Neki se zgražaju

Nove fotografije francuskog predsjednika preplavile su društvene mreže, padaju laskave usporedbe, no nisu svi impresionirani!

Emmanuel Macron Profimedia 1/26 >> Pogledaj i ovo +15 Galerija

Fotografije na kojima francuski predsjednik Emmanuel Macron boksa postale hit na društvenim mrežama.

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron našao se u centru pažnje zbog svojih novih fotografija.

Objavila ih je njegova službena fotografkinja Soazig de la Moissonnière, a predsjednik na njima udara u boksačku vreću, u uskoj majici kratkih rukava koja je istaknula njegove mišiće.

Crno-bijele fotografije francuskog predsjednika izazvale su lavinu reakcija, a pale su i usporedbe s Rockyjem Balboom, legendarnim filmskim akcijskim junakom kojeg je utjelovio Sylvester Stallone. Neki su se pak našalili kako se priprema za obračun s Vladimirom Putinom, s obzirom na to da je pozvao Europu da pojača svoj odgovor na ruski rat protiv Ukrajine.

Povezana vijest Zanimljivosti Plenković se zabavljao u društvu Novaka Đokovića i francuskog predsjednika, nešto im je baš bilo urnebesno smiješno!

Francuski ženski časopis Femme Actuelle objavio je fotografije uz laskavi opis: "Muž Brigitte Macron, s pogledom tako odlučnim kao da se sprema na borbu sa svojim protivnikom... Čini se kao da udara tako jako da su mu bicepsi iskočili iz majice."

No, bilo je i onih koje prizori nisu impresionirali, a posebno se istaknuo komentar zastupnice francuskih Zelenih Sandrine Rousseau.

"Kakav poraz za progresivizam. I kakvo siromaštvo političke komunikacije", napisala je Rousseau uz fotografiju predsjednika koju je podijelila na društvenoj mreži X.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Novinar časopisa lijevog centra Libération, Jonathan Bouchet-Petersen komentirao je kako su predsjednikove fotografije "prilično užasavajući odabir komunikacije" te je dodao i kako bi mu bilo draže da su fotografije produkt nekog drskog korisnika društvenih mreža, kao što je u početku pretpostavio.

Profesor povijesti na Sveučilištu Lorraine Éric Anceau napisao je na X-u da su fotografije "dio neopopulističke muževnosti koju određeni lideri danas vole, počevši od majstora žanra Vladimira Putina".

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin je ranije bio fotografiran kako peca, puca i jaše bez majice, igra hokej, savladava svoje protivnike u džudu i vozi se u tenkovima i podmornicama.

A poznato je i da Macron uživa u sportskim aktivnostima, ponajviše vodenima, pa je tako ranije u nekoliko navrata fotografiran kako vesla, roni i vozi jet-sky.

Tijekom svoje izborne kampanje 2022. godine, Macron je privukao i veliku pažnju fotografijama na kojima pozira u raskopčanoj košulji.

Francuska prva dama Brigitte Macron je prošle godine u intervjuu za Paris Match otkrila da predsjednik boksa dva puta tjedno i da je jednom prilikom pozirao s boksačkim rukavicama u svrhu promocije tjelovježbe uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Povezana vijest Zanimljivosti Supruga francuskog predsjednika slavi 70. rođendan, no evo zašto ne želi da mediji pišu o tome!

Inače, Emmanuel i Britgitte započeli su svoju romansu kada je njemu bilo 15 godina, a njoj 40. Upoznali su se kad je ona radila kao profesorica u privatnoj katoličkoj školi Lycee la Providence u Amiensu, koju je on tada pohađao. S njim u razred išla je njezina kći Laurence, koju je dobila s bivšim suprugom Andreom-Louisom Auziereom, s kojim je u to vrijeme još bila u braku.

Kad se doznalo za romansu učiteljice i učenika, nastao je veliki skandal, Emmanuelovi roditelji su ga odmah ispisali iz škole i poslali ga u internat u dva i pol sata udaljenom Parizu, no njihova ljubav bila je jača od svih zabrana. Ipak, Brigitte je zbog Emmanuelovih godina čak desetljeće odgađala udaju za njega, a konačno su stali pred oltar 2007.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Zanimljivosti U obitelji Martine Tomčić ovih dana itekako ima razloga za slavlje: "Pijana sam od sreće i ponosa!"

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Nekad i sad Keanu Reeves šokirao je fanove nakon što su se pojavile njegove nove fotografije, odrekao se svoga zaštitnog znaka i sad izgleda kao da opet ima 30 godina!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS