dječja zvijezda

Do desete godine već je bio milijunaš, a zbog droge i alkohola prijatelji su godinama strahovali za njegov život

Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Profimedia 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Mila Kunis i Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Mila Kunis i Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Instagram) Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macauley Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) +1 Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Galerija

Macaulay Culkin osvojio je svijet kao preslatki Kevin u filmu "Sam u kući", a slavni glumac s 14 godina je objavio da odlazi iz glume.

Američki glumac Macaulay Culkin svijet je osvojio kao dječak ulogom Kevina u kultnom božićnom filmu "Sam u kući", a danas slavi 40. rođendan. Osim u "Sam u kući", Culkin se pojavio u brojnim filmovima, bio je nominiran za nekoliko nagrada, a na vrhuncu slave proglasili su ga najuspješnijim dječjim glumcem još od Shirley Temple.

Pogledaj i ovo Macaulay Culkin i Catherine O'Hara kevin i njegova mama Emotivan susret zvijezda omiljenog božićnog filma: Nisu mogli zadržati suze, a prizori će svakoga raznježiti!

Culkin je rođen u New Yorku, a njegov je otac bivši glumac koji nikada nije stao pred oltar s njegovom majkom Patricijom Bentrup. Karijeru je započeo kada je imao tek četiri godine, a pojavio se u nekoliko serija i filmova prije nego što je 1990. godine utjelovio Kevina McCallistera. Do desete godine već je bio milijunaš, a za nastavak filma "Sam u kući" dobio je 4,5 milijuna dolara. Pauzu od glume uzeo je 1994. godine jer je htio "normalan" život te je krenuo u privatnu školu na Manhattanu.

Pojavio se u nekoliko glazbenih spotova, a 2003. godine se vratio pred kamere gostovanjem u seriji "Will i Grace".

Privatni život tog slavnog glumca nije mazio. U svibnju 2000. godine njegova polusestra Jennifer Adamson preminula je od posljedica predoziranja, a osam godina kasnije preminula je i druga polusestra kada ju je udario automobil.

Culkin je dugo imao problema s vlastima zbog opijata, a u rujnu 2004. godine uhvatili su ga sa 17 grama marihuane i drugih droga. Kratko je bio u zatvoru, a pušten je uz jamčevinu od 4000 dolara. Dobio je uvjetnu kaznu zatvora od godine dana. Njegovi prijatelji i obožavatelji dugo su se bojali za njegov život zbog problema s ovisnostima, no nedavno je objavio kako je već nekoliko godina čist te si želi promijeniti život. Osim glume zanima ga i glazba, a pokrenuo je i uspješni podcast prije nekoliko godina.

Glumicom Rachel Miner oženio se 1998., kada su oboje imali 18 godina. Rastali su se dvije godine kasnije, a 2002. njihov je razvod finaliziran. Ljubio je i Milu Kunis, a par je vezu započeo 2002. godine. Dugo su bili zajedno, no 2011. je Milin publicist objavio kako su raskinuli, ali ostali su u dobrim odnosima. Posljednjih ga godina povezuju s Brendom Song, a Culkin od 2013. godine većinu vremena provodi u Parizu.

Slavni glumac bio je i odličan prijatelj s kraljem popa Michaelom Jasksonom, a to je prijateljstvo podizalo puno prašine. Culkin je stao u obranu Michaela Jacksona kada su ga mnogi optuživali za napastovanje prije nekoliko godina.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Claudia Schiffer (Foto: Profimedia) Claudia Schiffer i Matthew Vaughn (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: Getty Images) Claudia Schiffer (Foto: Getty Images) +0 Claudia Schiffer (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Za nju je vrijeme stalo: Najljepša žena na svijetu krasila je više od 1000 naslovnica, a umalo je odabrala drugačiji put

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene