Gdje je nestao Marijan Ban?

Legendarni frontmen Daleke obale već sedam godina ne nastupa i ne pojavljuje se u javnosti, a evo kako je izgledao na početku svoje karijere

Marijan Ban Duje Klaric/Cropix 1/23 >> Pogledaj i ovo +12 Galerija

Marijan Ban slavi 61. rođendan, pa smo se tim se povodom prisjetili kako je izgledao na početku karijere, a njegov bivši kolega iz Daleke obale otkrio je i što radi otkako je nestao iz javnosti.

Otkako je prije sedam godina napustio Daleku obalu, Marijan Ban potpuno se povukao sa scene, ali i iz javnog života.

Osim što se ne pojavljuje u javnosti, ne daje ni intervjue, a zadnji put smo ga imali priliku vidjeti u travnju prošle godine, kada je dobio Porina za životno djelo, a tom je prilikom Neno Belan objavio njihovu zajedničku fotografiju.

"Moj prijatelj i kolega, legendarni Marijan Ban, dobio je Porina za životno djelo, a meni je pripala čast da mu ga uručim u njegovom domu u Splitu, što sam s guštom i napravio. Marijane, hvala ti na tvojim divnim pismama", napisao je tada Belan.

Detalje o Banovom životu nakon odlaska sa scene otkrio je Boris Hrepić Hrepa, suosnivač i basist Deleke obale.

"Ban je u jednoj mirnoj, finoj, gospodskoj penziji. Uživa u svom potkrovlju gori, unuci su oko njega. Tu je prije bio samo kompjuter i njegov krevet. Sada je tu gomila igračaka i svega od unuka koji dođu i ostave to tu tako. 'To se ne dira, to su njihove instalacije. Nema tu slaganja, oni stave di stave i to tu tako mora stajat', reka mi je Ban. I sve on prati, sve on zna, drago mu je da Daleka obala to tako radi, Jakša Jordes mu je drag, drago mu je da ta priča ide dalje. A on voli svoj mir i uživa u njemu", ispričao je Hrepa prošle godine za Slobodnu Dalmaciju.

Povezana vijest Celebrity Nakon dugo vremena osvanula nova fotografija Marijana Bana, pogledajte kako danas izgleda legendarni frontmen Daleke obale

Spomenuti Jakša Kriletić Jordes zamijenio je Bana u Dalekoj obali kada su se ponovno okupili 2019. godine, a bend se krajem prošle godine raspao.

"Ja mogu samo reći da mi je stvarno žao, ali kad nešto ne ide – ne ide i tu treba stati da bude neki ljudski razlaz", rekao je Jakša u IN magazinu.

Loši međuljudski odnosi u bendu dugo su ih mučili i razlaz je bio jedina logična i najpametnija opcija.

"Ima tu više stvari. Teško je to reći. Pjesme su toliko divne, o ljubavi, a mi smo između nas bili dosta zatvoreni i imali smo dosta međuljudskih problema koji se više nisu mogli podnositi", objasnio je tada.

Povezana vijest inMagazin Članovi Daleke obale otkrili detalje raspada benda na kojem su odrasle mnoge generacije: "Pukao je! Rastužili smo se i mi..."

Ban se oko raspada benda nije oglašavao, iako svoje obožavatelje često zabavlja objavama na društvenim mrežama u kojima komentira svakodnevna događanja jer, kako je rekao Hrepa, "sve on prati".

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Podsjetimo, Daleku obalu osnovali su Marijan Ban i Boris Hrepić davne 1985. u Splitu, a njihovi su hitovi s vremenom postali evergreeni.

Ban je ovog 8. veljače napunio 61 godinu, a kako je izgledao na počecima glazbene karijere i koliko se tijekom godina promijenio, pogledajte u našoj galeriji.

1/15 >> Pogledaj i ovo +11 Celebrity Tko su djeca Ivana Turudića? Studirali su u Americi pa su se vratili u Hrvatsku, a evo i kako izgledaju

1/25 >> Pogledaj i ovo +21 Celebrity Karmela Vukov-Colić pokazala prelijepu kćer i podijelila sretne vijesti: "Budi sretna, najsretnija!"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS