bila je velika humanitarka

Jezivi prizori u kući legendarne Esme Redžepove: Opustošeni prostori, iščupani lusteri, a trebala je biti muzej!

Esma Redžepova Profimedia 1/10 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Kraljica romske glazbe Esma Redžepova poslije smrti je ostavila svoju kuću državi Sjevernoj Makedoniji kako bi se uredio muzej, no zasad se ništa ne odvija po planu.

Kraljica romske glazbe Esma Redžepova tijekom svog života bila je cijenjena pjevačica i velika humanitarka, posvojivši i odgojivši 48 djece.

Nakon njezinog odlaska 2016., Redžepova je oporučno ostavila obiteljsku kuću Ministarstvu kulture Sjeverne Makedonije kako bi država uredila muzej posvećen životu i djelu ove umjetnice. Međutim, čak ni gotovo osam godina kasnije, radovi na uređenju ne samo da se nisu pokrenuli, nego su kuća i okućnica opuštošene.

"Lusteri sa plafona su iščupani, ne postoje prozori, ne postoje vrata... Kuća se doslovce raspada. To je trebao biti muzej. Čak je i grob u lošem stanju", izjavila je Aleksandra Timovska, glavna urednica portala Večer.mk.

Fotografije koje pokazuju stanje kuće Esme Redžepove pogledajte OVDJE.

Povodom ove teme iz inozemstva se javio i jedan od posvojenih sinova Simeon Atanasov.

"Nakon Esmine smrti, prije 7 godina, ona je ostavila dvije oporuke u kojima lijepo piše sve, da svu njenu imovinu poklanja državi, ministarstvu za kulturu i da to treba biti muzej u kojem će se skupljati svi koji mogu vidjeti što je sve urađeno za sve ove godine", izjavio je Simeon, poručivši kako oporuke još uvijek osporavaju Esmini rođeni nećaci.

Isto tako, zamolio je sve da se suzdrže od okrivljavanja djece za nemar: "To nije točno i ja moram reći da svi mi, koji smo bili u toj školi, smo strašno povrijeđeni što se ovo dešava od strane Ministarstva kulture. Nadam se da će jednog dana da će se muzej otvoriti, da možemo tamo imati našu školu, prije svega, da možemo prenijeti svo ovo naše znanje koje smo stekli i koje smo naučili od Esme i Steve Teodosijevskog. Iako nije bila naša biološka majka, pružila nam je."

Kako izgleda Esmina jedina posvojena kći, saznajte OVDJE.

Zašto rodbina osporava oporuku, pročitajte OVDJE.

1/18 >> Pogledaj i ovo +14 Celebrity Najpoznatiji svjetski milijarder više ne izgleda ovako, estetski stručnjaci sigurni su da je i on podlegao pokojem zahvatu

1/10 >> Pogledaj i ovo +6 Nekad i sad Ne možete ni zamisliti koliko je lijepa nekad bila ova žena, a strast za operacijama pretvorila ju je u ovo!

Ovog vikenda omiljena glumica iz komedija u bračnu luku ulazi sa ženom!

Ozloglašeni reper 2004. gostima je voće servirao na goloj ženi, šokirat će vas i koja su holivudska omiljena lica tad prisustvovala zabavi!

Povezana vijest Celebrity Saznali smo koja je Fabijanova neostvarena želja, a raspričao se i o obitelji, koja mu je najvažnija: ''Obožavam svoju ženu i sina''

Povezana vijest Celebrity Zbog uskih kupaćih hlačica, brat Travisa Kelcea postao hit na internetu: "Opasno je nositi oružje poput... ovoga!"

Prija i Filip ispijali pivo iz velikih krigli, ali dekolte pjevačice ipak je bio u prvom planu!

Sin Michaela Jacksona napokon je objasnio zašto im je otac stavljao maske na lice kad bi izašli na ulicu

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS