapiji onih s posebnim potrebama. Rade sa siročadi, djecom s posebnim potrebama, djecom s cerebralnom paralizom, a pokrivaju i područje cijele regije iako najviše angažmana dobivaju u svom rodnom Sarajevu. 

Od skromnih početaka došli su do suradnji s glazbenicima i grupama diljem Europe, a dio su i organizacije Musicians without Borders. Topla i humana priča ove skupine bubnjara dira u srce, a na nju nije ostao imun ni naš žiri ni publika. 

''Poslije vašeg nastupa ja se osjećam preporođena i zdrava'', rekla je Maja Šuput nakon uživanja u vatrenim i vrckavim ritmovima koje su proizveli članovi Sarajevo Drum Orchestra na svojim bubnjevima.

Žiri se jednoglasno složio - ovakav talent i požrtvovnost treba se nagraditi, pa su im omogućili prolaz u daljnje natjecanje. 

Više o Supertalentu čitajte na službenoj stranici.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene