imali su privatno vjenčanje

Tko je supruga princa Edwarda, zbog koje je slao pismo britanskim medijima kad je stvar izmakla kontroli?

Princ Edward i supruga Sophie - 1 Profimedia

Najmlađi brat kralja Charlesa III. već 30 godina ljubi kćer umirovljenog direktora prodaje, a njihov je brak jedan od najskladnijih u britanskoj kraljevskoj obitelji.

U godini u kojoj zbog zdravstvenih razloga kraljevske obveze nisu mogli održati kralj Charles III. i supruga prijestolonasljednika Kate Middleton, u pomoć kraljici Camilli i princu Williamu uskočili su članovi šire kraljevske obitelji.

Među njima bili su i kraljev mlađi brat, princ Edward i njegova supruga, vojvotkinja od Edinburgha Sophie. Četvrto dijete i treći sin kraljice Elizabete II. i princa Philippa samo u protekloj godini odradio je oko 300 angažmana, čime je bio odmah nakon kralja i kraljice.

Skladni par zajedno je od 1993. godine, no njihova ljubavna veza jedno vrijeme nije bila poznata javnosti. Nakon što su mediji otkrili kako najmlađi kraljičin sin ljubi pučanku, porastao je interes za Sophie, zbog čega se odmah pisalo i o vjenčanju. Kako je stvar izmaknula kontroli, princ Edward napisao je pismo svim glavnim urednicima britanskih medija u kojem je zatražio poštovanje privatnosti. 

Naposljetku je danas 60-godišnji Edward zaprosio svoju godinu dana mlađu odabranicu 1998. godine tijekom praznika na Bahamima. Kraljevsko vjenčanje u kapeli sv. Juraja održano je 1999. godine, a mladenci su od kraljice zatražili da vjenčanje bude privatan događaj, zbog čega nisu bili pozvani tada vodeći britanski političari.

U trenutku vjenčanja Edward i Sophie dobili su titulu grofa i grofice od Wessexa, uz obećanje kako će naslijediti vojvodstvo od Edinburgha nakon smrti Philippa i Elizabete, što se naposljetku dogodilo 2023. godine. Koliko je Sophie bila bliska s pokojnom svekrvom, pokazuje podatak kako je upravo vojvotkinja od Edinburgha bila ta koja je nagovorila Elizabetu na gledanje serije "Kruna", a Elizabeta je nju tješila nakon smrti njezine majke 2005. godine.

Put do njihove obitelji nije bio jednostavan. Njezina prva trudnoća 2001. godine ispostavila se izvanmateričnom, a rođenje kćeri Louise 2003. godine umalo je završilo kobno za Sophie zbog rupture posteljice. Iako su Louise i njezin mlađi brat James (2007.) rođeni kao unučad tadašnje vladarice, Sophie i Edward odlučili su se odbiti titule za svoju djecu kako bi mogli rasti manje pod svjetlima reflektora.

Par od Edinburgha zajedno predstavlja britansku monarhiju na brojnim događanjima, poput trenutačnog državnog posjeta Malti, te vodi humanitarne organizacije za poboljšanje kvalitete života. Brojne fotografije pokazuju kako je par čak i poslije tri desetljeća blizak te zašto su upravo Sophie i Edward jedan od najdugovječnijih i najskladnijih parova vladajuće kuće Ujedinjenog Kraljevstva.

Edwardov brat, kralj Charles ima posebni nadimak od unuka svoje supruge Camille. Koji, otkrijte OVDJE.

Edwardova pokojna šurjakinja, princeza Diana, imala je neugodne situacije, o čemu više čitajte OVDJE.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Ime ove glumice sigurno ne znate, iako je bogatija i od Toma Cruisea i od Taylor Swift

1/29 >> Pogledaj i ovo +25 Celebrity Omiljena pop-folkerica morala je dobro paziti kako se pred fotografima kreće u neobično rastvorenom sakou!

Bolna i iskrena ispovijest Korane Gvozdić o teškom putu do majčinstva: ''Rekli su mi samo - nalazi nisu dobri, moraš u rađaonu...''

Nekadašnja ljepotica pokazala je rezultat još jedne operacije, no ovaj put u fokusu je bila osoba s kojom se odmarala

Povezana vijest Celebrity Tko je glumica koju gledamo kao suprugu Momčila Otaševića u seriji koja je osvojila Hrvate?

Povezana vijest Celebrity Procurila sumnjiva snimka P. Diddyja i Bona Voxa, svi su uvjereni da je već ovo bio znak da nešto nije u redu s njim

Naša glumica javila se s Floride, kojoj prijeti strašni uragan: ''Jezivo je, vijesti i apeli su svuda oko nas''

Od najuspješnije influencerice do žene koja je optužena za prevaru povezanu s liječenjem djece

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS