sve zbog više svrhe

Lana Jurčević prvi put javno progovorila o teškom periodu koji je prošla: "Čekala sam dobrih 15 godina da otvorim tu temu"

Lana Jurčević Lana Jurčević Lana Jurčević/Instagram 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Jurčević Lana Jurčević - 3 Lana Jurčević - 2 Lana Jurčević Lana Jurčević - 1 Lana Jurčević - 6 Lana Jurčević - 2 Lana Jurčević - 3 Lana Jurčević Lana Jurčević - 3 +3 Lana Jurčević Galerija

Lana Jurčević na svojem je blogu otvoreno progovorila o anksioznosti i napadajima panike koje je doživjela, a sve sa svrhom da drugima koji prolaze isto pokaže da nisu sami i usmjeri ih na pravi put.

Pjevačica Lana Jurčević na svojem blogu mylapiel podijelila je svoje iskustvo s anksioznošću i napadajima panike.

Pogledaj i ovo Lana Jurčević - 1 ''Moje sve!'' Lana Jurčević novim prizorima s kćerkicom raznježila pratitelje, majčinstvo joj baš predivno stoji: ''Kako je medena!''

Otkrila je da je to bio razlog zbog kojeg je nedavno pokrenula izazov "pomičem svoje granice" na društvenim mrežama u kojem se dvadeset dana tušira hladnom vodom te je priznala da o toj fazi svojega života dosad gotovo ni s kim nije razgovarala.

"Voljela bih da sam tad znala više o svemu tome... Imala sam osjećaj da je to nešto 'samo moje' i da se o tome ne priča. I, eto, čekala sam dobrih 15 godina da otvorim tu temu. Tad nisam znala što je to, nije bilo puno izvora informacija, bila sam premlada da shvatim točno o čemu se radilo, ali sam znala da me nešto stišće i pritišće i da mi tijelo daje znakove. Vrišti iznutra i moli me da samu sebe doživim i nešto poduzmem. I jesam, propisan mi je antidepresiv, koji mi je dijelom pomogao, ali mi je i jako teško pao na organizam", prisjetila se Lana, a istaknula je i kako ovo radi da bi drugima koji prolaze isto pokazala da nisu sami te kako bi voljela da ovo ne bude priča o njoj provučena kroz žutilo.

Opisala je svoje iskustvo s antidepresivima koje nije bilo ugodno.

"Jedva sam čekala da se 'skinem' s njega nakon godinu dana - ja koja mrzim tablete i koja sam mrzila svako jutro kad sam ga morala uzeti. Tad sam bila najmršavija u životu. Ako pogledate slike i videe iz 2016. - pojelo me. Bila sam premlada i nespremna za vukove koji su me čekali s druge strane. Bilo je tu stvari vezanih za showbusiness, suočavanje s hrpom komentara, naslova koji su rezali kao nož, ganjale su se tiraže i nije bilo milosti u to vrijeme. Čak i da sam bila odrasla, formirana osoba, a ne klinka na početku života, pitanje je kako bih se nosila s tim... Bilo je tu i privatnih stvari, svega pomalo. Nakupilo se. Počeli su napadaji panike, anksioznost, strah od gužvi, nije samo da su mi zatvoreni prostori bili prijetnja, to je prešlo i na vanjske prostore, uhvatilo bi me i nasred ceste dok sam šetala psa. Imala sam osjećaj da nemam zraka i nisam mogla disati... Doslovno sam mislila da ću se ugušiti", otkrila je Lana, a zanimljivo je da joj se nešto takvo nikada nije dogodilo na nastupu, gdje je znala biti gomila ljudi i zatvoreni prostori, pa je to shvatila kao znak da je to ono u čemu stvarno uživa i, kako je sama napisala, njezino sigurno mjesto.

Ispričala je i kako je u početku znala biti usporena od lijekova i da nije bila najsposobnija za normalnu komunikaciju i socijalizaciju s ljudima u određenim periodima.

"Imala sam baš teških trenutaka", priznala je, a sve se promijenilo kada je počela odlaziti na terapije psihologu. Dodala je i kako joj se i danas zna dogoditi da joj srce lupa 120 otkucaja u minuti iz čistog mira, ali i da to sada vidi kao crvenu boju na semaforu i istog trenutka zna da mora usporiti.

Cijelu njezinu ispovijest pročitajte OVDJE.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Marin, MasterChef - 1 Luka Marin, MasterChef - 2 Luka Marin, MasterChef - 3 Luka Marin, MasterChef - 4 +19 Luka Marin, MasterChef - 5 Celebrity Zbog prijateljstva je izgubio natjecateljski duh, a evo s kim se najviše zbližio: "Njoj bih se došao izjadati, mislim da smo se povezali za dugo vremena"

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Juraj Zigman i supruga Ines Perović Juraj Zigman i supruga Ines Perović Juraj Zigman i supruga Ines Perović Juraj Zigman i supruga Ines Perović +19 Juraj Zigman i supruga Ines Perović Celebrity Dizajner Juraj Zigman u rijetkom izlasku sa suprugom, ne zna se ni kad su stali pred oltar, a uspješno skrivaju i sina

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene