Nova kolumna

IVANA BANFIĆ Otkrila koga je to mrzila na vrhuncu karijere

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nova kolumna Ivane Banfić progovorila je o izobilju.

Obično kad spomenemo riječ obilje svima je prvo što nam padne na pamet, novac. Da imam obilje novca moj život bi bio savršen i više ne bih imala nikakvih problema. Da li je tome uistinu tako? I što je zapravo obilje i gdje je to obilje? Danas ću vam ispričati svoja iskustva obilja, do čega sam sve došla i što sam sve spoznala. Obilje je u meni. Ja sam obilje svega vidljivoga i nevidljivoga. Dok sam bila tinejdžerica, maštala sam da ću snimiti jednoga dana album i da ću biti pjevačica. Niti u peti mi nije bilo da ću postati pjevačica i još k tome poznata, da ću imati mega hitove koje će ljudi voljeti da ću nastupati pred puno, puno ljudi. Ne, nisam to planirala.

Pogledaj i ovo showbuzz Emancipacija IVANA BANFIĆ Gdje je nestao MACHO muškarac?

Bila sam mlada i samo sam se dobro zabavljala i uživala u svakom trenutku svog života, uživala sam u kreiranju novih pjesama, baš sam u svemu guštala. Do trenutka kada sam počela kalkulirati i računati koliko ću zaraditi. Tada je sve krenulo drugim tokom, izgubila se ta sloboda i lepršavost koju je zamijenio osjećaj stalne brige. Odlučila sam još više raditi i ulagati hrpe novca u pjesme, spotove... u karijeru, ne bi li ju zadržala. Počeo mi se gaditi posao koji volim najviše ne svijetu, počeli su se dizati otpor, mržnja preme onima koji su navodno bolji i uspješniji od mene.

Zatvorio mi se moj kreativni, umjetnički kanal i više pjesme nisu bile tako dobre i iskrene kao one s početka (meni se to tako činilo). Nakon toga mi se stisnulo grlo od svega toga tako da više nisam mogla pjevati, totalna blokada. Ogromna rupa se otvorila u mojoj duši, totalni rascjep i raspad. Više nisam mogla vidjeti to oblje na slobodan način iz ljubavi i gušta. Što se dogodilo? Krenula sam u potragu za odgovorima? Obilazila razne radionice i duhovne seminare, čitala hrpetine knjiga ne bi li došla do odgovora, zašto? Zašto nisam mogla uživati u obilju? Shvatila sam da su se uključila kriva uvjerenja, obilje krivih uvjerenja.

Da, dobivam uvijek obilje svega onoga što mislim i osjećam. Došla sam do toga da sam jednostavno svojim strahom od gubitka odaslala frekvenciju straha i dobila sam obilje straha od gubitka. Ostala sam bez glasa, mislila sam da više nikada neću moći pjevati. Totalna blokada... Napravila sam pauzu od par godina i posvetila se samo sebi i učenju o sebi. Naučila sam da je obilje u meni, u nama ljudima i da mislimo da ništa nemamo, imamo sebe, izvor je u nama, izvor radosti, izvor ljubavi, izvor blagostanja, izvor svega onoga tko jesmo i što trebamo. Počela sam mijenjati način razmišljanja, počela sam s vizualizacijama, radila sam svakodnevno pozitivne afirmacije, meditirala, molila se, tražila i tražila odgovore. I došli su svi odgovori, barem za sada u ovom trenutku.

Sve dok nismo spremni otvoriti se prema sebi, i svom unutarnjem obilju, manifestacije će biti točno onakve kako vibriramo. Ako vibriramo sa osjećajem nedostatka - živjet ćemo obilje nedostatka, ako vibriramo sa osjećajem ljubavi i dajemo ljubav - živjet ćemo obilje ljubavi, ako vibriramo s bilo kojom negativnom emocijom i uvjerenjem, to ćemo i svjedočiti. Razumijete li? Možete imati ili biti što god želite, samo se trebate uskladiti sa svojim unutarnjim osjećajem i vidjet ćete gdje ste? Što vam treba, što bi voljeli i pratite taj osjećaj u tijelu.

Zamislite si da ste totalno slobodni, kao djeca, možete biti sve i imati sve, možete maštati do besvjesti, sve je dozvoljeno. Napravit ćemo jednu mali vježbu. Zatvorite oči, ugodno se smjestite, sjednite. Udahnite, izdahnite, spustite se u svoje tijelo, osjetite stopala, osjetite kako sjedite, osjetite zdjelicu, prsni koš, leđa i samo polako dišite, usmjerite pažnju na disanje, potonite malo dublje i zamislite sebe da ste slobodni raditi što god želite, imate sve što želite, ljubav, radost, novac... pustite maštu da kreira vašu najbolju verziju.

Pratite u tijelu što se događa, da li se možete prepustiti ili ste u otporu, vidite za sebe. Ako ste u otporu osjećat ćete se stisnuto i nelagodno i iz tog dijela sebe privlačimo upravo to, obilje nelagode, straha i nevjerice, ako ste uspjeli izmaštati sve ono što bi željeli i to vam čini osjećaj radosti... To je to, niste u otporu i rekli ste DA obilju u sebi. To je vaše pozitivno obilje i iz tog mjesta u vama sve je moguće. Sretno!!

Pročitajte i ostale kolumne Ivane Banfić.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene