Majka zmajeva

'Rekao mi je da sam upropastila seriju'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Emilia Clarke otkrila je kako je to biti Majka Zmajeva - Daenerys Targaryen.

Među brojnim likovima iz serijala 'Igre prijestolja', snimljenim prema romanima Georgea R. R. Martina, jedan od likova koji su gledatelji najviše zavoljeli i kojem se svi dive je Daenerys Targaryen, sramežljiva i nesigurna djevojka koja postaje surova vladarica. Lik je utjelovila 24-godišnja ljepotica iz Londona Emilia Clarke kojoj je to prva veća uloga.

Pogledaj i ovo showbuzz Svaka mu čast! Oduševio holivudsku ljepoticu! Kako je Petko šarmirao jednu od najseksi žena na svijetu?

Transformacija i pol: Od vruće plavuše do brinete bez make upa!

Mlada glumica priznaje da sretna što je dobila ovakvu priliku, ali da se ne optereću je previše sa slavom koju joj je priskrbila uloga u popularnoj seriji. Kaže da je ljudi često ne zaustavljaju na ulici upravo zato što u stvarnom životu ne nalikuje na lik koji glumi. Plava duga kosa samo je perika koja joj se pažljivo namješta uvijek prije snimanja.

Uz sve pozitivne kritike, nađu se ipak oni koji imaju primjedbe na njezinu glumu, piše The Wall Street Journal

'Bila sam na jednom rođendanu kada me slavljenik zamolio da mu, kao Majka Zmajeva, otpjevam sretan rođendan. Nakon što sam pristala, rekao mi je da sve u seriji radim krivo i da sam je upropastila', rekla je Emilia.

Priznaje kako je svjesna da ne može udovoljiti svačijem ukusu i da se pokušava time ne opterećivati.

Ipak, mlada je glumica odradila odličan posao, a to se vidi i u rezultatima. Prošle je godine dobila nominaciju za nagradu Emmy u kategoriji najbolje sporedne glumice u seriji 'Igre prijetolja'.

Daenerys Targaryen koju Emilia glumi je odvažna i hrabra mlada dama koja pokušava vratiti svoje prijestolje. Za razliku od nje, Emilia je pomalo luckasta. Cijela ekipa na snimanju uživa u njezinom društvu, a David Benioff jednom je prilikom rekao za nju da je jako smiješna I zabavna.

Lik Daenerys Targaryen, koji je utjelovila glumica Emilia Clarke, nije imala previše sreće u ljubavi nakon tragične smrti supruga Khala Drogoa u prvoj sezoni. No, u novoj četvrtoj sezoni dolazi i novi lik koji će 'zakuhati' cijelu situaciju. Riječ je o vojniku Daariu Naharisu koji će joj pomoći pokoriti grad robova.

Nova sezona nosi nove akcije, a HBO počinje s emitiranjem 6. travnja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene