Legendarna glumica

Preminula nekadašnja dječja zvijezda i najmlađa dobitnica Oscara

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Hollywoodska zvijezda Shirley Temple preminula je u 85. godini.

Hollywoodska zvijezda Shirley Temple jučer je preminula prirodnom smrću u svom domu Woodsideu u Kaliforniji. Slavna glumica koja se proslavila kao dječja zvijezda 30-tih godina prošlog stoljeća preminula je u svojoj 85. godini.

Pogledaj i ovo Al Pacino - 4 Evo što se dogodilo Pacino na Oscarima dobio veliku čast, no umjesto oduševljenja razočarao je gledatelje: ''Uništio je najnapetiji dio večeri!''

Oskarovka Joan Fontaine umrla u 96. godini

Shirley se proslavila u filmovima 'Bright Eyes', 'Stand Up', 'Cheer' i 'Curly Top', a o tužnoj vijesti izvjestila je njezina obitelj, piše BBC.

'Slavimo njezin život i sva njezina velika postignuća u glumačkom svijetu. Sjećamo se voljene majke, bake i prabake', stoji u službenom priopćenju njezine obitelji.

Shirley je bila jedna od najpopularnijih dječjih zvijezda u Hollywoodu, a svoju karijeru započela je još kao trogodišnjaknja. Dobila je i počasnog Oscara 1935. kada je imala svega 6 godina, a do danas je ostala najmlađa osoba koja je dobila zlatni kipić.

Glumila je u ukupno 43 filma, a njezini obožavatelji uvijek će je pamtiti po neodoljivom osmijehu, predivnim kovrčama, melodičnom glasu i sjajnom plesu koji su obilježili njezine filmove. Filmove je prestala snimati 50-tih godina kada se posvetila obiteljskom životu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene