Svi su tužni

Od voljenog Ćire opraštaju se naši glumci, pjevači, a Kolinda mu je posvetila posebno emotivnu poruku!

Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Ante Cizmic/Cropix 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Nina Badrić i Miroslav Ćiro Blažević Emir Hadžihafizbegović i Miroslav Ćiro Blažević Miroslav Ćiro Blažević Miroslav Ćiro Blažević Miroslav Ćiro Blažević Miroslav Ćiro Blažević +20 Miroslav Ćiro Blažević Galerija

Brojna poznata lica opraštaju se putem društvenih mreža od trenera Miroslava Ćire Blaževića, koji je preminuo u 88. godini.

Vijest o smrti našeg legendarnog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića rastužila je domaću javnost, ali i čitavu regiju. 

Pogledaj i ovo Kolinda Grabar-Kitarović "Ljepotica, ponos" Kolinda se povodom Dana žena prisjetila vlastitih riječi, no puno više pažnje privukla je fotografija koju je objavila!

Od Ćire se na društvenim mrežama opraštaju poznata lica, među kojima su glumac Tarik Filipović, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, glazbenik Ante Gelo, glumac Emir Hadžihafizbegović, pjevačica Nina Badrić i brojni drugi koji su mu posvetili dirljive objave.

"Lafe moj, znali smo da igraš sudačku nadoknadu, ali sam se nekako nadao, poznavajući te dobro, da 'Veliki sudac' neće svirati kraj još dugo, dugo… 25 godina smo bili dio života jedan drugome i bio si uvijek radost, optimizam, energija, osmijeh… 'Nismo mi samo prijatelji, mi smo rod! Ja sam ti, bolan, amidža, zvijezdo moja!' Tako si govorio, a baš i bijasmo kao strikan i netjak. Čudesna su ta mala mjesta kao Dolac kraj Travnika, koji podari svijetu i nobelovca i 'trenera svih trenera'. 'Onaj Mourinho, da se, kao ja, rodio u Travniku, taj do Vakufa ne bi dobacio! Donjeg!' Kada si rezimirao svoj život, uvijek si naglašavo da je bio težak, prepun muke, tragedija, suza, gubitaka, ali svijet te doživljavao kao čisti, gorski potok. A koliko sam tvojih iskrenih suza vidio. Poklonio sam ti predstavu o tom istom životu, tvom, jedinstvenom i teško ponovljivom. Spomenik za života. I još mi odzvanja tvoj šapat 'hvala ti, sine, što si me za života učinio besmrtnim'. Kada se bude snimao film o tebi, to će biti najduži naslov u povijesti kinematografije. 'Gospodin, mangup, šarmer…' ili samo 'Ćiro'. Jer takva dvojica ne postoje. Trudim se izbjeći patetiku na ovim poligonima za opraštanja od društvenih mreža. Jer ja se ne opraštam, tu si, bit ćeš tu, uz kavu kod 'Charlia' i dalje ću čekati da naiđeš pa da smijeh odzvanja Gajevom. I da pričamo o svemu što volimo, o nogometu, Bosni, Hrvatskoj, Travniku, Zenici, Zagrebu. Mogli su te voljeti ili ne voljeti, ali nitko nije mogao biti ravnodušan prema tebi. A ja sam te baš volio. I igrat ću našu predstavu 'Ćiro' dok trajem. I svaki pljesak bit će pljesak tebi. A zastor ne zatvaramo nikada. Tvoj Tarik", napisao je Tarik Filipović o podužoj objavi na svojem profilu na Instagramu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tarik Filipović (@tarikfilipovic)

"Ti si našao svoj mir, a za tobom je ostala praznina. Neka te čuvaju anđeli, 'tata Ćiro'! Od tebe sam učila upornost, vjeru u svoje i vječni optimizam. Iskrena sućut obitelji i prijateljima", napisala je Kolinda na svojem profilu na Twitteru uz fotografiju na kojoj pozira u zagrljaju Ćire i Domagoja Vide.

"Otišao je veliki Miroslav Blažević. Hvala ti za sve, dragi Ćiro. 40 godina druženja i prijateljstva nešto je neizmjerno bitno utkano u moj život. Bila je privilegija biti u tvojoj blizini. Neka te anđeli odnesu gore gdje idu dobri i plemeniti. Voli te tvoj Emir. Tvoj Zan Gaben", napisao je na Facebooku Emir Hadžihafizbegović.

"Sretan put, dragi prijatelju", riječi su kojima se od Ćire oprostio Ante Gelo na svojem profilu na Instagramu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ante Gelo (@ante.gelo)

"Hvala za svaku inspiraciju i radost koju ste donijeli. Hvala za sve. Počivajte u miru, voljeni Ćiro", napisala je Nina Badrić uz fotografiju koju je podijelila u priči na svojem profilu na Instagramu.

"Zbogom, Ćiro dragi - nastavite svoju priču u nekoj drugoj dimenziji", napisala je Tihana Harapin Zalepugin na Facebooku.

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je nakon duge i teške bolesti, a posljednjih nekoliko mjeseci vodio je tešku borbu s karcinomom, koji se proširio na jetra, a ranije na rebra i zdjelicu. 2011. godine bio mu je dijagnosticiran karcinom prostate, koji je uspješno pobijedio.

Godinu dana kasnije operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi, ali u rujnu 2019. godine vratila se teška bolest, a 10. veljače trebao je proslaviti 88. rođendan.

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Milan Pavlović - 2 Milan Pavlović Milan Pavlović - 1 Milan Pavlović i Goran Navojec +20 Gordana Boban u seriji Lud, zbunjen, normalan Zanimljivosti Sjećate li se Dine iz serije ''Lud, zbunjen, normalan''? Ova mu je uloga obilježila život, a evo gdje je i kako izgleda danas!

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Miroslav Ćiro Blažević i Zdenka Blažević Miroslav Ćiro Blažević, Zdenka Blažević i Radojka Šverko Miroslav Ćiro Blažević i Zdenka Blažević Miroslav Ćiro Blažević +20 Miroslav Ćiro Blažević Celebrity Zdenka je Ćirina najveća podrška bila više od 60 godina, ali ju je vješto skrivao od medija, a na jednoj stvari joj je čestitao: ''Ni kad je bila visoko plaćena!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene