Bolest napada sve

Slađana Milošević preminula je od rijetkog sindroma: ''Način liječenja i dalje je nepoznat doktorima...''

Aleksandra Slađana Milošević Aleksandra Slađana Milošević Antonio Ahel/ATAImages 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Aleksandra Slađana Milošević - 3 Aleksandra Slađana Milošević - 2 Aleksandra Slađana Milošević - 1 +0 Aleksandra Slađana Milošević Galerija

Poznato je od čega je bolovala Aleksandra Slađana Milošević, jugoslavenska pjevačica koja je jučer preminula u 69. godini života.

Poznata jugoslavenska i srbijanska pop-rock pjevačica i avangardna umjetnica Aleksandra Slađana Milošević umrla je u utorak u 69. godini, potvrdila je njezina prijateljica Biljana Petrović beogradskoj agenciji FoNet.

Prije nekoliko mjeseci bila je hitno hospitalizirana zbog lošeg zdravstvenog stanja, a tada je u razgovoru s novinarima otkrila detalje svoje borbe s teškom, smrtonosnom bolešću.

''Od napuštanja bolnice i liječenja, koje je s kraćim prekidima trajalo dvije godine, moje je zdravlje i dalje ugroženo, ali ako ništa drugo, osjećam se slobodnije. Ne pripadam ljudima koji zahtijevaju više nego što im pripada'', rekla je tada Slađana, prenosi Blic.

Bolest ju je u kratkom roku dovela do kraja.

''Bolest nosi naziv Sjögrenov sindrom. Njezina simptomatologija i način liječenja i dalje su nepoznati mnogim doktorima. Često je svode na pojednostavljeni imunosni poremećaj, a ona je ustvari smrtonosna. Nažalost, bolest je vrlo teška, s brojnim imunosnim promjenama. Napada sve tjelesne sustave. Jedino kineska tradicionalna medicina može pomoći jer od ranih dana tretira čovjeka kao jedinstvenu cjelinu. U zapadnoj medicini jedino psihosomatika ima takav pristup. Čovjek je jedinstvo tijela i psihe, i samo tako se može liječiti'', dodala je tada pjevačica.

Slađana je smatrana jednom od ikona novog vala osamdesetih u tadašnjoj Jugoslaviji. Počela je rušiti tabue kad je objavila pjesmu "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

S Dadom Topićem snimila je 1984. hit-pjesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gdje je neko vrijeme svirala s grupom "Baby Sister".

Jedno vrijeme bila je brokerica na burzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Dragana Mirković Dragana Mirković i Toni Bijelić Dragana Mirković i Toni Bijelić Dragana Mirković i Toni Bijelić +25 Dragana Mirković Celebrity Kako je Dragana Mirković upoznala supruga od kojeg se sada razvodi? Zbog njega je preselila u Beč, a ubrzo su se i vjenčali...

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Arnold Schwarzenegger - 1 Arnold Schwarzenegger i Heather Milligan - 10 Arnold Schwarzenegger i Heather Milligan - 7 Arnold Schwarzenegger i Heather Milligan - 4 +17 Arnold Schwarzenegger Celebrity Najpoznatiji snagator zabrinuo je pratitelje fotkom iz bolnice, no on se o svemu našalio: ''Sad sam kao Terminator''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene