Preljubnik i fatalni glumac

S 19 godina bio je u vezi sa svojom profesoricom, a varao je baš svaku ženu koju je zaveo

Clint Eastwood, Sondra Locke (Foto: Profimedia) Clint Eastwood, Sondra Locke (Foto: Profimedia) Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Clint Eastwood (Foto: Profimedia) Clint Eastwood i Sondra Locke (Foto: AFP) Clint Eastwood (Foto: Profimedia) Clint Eastwood (Foto: Profimedia) Clint Eastwood i Dina Ruiz (Foto: Profimedia) Clint Eastwood (Foto: Profimedia) Clint Eastwood (Foto: AFP) Clint Eastwood (Foto: Profimedia) Clint Eastwood i Catherine Danueve (Foto: AFP) +0 Clint Eastwood, Sondra Locke (Foto: Profimedia) Galerija

Junak Hollywooda i jedna od najvećih muških zvijezda 20. stoljeća Clint Eastwood vodio je vrlo buran ljubavni život prepun skandala, prevara i razvoda.

Slavni holivudski glumac, scenarist i redatelj Clint Eastwood slovi za jednu od najvećih holivudskih faca svih vremena, a njegova se popularnost među pripadnicama ljepšeg spola može mjeriti s onom Clarkea Gablea ili Brada Pitta. 

Pogledaj i ovo Polina Glen (Foto: Instagram) Teško joj je odoljeti Nije sramežljiva: Jasno je čime je mlađahna plesačica osvojila srce 32 godine starijeg glumca

Eastwood je danas najpoznatiji kao redatelj holivudskih uspješnica poput "Pisma s Iwo Jime" i "Zastave naših očeva", patriotskih američkih filmova domoljubne i ratne tematike, no karijeru je izgradio zahvaljujući ulogama u filmovima 60-ih Sergia Leonea, u kojima je vječito glumio – antijunake. 

O ulogama ovog slavnog plavušana zna se mnogo, pa ga mnogi obožavaju u hitovima "Dobar, loš, zao" i "Za šaku dolara", ali šarm ovog markantnog ljepotana nije ostao rezerviran samo za fimsko platno. Naime,Clint Eastwood slovi za jednog od najvećih zavodnika, preljubnika i generalno "švalera" koje je Hollywood ikada vidio. A budimo realni, konkurencija je velika. 

Clint je svoju zavodničku karijeru započeo vrlo mlad. Prema vlastitom priznanju, nevinost je izgubio sa samo 14 godina, i to s 19-godišnjom susjedovom kćeri koja ga je kao dječaka čuvala kada bi mu roditelji otišli iz kuće. Iako će mnogi reći da je 14 godina rana dob za stupanje u seksualne odnose, Clint je uvijek naglašavao kako mu je baš drago da je "rano startao" jer je do 20 već uspio sakupiti dosta ljubavničkog iskustva. 

Prva drama dogodila mu se kada je imao 19 godina, a bio je u intenzivnoj vezi sa svojom profesoricom iz srednje škole, koja je, kada ju je Clint ostavio, prijetila da će se ubiti. Clint je godinama kasnije okarakterizirao tu epizodu kao "mali nesporazum oko toga koliko je veza bila ozbiljna". 

Tijekom ljeta 1953. Eastwood je upoznao Margaret Johnson na slijepom spoju, a poznanstvo se uskoro pretvorilo u vezu. No unatoč tome što su svi njegovi prijatelji upoznali Margaret, Clint je istovremeno ljubovao s još jednom mladom ženom u drugoj saveznoj američkoj državi koja je igrom okolnosti - ostala trudna s njim. Djevojka je rodila dijete, kćerkicu, no kako nije imala nikakvu podršku oca Clinta niti financijsku sigurnost, djevojčicu je dala na posvajanje. Clint nikada nije pitao gdje mu je kćer završila niti ju je pokušao pronaći. 

S Margaret se unatoč nevjeri oženio nakon 6 mjeseci veze, a od početka je bilo jasno da se radi o problematičnom braku. Kao glumac u usponu, Clint je imao mnogo prilika za varanje svoje novopečene supruge – pa ih je i iskoristio.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Clint Eastwood, 1962. - #ClintEastwood

Objavu dijeli Clint Eastwood Fans (@clint.eastwood.fans)


Glumica Mamie Van Doren priznala je kako je cijelo vrijeme Clintova braka s Margaret bila u tajnoj vezi s Clintom, a ponekad su znali voditi ljubav i na filmskom setu. 

Upravo u tom periodu Clint se upustio u još jednu ozbiljnu vezu, koja je potrajala dugih 14 godina, a radilo se o romansi s plesačicom Roxanne Tunis, koja je baš poput glumca, bila udana. Njihova je veza rezultirala s prvim zakonitim Clintovim djetetom, kćeri Kimber. Iako ju je priznao, Kimber Clint nije želio predstaviti javnosti i tajio je da je njezin otac sve do 1989., kada je jedan američki tabloid otkrio njezin rodni list, na kojem jasno piše da joj je otac slavni glumac. 

Prema Eastwoodovim biografima, njegova tadašnja žena Margaret za cijelu stvar – nije znala. Iako mnogi smatraju da je gotovo nemoguće da nije shvatila što se događa jer su svi u filmskom svijetu znali čije dijete nosi Roxanne, Margaret se navodno držala podalje od filmskih setova pa je moguće da joj cijela situacija nije bila poznata. 

Prema kuloarima toga doba, Margaret i Clint imali su otvoren brak u kojem je ona tolerirala njegove afere i "izlete" u krevete mnogih drugih žena, a sve ne bi li ga zadržala uz sebe. 

I plivačica Anita Lhoest početkom 60-ih ostala je trudna s glumcem, no odlučila je ne roditi dijete. U novinama tog vremena svako malo pojavila bi se nova žena sa sličnim iskustvom s Clintom – zaveo bi ih, neko ih vrijeme posjećivao, zatrudnjele bi, a onda bi ih ostavio. 

Listi slavnih žena koje je ovaj holivudski ljepotan obljubio gotovo da nema kraja. Našle su se na njegovu popisu Jo Ann Harris, Catherine Denueve, Jill Banner, Keely Smith, Inger Stevens, Cathy Reghin... a sve to za vrijeme braka s Margaret Johnson. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Clint with his daughter Alison, during the filming of The Bridges of Madison County. #ClintEastwood #AlisonEastwood

Objavu dijeli Clint Eastwood Fans (@clint.eastwood.fans)


Nakon što ju je zarazio HPV-om, Margaret je prvi puta zaprijetila rastavom, a njezin uvjet ostajanja u vezi bio je jasan – željela je zasnovati obitelj i roditi mu dijete. Tako je par dobio dvoje djece, Kylea Eastwooda i Alison Eastwood. No čak ni djeca sa zakonitom suprugom nisu uspjela smiriti nestašnog Clinta. 

Sredinom 70-ih upustio se u vezu s glumicom Sondrom Locke, a uskoro joj se uselio i u kuću. Ona je jako ozbiljno shvatila nijihovu vezu, pa je pala u tešku depresiju kada je shvatila da ni njoj glumac nije vjeran. Naime, navodno joj je rekao kako nikada prije nje nije želio biti monogaman, no da ga je ona promijenila. Sondra mu je povjerovala i tako ostala vrlo povrijeđena kada je otkrila da je sve bila – tek lijepa laž. 

Za vrijeme trajanja nihove veze Sondra je dva puta pobacila, iako to nije željela. Margaret je za vezu znala, no nikada nije upoznala Sondru i navodno ju je istinski mrzila te je zabranila Clintu da ju dovede blizu njihove djece ili imanja. Na kraju je Margaret 1978. finalno prekipjelo i zatražila je razvod. 

U brakorazvodnoj parnici dodijeljeno joj je 30 milijuna dolara, a Clint se tada uselio Sondri i njezinu suprugu homoseksualcu, od kojeg se nikada nije razvela. 

Ranih 80-ih Clint se ponovno "vratio u igru" i počeo ljubovati s kojom god damom bi stigao. Iz tog desetljeća najznačajnija je bila njegova romansa sa stjuardesom Jacelyn Reeves, s kojom je dobio i dvoje djece - sina Scotta i kćer Kathryn. Na žalost stjuardese, Clint nije priznao svoju djecu s njom, pa na njihovim rodnim listovima piše kako im je otac "nepostojeći". Svijet šoubiza za djecu iz te veze saznao je tek sredinom 2000-ih. 

Cijelo to vrijeme Sondra je i dalje bila u vezi s Clintom i navodno nije znala što joj se događa iza leđa. Kada je otkrila da je Clint vara na svakom koraku, napravila je skandal i javno prekinula s njim 1989. Tužila ga je i tražila raspodjelu sredstava jer su dugo živjeli zajedno, pa su se vodili kao nevjenčani partneri. Parnica je trajala više od desetljeća, a i Clint i Sondra iznosili su prljavi veš u javnost pa se tako saznalo da je Clintu smetala Sondrina ovisnost o njezinu mužu homoseksualcu, koji je cijelo vrijeme spavao s  njima u istoj spavaćoj sobi. 

Sondra je na kraju saznala i za njegovu djecu sa stjuardesom, što joj je potvrdilo da je posljednje tri godine njihove veze Clint živio potpuno odvojenim životima. Njezina tuga bila je neizmjerna, osobito s obzirom na to da joj slavni glumac nikada nije želio napraviti dijete, već ju je čak dva puta prislio na pobačaj. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beautiful photo of Angelina Jolie and Clint Eastwood. . #AngelinaJolie #ClintEastwood

Objavu dijeli Clint Eastwood Fans (@clint.eastwood.fans)


Pretpostavlja se da je upravo zbog emocionalnog stresa za vrijeme trajanja parnice Sondra dobila rak dojke, pa se na kraju nagodila da joj Clint mjesečno isplaćuje "odštetu" za duševne boli, a jednokratno joj je isplatio oko 1,5 milijuna dolara. Parnica je potrajala do 1996. 

1990. Clint je upoznao Frances Fisher, koja se ubrzo uselila u njegovu luksuznu kuću. Nije trebalo dugo čekati i Frances mu je rodila kćer, prvo dijete na čijem je porođaju Clint bio prisutan. Unatoč obećavajućem početku, Frances je ostavila serijskog zavodnika nakon pet godina veze – i mnogobrojnih afera. 

Sljedeća se na glumčevu popisu našla Dina Ruiz, 35 godina mlađa od njega. Nakon samo godinu dana viđanja Clint je oženio Ruiz u Las Vegasu. Bio je to glumčev drugi brak iz kojeg je dobio još jednu kćer. 

Ipak, 2013. Dina je medijima rekla da su se razdvojili te već neko vrijeme ne žive zajedno. Nakon nekoliko mjeseci službeno je pokrenut i razvod, a nakon te veze Clinta se čak i u njegovim poznim 70-im i 80-im godinama povezivalo s mnogim mladim i lijepim damama. 

Clint sada ima 89 godina, a na crvenom tepihu i dalje se pojavljuje u društvu mlađahnih ljepotica. Za njega su godine stvarno samo broj. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene