Haljine zažnije od Oscara

Jolie u haljini duboka izreza, Halle u prozirnom... tko bi ih zaboravio?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dodjela Oscara odavno nije samo o filmovima - o glamuroznim toaletama se priča i puno dulje! Ovo su haljine koje su otele pažnju s filmskih nagrada!

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Al Pacino - 4 Evo što se dogodilo Pacino na Oscarima dobio veliku čast, no umjesto oduševljenja razočarao je gledatelje: ''Uništio je najnapetiji dio večeri!''

I dok željo iščekujemo što će hollywoodske dive odabrati za 85. po redu dodjelu filmkih nagrada, prisjetili smo se prošlogodišnjih glamuroznijih oscarovskih izdanja.

>> Najglamuroznija noć UŽIVO na Novoj TV!

Noć je to u kojoj je svaka nominirana može osjećati kao prava princeza! I dok je muškarcima propisan smoking, žene su zauzele red carpet svojim svečanim toaletama. Pripreme traju tjednima, a što dame odjenu, detaljno se analizira.

Ovo su haljine s Oscara o kojima se i danas naveliko priča!

Julia Roberts apsolutno je oduševila u vintage Valentinu na dodjeli 2001. Izgledala je poput prave dame u crnoj dugoj haljina naglašenoj bijelim detaljima. Te je godine Julia dobila Oscara zahvaljujući ulozi Erin Brockovich.

Reese Witherspoon izgledala je sjajno na dodjeli Oscara 2002. Za to je opet bila zaslužna vintage Valentinova haljina puna detalja, izvezenih šljokica i čipke. Tada se pojavila na crvenom tepihu s bivšim suprugom Ryanom Phillipeom. Reese je tek 2007. dobila Oscara za ulogu June Carter u 'Walk The Line'.

Halle Berry ušla je u povijest kao prva afro-amerikanka koja je dobila Oscara, a popela se i na listi modnih uzora kada je te 2002. na Oscarima pojavila u seksi prozirnoj haljini Elie Saaba koja joj je izvezenim cvjetovima prekrila grudi. Svima je ostala u sjećanju ta haljina, pa i onima koji ne znaju da je Halle te godine Oscara dobila za ulogu u filmu 'Monsters Ball'

Predivna Charlize Theron pokazala je kako su nekad najjednostavnije stvari i najbolje rješenje. 2004. je zasjala u svjetlucavoj Gucci haljini koja je naglasila njezinu figuru.

A tko se ne bi sjetio Angeline Jolie u bijeloj satenskoj haljini?! 76. po redu dodjela Oscara ostala je zapamćena i po njezinoj pojavi u haljini dubokog izreza kojom je dodatno naglasila svoj dobro poznati seksepil.

A kada se piše o najljepšim haljinama, nemoguće je ne spomenuti Hilary Swank u tamno plavoj haljini dugih rukava i otkrivenih leđa koju potpisuje Guy Laroche. Hilary je te 2005. izgledala fantastično, a ta je haljina već ušla u anale!

Crveni tepih ne može proći bez Beyonce koja se pojavila na Oscarima 2005. Svoje poznate obline upakirala je u crnu plišanu haljinu bez naramenica. Jednostavna, no jako senzualna, Beyonce je još jednom otela svu pažnju!

Oni koji prije 2006. nisu čuli za Keiru Knightley, nakon što se na dodjeli Oscara pojavila u bordo haljini Vere Wang na jedno rame. Nakon same svečanosti, keira je haljinu donirala crvenom križu, te je ona prodana za više od 4 tisuće funti koje su donirane u humanitarne svrhe.

Penelope Cruz savršeno je nosila haljinu puderaste boje 2007. Haljinu princeza kroja i raskošna dizajna koju potpisuje atelje Versace. Mnogim zvijezdama je i danas inspiracija za svečanu toaletu.

Nicole Kidman oličje je elegancije, te je mnogim modnim zaljubljenicima ostala u sjećanju nakon što je na dodjeli 2007. nosila crvenu Balenciaga haljinu s velikom mašnom.

Toliko je izbora, toliko mogućnosti... teško je odabrati savršenu haljinu kada cijeli svijet iščekuje vaš dolazak. Do svečane večere dijeli nas svega sedam dana, a tada počinje show!

Svečanu dodjelu Oscara ® pratite UŽIVO ekskluzivno na Novoj TV 24. veljače u 1 sat nakon ponoći, kada će studio Nove TV postati vaša ulaznica u Hollywood.

Koja hollywoodska dama je po vama bila najbolje odjevena proteklih godina?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene