davno je to bilo!

Vanja Rupena ponijela je titulu Miss Hrvatske 1996., ali sjećate li se koje su joj domaće političarke bile konkurencija na izboru?

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Sabina Glasovac - 2 Sabina Glasovac - 1 Vanja Rupena Karolina Vidović Krišto - 1 Karolina Vidović Krišto Sabina Glasovac - 5 Sabina Glasovac - 4 Sabina Glasovac - 2 Sabina Glasovac - 3 Sabina Glasovac +6 Sabina Glasovac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Sabina Glasovac i Karolina Vidović Krišto natjecale su na Izboru Miss Hrvatske 1996. kada je titulu najljepše ponijela Vanja Rupena.

Na Izbora za Miss Hrvatske 1996. godine za najljepšu je izabrana Vanja Rupena, no manje je poznato da su Vanji te godine konkurencija bile današnje saborske zastupnice.

Pogledaj i ovo showbuzz baš su se skockale! Zastupnice opet u Saboru poslije pauze: Pogledajte što su odabrale za povratak, neke su se i modno uskladile

Bila je to SDP-ova Sabina Glasovac, koja je tada imala 18 godina i natjacala se za ulazak u finale Miss Hrvatske 1996. A pet godina poslije, postaje predsjednica SDP-ova Foruma mladih Zadarske županije.

"Da mi je netko tada rekao da će politika biti na neki način moj ozbiljniji politički poziv, ja bih rekla najvjerojatnije da je lud", priznala je Sabina Glasovac.

Konkurencija na istom natjecanju bila joj je i tada 21-godišnja Karolina Vidović Krišto koju danas znamo kao saborsku zastupnicu.

Te je godine Miss Hrvatske postala Vanja Rupena, a današnjih političarki, a tada kandidatkinja, modna se agentica slabo sjeća.

"Moguće da su bile, budem guglala, pa ću vidjeti, podsjetiti se malo. Ali u svakom slučaju lijepo da su žene lijepe i pametne", zaključila je modna agentica Tihana Harapin Zalepugin.

Pa tako, dodaje, ni ne čudi da se politika i izbori ljepote često isprepliću.

"Pa kad djevojka na izboru za miss dobije pitanje, onda je ono vrlo često često vezano uz politiku. Dakle što bi ti napravila da spasiš svijet? To jesu ovako možda malo neugodna pitanja i ponekad neprimjerena za tako mlade djevojke, ali dogodi se da imamo vrlo mudre i vrlo pametne odgovore", zaključila je Tihana.

Pobjedu je mudro iskoristila i Natalija Prica. Nakon osvajanja titule postala zastupnica u gradskoj skupštini.

"Prvi zadaci su definitivno uhodati se, vidjeti kakvi su zakoni, koje su točke dnevnog reda, imam dosta toga za pročitati, dobila sam dosta materijala, ali svakako se veselim", izjavila je tom prilikom Natalija.

Misice u politici nisu rijetkost ni u svijetu. Među najpoznatijima je Sarah Palin koja je 1984. godine bila druga pratilja Miss Aljaske. 2008. godine postala je kandidatkinja za američku potpredsjednicu, a osam godina poslije Trumpu je dala podršku.

I u drugim zemljama misice su postajale političarke. Tako su različita ministarstva vodile bivše misice među ostalim u Finskoj i na Malti, Belgija ima misicu u Senatu, a Jamajka u Parlamentu.

Više pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Hana Huljić i Petar Grašo - 4 Hana Huljić i Petar Grašo Petar Grašo - 3 Hana Huljić i Petar Grašo - 4 +3 Hana Huljić i Petar Grašo - 3 Celebrity Samozatajna sestra Petra Graše na vjenčanju je pokušala proći neopaženo, no nije uspjela pobjeći fotografima

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene