Ne propustite

VIDEO Intervju s bendom koji je osvojio Arenu Outlook festivala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako je zvijezda dana bila Lauryn Hill, netko drugi je osvojio struku i publiku – Submotion Orchestra

Otvorenje Outlook festivala u Areni je pripalo sastavu iz Leedsa – Submotion Orchestra koji je već više puta gostovao kod nas. Ovog je puta posve oduševio i struku i publiku i napravio sjajan uvod u sam festival i svojim nastupom su (pre)visoko podigli letvicu kolegama koji su nastupali nakon – Fatima, Andrew Ashong i velika Lauryn Hill.

Pogledaj i ovo showbuzz Dobra zabava Slurp! festival zatvara sezonu - Evo što vas čeka!

Unknown - posljednji veliki festival ovog kišnog ljeta

Nakon nastupa popričali smo s Ruby Wood, pjevačicom i autoricom benda.
 

Kako smo i sami bili oduševljeni nastupom, to je bilo i prvo pitanje…

'Nastup je bio divan, i samo ova cijela Arena ga čini 100 puta boljim! Ovdje postoji energija. To je sigurno! Bile smo tu ranije i zamišljale sve stvari koje su se tu događale kada je ovo bilo korišteno za prvotne svrhe'

Divno je što se koristi danas u 2014. godini. Jesu li već bili kod nas…

'Ovo nam je šesta godina zaredom, tako da smo sretni što svake godine nastupamo tu.

Imate nekakvu ljubavnu vezu s Hrvatskom?

Definitivno imamo!

Zašto?

Predivni ljudi. Činjenica da su ugostili ovaj festival već toliko godina… Znate, proširio se i postao većim. Nadam se da i vi uživate, također. Da uživate u glazbi.

Malo o stvaranju glazbe…

Sedmero nas je. Svi imamo svoj glazbeni ukus. Svi studiramo jazz tako da mislim da bez obzira na bilo što, bez obzira koju ćemo glazbu svirati, uvijek će biti uključen element jazza i improvizacije. Mnogo pjesama za prvi album je napisao bubnjar zato što je on divan tekstopisac. Napisao ih je mnogo. Dok na trećem albumu, koji je aktualan, svi doprinose i donose komadiće. Tako da, čak i Dom koji je zadužen za zvuk, piše stihove i pjesme. Svi doprinose. Idemo u Wales, u malu kolibicu na dva tjedna, što je divno te istodobno ludo. Ja i šest muških u kolibi, usred Walesa, na dva tjedna. Ali je jako inspirirajuće zato što tamo nemamo telefonskog signala tako da se ne možemo služiti našim iPhoneima. Fokusirani smo na pisanje. Ići ćemo tamo u siječnju što će biti lijepo.

Raditi ćete na novom albumu, ili?

Novom albumu. Iako nemamo novi album, radit ćemo na njemu. To moramo raditi, moramo uvijek biti korak ispred, tako da je zabavno… Nikad nam nije dosadno!

Kako je biti jedina cura u bendu s toliko puno muških? Divno je, svi su oni divni, ali i naporni također. Sigurna sam da sam i ja naporna također. Ovdje sam do nedjelje navečer, tako da ću ostati slušati divnu glazbu.

Svakodnevno nas pratite Dnevnik.hr, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene