jeste li i vi primijetili?

Javnost je opet zabrinuta za kralja Charlesa zbog jednog detalja u njegovu izgledu, evo kako su to objasnili liječnici

Kralj Charles III. Profimedia 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Kralj Charles III. izazvao je brigu javnosti zbog svojih natečenih prstiju, o kojima se puno pričalo i prije njegove teške dijagnoze.

Otkako se kralj Charles III. vratio dužnostima nakon objave da ima rak, pri svakom novom službenom izlasku nalazi se pod povećalom javnosti pa su se u fokusu našli i neki njegovi od ranije poznati problemi.

Tako su sada javnost opet zabrinuli njegovi natečeni prsti, o kojima se puno pisalo i godinama prije njegove teške dijagnoze, a o svemu su se u medijima oglasili i liječnici.

"Često su natečeni prsti simptom zadržavanja vode u tijelu, što može biti uzrokovano brojnim zdravstvenim stanjima. Prsti-kobasice su službeno poznati i kao daktilitis", objasnio je jednom prilikom za Daily Mail doktor Chun Tang, liječnik opće prakse i ravnatelj bolnice Pall Mall u Manchesteru.

Prema njegovim riječima, ovo stanje nastaje uslijed upale i može biti rezultat artritisa, višestrukih bakterijskih infekcija ili čak tuberkuloze. Druge mogućnosti uključuju visoki udio soli, alergijske reakcije, nuspojave lijekova, povrede i autoimune bolesti.

"Liječenje ovog stanja može se odrediti kada se identificira osnovni uzrok. Trebalo bi napravit test krvi da bi se utvrdili osnovni problemi", objasnio je doktor Chang.

O natečenim prstima kralja Charlesa već se i ranije puno pisalo, a u jednom su trenutku bili i sedmi najtraženiji termin na Googleu u Velikoj Britaniji.

Kralj Charles i sam je svoje prste usporedio s kobasicama tijekom turneje u Australiji 2012. godine, a zatim i prošle godine u BBC-jevom dokumentarcu "Charles III: The Coronation Year".

Povezana vijest Celebrity Divna gesta kralja Charlesa u čast povratka vojvotkinje Kate kraljevskim dužnostima

Povezana vijest Celebrity Bolesni kralj Charles od Harryja i Meghan želi samo jedno: ''Apsolutno je predan tome''

Povezana vijest Zanimljivosti U Beogradu se održala proslava rođendana kralja Charlesa, pogledajte tko je sve bio među uzvanicima!

1/14 >> Pogledaj i ovo +10 Celebrity Kći legendarne glumice zbog dekoltea se našla na meti kritika: "Neukusno i neprimjereno!"

1/21 >> Pogledaj i ovo +17 Celebrity Unuka naše glazbene legende dokaz je da jabuka ne pada daleko od stabla, djed bi danas bio jako ponosan na nju!

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS