Redovni gosti restorana

Na posljednji ispraćaj vlasnika kultnog zagrebačkog restorana došli brojni političari i sportaši, evo tko je sve bio među njima

Sprovod Slobodana Bobe Čimbura - 1 Sprovod Slobodana Bobe Čimbura - 1 Goran Mehkek / CROPIX 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Sprovod Slobodana Bobe Čimbura - 1 Stipe Mesić - 3 Stipe Mesić - 2 Sprovod Slobodana Bobe Čimbura - 2 Stipe Mesić - 1 Davor Šuker - 1 Davor Šuker - 2 Dubravko Šimenc Ognjen Vukojević Gordan Grlić Radman +4 Slobodan Bobo Čimbur - 5 Galerija

Na zagrebačkom Mirogoju danas je pokopan vlasnik slavnog zagrebačkog restorana, a od njega su se došli oprostiti brojni političari i sportaši koji su bili njegovi redovni gosti.

Na zagrebačkom groblju Mirogoj danas je pokopan Slobodan Bobo Čimbur, vlasnik jednog od najpoznatijih zagrebačkih restorana, Baltazara.

Čimbur je preminuo prošlog tjedna u 71. godini.

Na njegov pogreb došao je niz poznatih osoba, Budimir Lončar, Stjepan Mesić, Gordan Grlić Radman, Tomislav Ćorić, Branko Mikša, Davor Šuker, Ognjen Vukojević, Dubravko Šimenc i mnogi drugi.

Slobodan Bobo Čimbur restoran Baltazar otvorio je prije više od 40 godina. Bio je to i restoran u koji je rado zalazila i politička i kulturna elita.

Još početkom 1980-ih, kada je imao 29 godina, kupio je i sa suprugom Mirjanom otvorio lokal na adresi Nova Ves 4, koji je tada nosio naziv Stara Ves i bio podijeljen na kafić i restoran. Okupio je oko sebe dobru i vrijednu ekipu i, bez obzira na to što se nikada nije školovao za ugostitelja, krenuo stvarati svoju priču, piše Jutarnji.

Baltazar kakav postoji danas krenuo je stvarati 1993., kada je preuredio veliki restoran te ga, uz druga dva lokala na istoj adresi koji su nosili naziv Melkior i Gašpar, odlučio nazvati Baltazar. Osim originalnog Baltazara, danas postoji i Baltazar2, fine dining restoran gdje kuha poznati chef Matija Bregeš. Prije njega, u Baltazaru Slobodana Čimbura kuhali su i danas uspješni chefovi Tomislav Špiček i Mate Janković.

Slobodan Bobo Čimbur bio je jedan od nekolicine legendarnih ugostitelja koji su oblikovali zagrebačku restoransku scenu kraja 20. i početka 21. stoljeća.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Zlatko Mateša i Dijana Mayer Dijana Mayer i Zlatko Mateša Dijana Mayer i Zlatko Mateša Dijana Mayer i Zlatko Mateša +8 Dijana Mayer i Zlatko Mateša Celebrity Zlatko Mateša prekinuo s 12 godina mlađom liječnicom, poznato je i što im je presudilo!

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Doris Pinčić Doris Pinčić i Davor Guberović Doris Pinčić Doris Pinčić - 7 +21 Doris Pinčić - 6 Celebrity Doris Pinčić rodila treće dijete! Poznat je i spol bebe koju je dobila s drugim suprugom

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene