''Takav je bio...''

Prijatelj jednog od najvećih pjevača narodne glazbe otkrio detalje iz njegovog života: ''Imao je milijune, a završio je kao podstanar''

Džej Ramadanovski Džej Ramadanovski Screenshot 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Džej Ramadanovski Džej Ramadanovski - 3 Džej Ramadanovski - 2 Džej Ramadanovski - 1 Džej Ramadanovski - 4 Džej Ramadanovski - 3 Džej Ramadanovski - 2 +0 Džej Ramadanovski - 1 Galerija

Velikog regionalnog pjevača romskog podrijetla Džeja Ramadanovskog prisjetio se njegov prijatelj Miodrag Sovtić, podijelio je detalje iz njegovog života koje nitko nije znao.

Džej Ramadanovski bio je srbijanski pjevač romskog i makedonskog podrijetla koji je preminuo u Beogradu prije tri godine u 57. godini, a o njegovom životu je sada progovorio njegov dobar prijatelj, biznismen Miodrag Sovtić.

"Upoznali smo se kao klinci u susjedstvu. Išli smo u istu osnovnu školu. Ja sam malo stariji od njega. Uvijek je privlačio pažnju. Nosio je leptir-mašnu, uvijek imao instrument po kojem je lupao. Na svakom uglu bio je koncert s njim. Svi su ga voljeli i zvali. Naš prvi kontakt se zbio u školskom dvorištu, bila je tučnjava, a ja sam ga branio. Zbližili smo se i kasnije počeli družiti", ispričao je Sovtić za Klix.ba.

Dodao je da je Džej u četvrtom razredu završio u popravnom domu zato što je bio prepušten ulici, a nije bio loše dijete.

"Živio je kod djeda i bake, ali je bio dosta na ulici, tako je onda odlučivala socijalna služba. On je odrastao u tom domu. Znali smo odlaziti igrati bilijar, ali u tom klubu smo morali čekati da igru završe ovi gradski mangupi, a oni su Džeja voljeli. Kad ne bi imao instrument sa sobom, lupao bi po nečemu i pjevao, a oni bi mu kupili čokoladicu iz Životinjskog carstva", prisjetio se Sovtić.

"Radio je sve protiv sebe. Oko sebe je uvijek imao 20-30 ljudi. Bio je jedan od najvećih džentlmena i najgalantnijih ljudi koje sam upoznao, non-stop je vodio na ručkove, večere, zimovanja, ljetovanja... Znao je unajmiti hotel i pozvati sve prijatelje, koga bi god sreo, pozvao bi ga. Kroz njegove ruke su prošli milijuni, a na kraju je završio u unajmljenom stanu. To je njegova priča, takav je bio.''

Iako je privatno doživio brojne teške trenutke, tragedija koju nikad nije prebilo bio je gubitak sestre Šeherezade, koja je 2003. nestala u Crnoj Gori.

Tijelo Džejeve sestre pronađeno je tek godinu dana nakon njezina nestanka, u crnogorskom Šušnju nedaleko od Bara, a najbolnije za pjevača bilo je to što je naručitelj ubojstva bio njegov nećak, sin njegove najstarije sestre.

Prošle godine, snimljen je i film u kojem će se prikazati život ovog pjevača, a zvat će se ''Nedelja''.

Inače, Džej Ramadanovski rođen je u Beogradu 1964. godine u romskoj obitelji podrijetlom iz Makedonije. Glazbom se počeo baviti krajem osamdesetih godina, a devedesetih je stekao slavu u svim zemljama bivše Jugoslavije.

U Srbiji je bio poznat kao kralj kavana i ostat će zapamćen po hitovima "Nedelja", "Sunce ljubavi", "Ugasila si me", "Imati pa nemati", "Slavija", "Zrno mudrosti" i mnogim drugima, a glumio je filmu Lepe Brene "Hajde da se volimo 2".

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 7 Maja Šuput - 6 Maja Šuput - 3 Maja Šuput - 2 +26 Maja Šuput - 4 Celebrity Šuput se pohvalila prvom fotkom sa Sejšela pa pokazala apartman u kojem odsjeda s obitelji, čak je i Bloom dobio svoju kupaonicu!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Olivera Katarina - 1 Olivera Katarina - 2 Olivera Katarina - 3 Olivera Katarina - 1 +0 Olivera Katarina - 2 Nekad i sad Nekad se svijet divio njezinu talentu i ljepoti, na nju je bila ljubomorna i Titova Jovanka, a poslije velike slave danas živi u neimaštini!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene