Rasplet priče

Veliko finale serije 'Sila': Šokantni obrati u životima Borana i Sile

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Turska serija 'Sila' ulazi u svoju završnicu. Veliko finale pratite samo na NOVOJ TV i saznajte što će se dogoditi s vašim omiljenim junacima - Boran agom i Silom.

Serija 'Sila' privukla je mnoge Hrvate ispred malih ekrana, a sada ulazimo u završni tjedan emitiranja - bit će to tjedan put šokantnih obrata! 

Pogledaj i ovo showbuzz Berzan ruši rekorde 'Svoje ime nisam htio i mogao točno izgovoriti do 15. godine'

Nakon što je Sila pronašla svog otetog sina Bedirhana, naći će se pred još jednim životnim izazovom. Rastrojena Esma pucat će u glavnu junakinju koja će završiti u komi. Nakon nekoliko tjedana Silin će život i dalje biti u opasnosti.

>> 'Sila' je hit: Sve što niste znali o vašim omiljenim glumicima!

Boran će se naći pred teškom životnom odlukom, spasiti ljubav svog života ili djeteta koje nosi. Naime saznaje od doktora kako je Sila trudna već dva mjeseca. Ipak da bi spasili njezin život, moraju napraviti kiretažu.

No unatoč dijagnozi Sila će doći k svijesti te će zajedno s Boranom odlučiti što će napraviti s njihovim nerođenim djetetom. Nove probleme Boran agi će stvarati Ali aga. Zbog pritisaka Ali-age smanjuje se broj učenika koji pohađaju Silinu školu pa Boran odluči poduzeti nešto.

Hoće li Sila i Boran konačno uživati u svojoj ljubavi I dočekati drugo dijete gledatelji mogu saznati u finalu ove popularne serije.

Popularnost nakon Sile

Glavni lik Boran aga postao je miljenik Hrvatica te je ekskluzivno za gledatelje inMagazina progovorio o svojoj obitelji i novim projektima.

U intervjuu Ivani Nanut turski glumac Mehmet Akif Alakurut je priznao da je njegovo srce još uvijek slobodno.

>> Boran aga: Brinem se za ženu koja je uz mene, možda nekad i pretjeram!

Ova serija bile je odskočna daska i za glumicu Cansu Dere, koja je trenutno jedna od najplaćenijih i najpopularnijih glumica svoje zemlje.

 

Gdje je snimana Sila?

Najveći obožavatelji serije Sila znaju kako se ona snimala u  okolici povijesnog grada Mardina koji bi trebao ući na UNESCOVU listu svjetske baštine. Mardin je inače grad u jugoistočnoj Turskoj poznat po svojoj arapskoj arhitekturi.

>> Znate li gdje se uopće snima popularna serija 'Sila'?

Najraniji stanovnici Mardina su bili sirijski pravoslavni kršćani, koji su osnovali grad u 3. stoljeću. Grad je održao svoj kršćanski identitet tijekom muslimanske arapske vlasti između 7. i 13. stoljeća. Grad se zemljopisno nalazi na brdu iznad rijeke Tigris.

Sila je pokrenula i nove modne trendove

No nije bio popularan samo zgodni Boran aga, Sila je čak postavljali nove trendove zahvaljujući ukrasu na glavi.

Ukras je zapravo 'kopija' je tradicionalnog nakita pokrajine u kojoj se snimala serija. Žene su i prije u povijesti na sličan način ukrašavale kosu. Frizer Lokman Hitay objavio je da su taj zanimljiv ukras dizajnirali on i njegova mlađa sestra kada su rastavili naušnice u obliku pauna te na njega dodali zlatnike.

Cilj tog zanimljivog uresa je predstaviti kulturu Mardina. Zanimljiv je i podatak kako je Silin ukras za kosu okrugu Mardina donio blagostanje, jer je ubrzo počela njegova mahnita prodaja.

Seriju SILA možete pratiti i na platformi OYO.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene