Drama se nastavlja

Poznato je ime pod kojim će ubuduće nastupati Prljavo kazalište, što kažete na ovaj njihov odabir?

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Houra grupa Prljavo kazalište - 3 Prljavo kazalište - 4 Prljavo kazalište - 5 Prljavo kazalište - 6 Prljavo kazalište - 7 Prljavo kazalište - 1 Prljavo kazalište - 2 Prljavo kazalište (Foto: PR) Prljavo kazalište (Foto: PR) +13 Prljavo kazalište (Foto: PR) Galerija

Članovi benda Prljavo kazalište nastupit će na festivalu sljedećeg vikenda pod novim imenom ''Houra grupa'', koje je objavio organizator.

Već neko vrijeme traje prava zavrzlama oko imena grupe Prljavo kazalište, koja se ovog proljeća raspala i ostala bez jednog od glavnih članova grupe, Tihomira Fileša.

Pogledaj i ovo In Magazin: Prljavo kazalište - 2 ''Volio bi to'' Prljavo kazalište o velikoj neostvarenoj želji: ''Sve će biti podređeno da to napravimo!''

Osim što je napustio grupu, Fileš je ostatku benda zabranio da nastupa pod imenom ''Prljavo kazalište'' jer ga je on smislio, a s Hourom više ni ne komunicira. Međutim, bend sljedećeg vikenda nastupa na Fusion festivalu u Splitu, a organizator je na službenim stranicama festivala grupu naveo kao ''Houra grupu'' iako u opisu izvođača stoji opis benda Prljavo kazalište.

Početkom srpnja donesena je privremena sudska mjera o zabrani korištenja imena Prljavo kazalište.

''Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1. 7. 2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima'', rekla je ranije odvjetnica Tihomira Fileša, Kristina Delfin Kanceljak za Index.

''Vjerujte mi, nisam se čuo s Filešom dvije godine, pa smo preko čovjeka koji nam radi razglas saznali da je bolestan'', ispričao je u svibnju Jasenko Houra o svojem lošem odnosu s Filešom za DNEVNIK.hr.

Houra tada nije mislio da će do zabrane zaista doći, a još se ne zna hoće li ''Houra grupa'' ostati kao buduće ime benda.

Bend bi najesen navodno trebao izdati i knjigu o povijesti Prljavog kazališta, a u njoj će biti i sve informacije o ovom događaju.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Matija Cvek i Nika Turković Nika Turković i Matija Cvek - 4 Nika Turković i Matija Cvek - 3 Nika Turković i Matija Cvek - 2 +18 Nika Turković i Matija Cvek - 1 Celebrity Kruže glasine o razlogu prekida omiljenog domaćeg para, nije sve bilo baš onako kako se činilo?

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju David Beckham Instagram - 1 David Beckham Instagram - 2 David Beckham Instagram - 3 David Beckham Instagram - 4 +27 David Beckham Instagram - 5 Celebrity Beckham objavio hrpu fotki iz Hrvatske, najviše se hvali finim delicijama u kojima uživa sa svojom obitelji!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene